reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Pepssi, Aneczka cieszymy sie ze wszystko z Wami i dziecmi dobrze bo to jest najwazniejsze!!! ja wygladam juz jak Fiona:-)mam 160 cm a waze juz 85 przytyłam 15 kg :szok:naprawde jest mi ciezko...ale ja jestem ciagle głodna...az sie boje bo moj maz i tesc urodzili sie z waga ponad 5 kg mam nadzieje ze to nie jest rodzinne:-D

Agalodz mój mąż też miał coś ok 5 kg,a jego siostra 5,5 ,a nasz Macius urodził się z 3,6 kg węc całkiem normalnie ;-) nie ma co panikować.Chociaż ja też się nakręcałam ,bo z pomiarów brzucha (tak w UK określali wagę dziecka,bo usg już nie robili) wychodziło,ze mały będzie miał ponad 4200g.Widocznie dużo wód było i łożysko tez ma swoje rozmiary.Ja na drugi dzien po porodzie ważyłam już 11 kg mniej,a w sumie przytyłam 20kg.
Teraz narazie 8 kg do przodu.
Pepsi, Aneczka gratuluje udanych wizyt!

Madziu obczaiłam Fotki Twojej córuni z 3D - śliczna jest! i jakie ma usteczka ładnie wykrojone!I jaka jakość tych zdjęć, kude chcę też iść - super przeżycie na pewno i fajna pamiątka, a podczas badania dopatrzyliście się z mężonem jakichś cech które mała ma po którymś z Was ?:)

gola tak sobie mysle, ze dziecko jeszcze nieraz sie zmieni po porodzie ;) Moj Maciek jak sie urodzil byl niemal identyczny jak jego tata, a teraz po 2 latach zaczyna coraz bardziej przypominac mnie z wygladu. Nim dziecko dorosnie jego wyglad sie zmieni jeszcze wiele razy.

Gola dzięki !
No tak ja tam na jednym profilu wyraźnie widze zadarty nosek i to po mnie zdecydowanie,za to z przodu usta to raczej po mężu:tak: Troszkę podobna z tymi ustami do Maciusia z fotek 3d,ale generalnie to ja już po buźce widziałam,ze to na 100% dziewczynka :-)

Dziewczyny, a powiem Wam, że często się zdarza, że synusie do mamuś są podobni, a córy do tatusiów (tak patrząc po dzieciakach znajomych, no i u mnie w domu brat do mamy, ja do taty, choć teraz to się już zmieniło):-D

Ja po dzisiejszej wizycie, lekarz pierwsze sprawdził na ktg bicie serca po moich ostatnich przygodach, ale jest wszystko ok! Dostałam skierowanie na glukozę. Niestety mam kolejną infekcję i kolejny antybiotyk:-( trochę mnie to załamuje, bo i tak dużo różnych leków przyjmuję.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie. W sierpniu nie ma mojego lekarza i byłam u innego na zastępstwie i byłam bardzo mile zaskoczona wizytą!

reklama
pepsi super ze wszystko u Ciebie w porzadku po wizycie :-)
Cocca wspolczuje Ci kolejnej infekcji no ale najwazniejsze ze dostalas leki,lepiej leczyc takie infekcje w ciazy niz zeby byly nieleczone,a antybiotyk na pewno nie zaszkodzi dzieciaczkowi,glowa do gory ;-)

A u mnie ze strony ojca rodza sie tez duze dzieci:oo2: moja kuzynka np. urodzila tzn miala CC dwoje dzieci i oboje mialy po 5kg i ona tez drobinka bo kolo 160cm ale mowila ze ostatnie miesiace ciazy to lezala w lozku bo nie byla wstanie chodzic i do tego kregoslup ja strasznie bolal a przy drugim dzieciaczku tak samo i do tego jej mama musiala byc z nia 24h i opiekowac sie starszakiem ehh nie chcialabym tak....

Ostatnia edycja:
Do góry