reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
my juz po wizycie, szybko poszło bo to kontrolna.najważniejsze że z szyjka ok, serduszko młodej bije, myślałam że mam jakąś infekcję ale wszystko też ok.nie ma wyników z glukozy, ale babeczka do mnie zadzwoni jakby co, najgorsze przybrałam 4,4 kg:szok: nie wiem czemu się dziwie skoro cały miesiąc opychałam się jak głupia słodyczami, a jak nie zjadłam to jak narkoman chodziłam na głodzie.a i pizze czy kebaba sie zdarzyło zjeść. dobrze, że nie odczuwam tych kg aż tak.ale ze słodyczami robię umiar.byłam sobie torcika zamówić na naszą rocznicę i tak ciężko było mi nie kupić ciastka, ale udało się, do 4. cukierni po drodze.
mój główny bilans wagowy 9,4 kg, chyba muszę sobie zwiększyć limit do 18 kg. bo w 12 napewno się nie zmieszczę:no:

Aneczka najwazniejsze ze maluszek zdrowy i ze u Ciebie tez wszystko w porzadku :tak: Ja to nawet nie wiem ile teraz waze i ile juz przybralam ehh wiem ze w czerwcu jak bylam wazona to mialam +5kg (58kg) no ale teraz nie mam pojecia a wizyte mam u poloznej 22 sierpnia to i wtedy sie dowiem az sie boje ile teraz waze :baffled:

Tak jest wagą nie ma co się przejmować choć każda z nas czasem czuje się okropnie, ostatnio sąsiadka opowiadała mi jak jej córka w ciąży przybrała 27 kg!!!! Nie była w stanie sama wejśc po kilku schodkach ktoś musiał ją dosłownie z tyłu pchać !nie mogła sama załozyć butków czy umyć sobie nóg!
brzuch miała ogromny, nikt nie wierzył że ma tam tylko jednego dzidziusia ;) urodziła i chuda jak palec była i jest nadal a było to jakieś 7 lat temu ;) miała sporo wód płodowych a poza tym karmiła piersią i przy małej miała co robić... po porodzie mamy też dietę ograniczoną co też sprzyja chudnięciu

ja tam ogólnie wagą się nie przejmuje, bo mi to wszystko w brzuch idzie, dla dzidzi wszystko:)
a propo wagi, spotkałam mojego ojca znajomą, z którą się widziałam ostatni raz miesiąc temu, ona z takim tekstem: o teraz to widzę brzuszek bo ostatnio nic nie zauważyłam, to co we wrześniu rodzisz.ja że w listopadzie a ona, o to grubasek będziesz:-D dobrze, że mnie to nie ruszyło:-) mój mężulek do mnie mówi choć ty mój grubasku:-)

ja tam ogólnie wagą się nie przejmuje, bo mi to wszystko w brzuch idzie, dla dzidzi wszystko:)
a propo wagi, spotkałam mojego ojca znajomą, z którą się widziałam ostatni raz miesiąc temu, ona z takim tekstem: o teraz to widzę brzuszek bo ostatnio nic nie zauważyłam, to co we wrześniu rodzisz.ja że w listopadzie a ona, o to grubasek będziesz:-D dobrze, że mnie to nie ruszyło:-) mój mężulek do mnie mówi choć ty mój grubasku:-)
A mój mówi do mnie BUNIA :-D
Nie usisz być grubasem mój brzuch w 2 trym urósł sporo a teraz mało rośnie podejrzewam że jeszcze na koniec trochę mnie wybrzuszy ;) a teraz to tak raczej niewiele urosnę

Dziewczyny, ja też widzę, że przytyłam, myślę, że z ok 4-5 kg jak nic, ale dowiem się 16 sierpnia, z resztą schudnę jak urodzę i wtedy się będę wagą przejmować. No, a w ciąży taka prawidłowość, że przytyć trzeba i już! :-)
Dodaję kochane link z filmem Poluni z ostatniej wizyty ( 23/24tc) http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee

reklama
Do góry