reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Aleksisk dziwi mnie podejscie lekarza, ze Ty masz decydować. W dzisiejszych czasach można chyab stale monitorować funkcje życiowe dzidziusia i w razie czego podjąć decyzję o CC.
Skorzystaj z rad dziewczyn i spróbuj poradzić sie innego lekarza, chyba ze ten Twój to jakis wybitny specjalista!!
Trzymam za Was kciuki i pomodlę się za Was!! Staraj się czasem do nas zajrzeć i napisać jak się macie:eek:

reklama
Aleksisk szukaj pomocy u najlepszych specjalistów, nie powinien nikt pozostawiać takiej decyzji Tobie, matko moja......powinnas być w tej sytuacji pod ciągłą opieką i obserwacją lekarzy, a nie zostawiona sama sobie, też mocno wierzę, że wszystko sie dobrze skończy, gdyby nawet Twój dzidziuś przyszedł wcześnie na świat, może byc wszystko w porządku, znam w swoim otoczeniu kilkoro wcześniaków, którym lekarze dawali średnie szanse, a teraz skaczą radośnie po kanapach i wchodzą swoim rodzicom na głowę i u Ciebie też tak będzie!!!!

Hej.
Aleksisk znam b.dobrego lekarza od patologii,jeden z lepszych w Polsce, niestety pracuje on w Warszawie i bierze trochę za wizytę.
Jeśli będziesz chciała to daj znac to Ci prześlę informacje.

aleksisk tak jak pisza dziewczyny jak bym na twoim imejscu szukała pomocy i innych lekarzy no przeciez tym nie jestes w stanie podjąc takiej decyzji kurde no!!!! ale chyba mozna cie połozyc w szpitalu i monitorowac ciaglę funkcje zyciowe dziecka no i w razie zagrozenia dopiero podjac decyzje o cc a nie albo teraz albo pozniej i bez gwarancji no jak tak mozna mowic do kobiety ciezarnej to oni sa od tego! wrrrrr gotuje sie we mnie. Kovchana trzymam kciuki :*

Dzięki kochanie za wsparcie. Ja jestem w szpitalu we Wrocławiu, odział patologi ciąży dobry ale oddził ratunkowy dzieci rewelacyjny i z tego względu tu trafiłam. Konsultowałam się z kilkoma innymi lekarzami nikt nie potrafi odpowiedzieć mi konkretnie na pytanie co mam zrobić, ponieważ w obu przypadkach jest duże ryzyko i nie mam gwaracji co bedzie dalej. Aby kontrolować stan dziecka musiała bym miec podłączone KTG 24 godz na dobe co też nie jest dobre ze względu na bezwodzie, a ruchy dziecka czuje o specyficznych porach boje się że przegapie moment w którym z moim maluszkiem coś złego się dzieje ale z drugiej strony z każdym dniem jest silniejszy i ma więszksze szanse na przeżycie. Dziś mam rozmawiać z pediatrą może on mi coś podpowie.

aleksik najwazniejsze to byc pod opieka lekarzy ;) Jesli faktycznie masz w szpitalu świetny oddzial ratunkowy dla maluszka to bardzo dobrze, bo to bedzie niezastapione.
Mysle ze kazdy lekarz w tej sytuacji bedzie sie bal podejmowac jakies decyzje czy tez mowic ci co powinnas a co nie. Tak samo tutaj na forum, bo to bardzo duza odpowiedzialnosc - chodzi o zycie maluszka.

Wiem ze kazdy dzien dłużej w łonie matki to wieksza szansa dla dziecka. Ale nie wiem co bym zrobila w twojej sytuacji. Moze warto poczytac na internecie historie mam ktore maja za soba ciąże z małowodziem, aby dowiedziec sie kiedy ich maluszki przyszly na swiat no i... co bylo dalej.
Ale nie sugeruj si tylko zdaniem innych. Zdaje sie na intuiucje - to ona chyba najlepiej nam doradza.

Aleksik współczuję tej sytuacji :-( wierzę,ze dzidziuś jest na tyle silny,ze jeszcze w brzuszku mamy grzecznie poczeka i podrośnie.Sama nie wiem co bym zadecydowała w takiej sytuacji :-(
Mam nadzieję,ze wszystko się dobrze skończy:tak: trzymam za was kciuki!!!!!!!!

Dzięki kochanie za wsparcie. Ja jestem w szpitalu we Wrocławiu, odział patologi ciąży dobry ale oddził ratunkowy dzieci rewelacyjny i z tego względu tu trafiłam. Konsultowałam się z kilkoma innymi lekarzami nikt nie potrafi odpowiedzieć mi konkretnie na pytanie co mam zrobić, ponieważ w obu przypadkach jest duże ryzyko i nie mam gwaracji co bedzie dalej. Aby kontrolować stan dziecka musiała bym miec podłączone KTG 24 godz na dobe co też nie jest dobre ze względu na bezwodzie, a ruchy dziecka czuje o specyficznych porach boje się że przegapie moment w którym z moim maluszkiem coś złego się dzieje ale z drugiej strony z każdym dniem jest silniejszy i ma więszksze szanse na przeżycie. Dziś mam rozmawiać z pediatrą może on mi coś podpowie.

Rozumiem Twoją bezradność, bo 2 tygodnie, które spędziłam w szpitalu prawie o siwe włosy mnie przyprawiły... Ten brak odpowiedzi na stawiane pytania...
Musisz się trzymać! My też walczymy o każdy dzień. Ja też boję się, że coś przegapię, ale ufam, że koniec będzie dobry...
Uważaj na siebie!

aleksisk wspolczuje Ci sytuacji w ktorej jestes aktualnie,mam nadzieje i mocno w to wierze ze Twoje dzieciatko posiedzi jeszcze bezpiecznie u Ciebie w brzuszku i nabierze wiecej sil.Najwazniejsze jest teraz zebyscie oboje byli pod stala opieka lekarska i zeby lekarze kontrolowali dzieciatko i dobrze by bylo skonsultowac sie z innymi lekarzami.Trzymam mocno kciuki aby wszystko dobrze sie u was skonczylo.

reklama
Aleksik ciężko cokolwiek w takiej sytuacji napisać, Nimfii jak zwykle dobrze radzi! A my tutaj wszystkie jesteśmy z Tobą i Twoim maleństwem.

Do góry