reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
A miałam iść tylko na wymaz :) No ale moja ginka jest "chora" jak mnie nie zbada, bo jak to mówi "jestem jej troską od samego początku" :)
No więc szyjka się nie skróciła, ale jest miękka, "sflaczała" i rozwarta na jeden palec. Powiedziała, że więcej wpychać nie chce, ale jeden palec spokojnie wchodzi. Powiedziała, że "mam się nie oszczędzać, spacerować i pospać z mężem" ;) Niestety mała jest mała, co podchodzi pod hipotrofię, główka odpowiada 36 tyg. a brzuszek 34 tyg. A dziś zaczęłam 38 tydzień. Chociaż mówiła, że im dalej tym większe rozbieżności. Do tego wydawało jej się, że w jednej nerce jest zastój, ale ponoć u maluszków to normalne, mógł też się tak ułożyć. Wszystko do sprawdzenia po porodzie, na razie bez paniki. W poniedziałek mam wizytę i wtedy zdecydujemy co dalej, tzn. na pewno dostanę wcześniejsze skierowanie do szpitala, tylko kwestia od kiedy. Na pewno ciąży nie da mi przenosić. O tyle dobrze :) No to chyba tyle.
A teraz lecę na obiad, bo głodne jesteśmy :)

Marta, Larvunia, dzięki :) Chyba muszę wszystko do tego poniedziałku przygotować, bo nie wiem od kiedy pójdę leżeć ;)

Aha. Dodam jeszcze, że mała wciąż leży główką w dół, ale nadal opiera się na kości łonowej. No i położna zmierzyła mnie tym wielkim cyrklem, tzn. kości miednicy. I wg niej wszystkie wymiary książkowe :)

Agabre, super wieści !!! podrosło się sporo Hanulce ;-) i widzę, że po babsku złośliwa i cały czas zwodzi mamusię ... widocznie bardzo jej wygodnie w brzuszku :tak:

Mysia, gratuluję udanej wizyty ... dobrze, że mała wyrośnięta i już się szykuje na świat :tak:

Blusia, na pewno wszystko będzie OK :tak: dobrze, że masz taką dociekliwą ginkę, która przykłada się do badań, a nie zbywa pacjentki w 5 min !!!
a wielkością się nie przejmuj ... u nas z USG podobno też 'mikrus', a nie zdziwię się, jak będzie dobrze ponad 3 kg ;-)

Mysia super wieści gratuluję modelki w brzuszku, coś te czerwcowe panienki same długonogie, moja ma wszystko małe a nogi długie :-D
Blusia nasze dziewczyny w brzuszkach się chyba zmówiły, bo są identyczne moja też ma znamiona hipotrofii i brzusio na 33t5d i główka na 35t5d, więc chyba bliźniaczki na odległość z tych naszych córci ;-)

reklama
Blusia nie przejmuj sie, na pewno będzie dobrze, a to że dzieciątko trochę mniejsze, no coś ty, teraz to dość trudno uchwycić wszystkie wymiary...a poza tym to dobrze, ze reszta ok...

o mamusia czerwcowa jeszcze trochę niech poczeka, jakoś tak bardzo mi się nie spieszy, najlepiej tak za 2 tygodnie może szaleć mała, w końcu termin mam za 4 tygodnie dopiero...no i pewnie donoszę....

Do góry