reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Dzięki dziewczyny, w sumie to nic mnie nie niepokoi, mam nadzieję, że wszystko ok, tylko popodglądałbym małą łobuziarę :)))))
To normalne, ja to nawet dziś w nocy spokojniej po tej wczorajszej wizycie spałam. Uspakajają nas te wizyty i to , że maluchy możemy podglądnąć i usłyszeć od gina, że wszystko dobrze:)

I przy okazji można do sklepu dziecięcego podejść:-) No bo jak już trzeba wyjść...;-)

Tak, trzeba wtedy czas wykorzystać maksymalnie ;-)

z tego co na razie widać to będzie to córusia tatusia, nos ma na pewno po D., ja mam duży i orli;-) A i stópki wydają się duże raczej też po ojcu:-D

Gola, ojciec też nie straszy po nocach...więc tak czy siak córcia będzie pięknotą ;-)

No własnie jak to jest z tym USG, w którym tygodniu jeszcze się robi???

Jeszcze w 32 tygodniu i to by było tyle z tych kluczowych.

Masz rację agutku, a chłop to ma być podobno tylko deko ładniejszy od diabła ;-):-D:-D
U nas się ładnie wypogodziło , słonko świeci i jest cieplutko. Nastawiłam warzywa na zupkę - będzie serowa z grzankami i spaghetti na drugie.
Mam jakiś leniwy dzień dzisiaj

Gola cieszę się, że jesteś spokojniejsza po wczorajszej wizycie i że Mała ładnie rośnie :-)

My już też po "przeglądzie", glukoza wyszła dobrze, cukrzycy nie mam, mocz też ok!!!Aha no i szyjka ładnie trzyma. Przyplątała się tylko grzybica, ale szybko ją zwalczymy mam nadzieję.
Poza tym Mały waży ok.750 g, ale doktor tak szybko robił te pomiary i na moją prośbę, że nie wiem czy się nie rypnął, ale chyba mieści się w normie. W trakcie badania Arti mlaskał sobie mordką, śmialiśmy się, że coś nam chce powiedzieć ;-) Siedział ładnie główką w dół, ale po kopniakach jeszcze czuję, że się przemieszcza i nurkuje, bo ma zapas miejsca, pewnie już powoli zacznie mu się robić ciasno.

Ostatnia edycja:
Angun gratuluję udanej wizyty, mały fajnie sobie waży, imię też mi się Waszego synka podoba, mam sentyment bo mój brat to Artur :) nasza Polunia w ok 24 tc ważyła jakoś 630 g, teraz nie wiem, ale po ruchach czuję, że jest większa i silniejsza, a wczoraj na USG też buzinką ruszała, piła i tak to wyglądało właśnie jak małe dzieci mlaskają przez sen :-D

Angun gratuluję wizyty,cieszę się,zę wszystko w porządku!
Moja niunia ważyła tyle 2 tyg.temu i z tego wyszło,zę jest ciut starsza,więc u was waga w normie:tak:

Hej babeczki!

Angun - gratki udanej wizyty! Super, że wszystko OK!

Ja też miałam dziś wizytę u mojej lekarki. Wszystko OK, tylko ciśnienie mi skoczyło! :szok: Ja normalnie mam bardzo niskie, w granicach 80/40 - 90/60, a dziś 130/70!!! To oczywiście norma, ale dla mnie masakrycznie wysokie! :szok: Poza tym nadal bolą mnie plecy i biodra mimo fozjoterapii, którą odbywałam... Teraz mam przerwę i nie wiem, czy będę kontynuowała. Zobaczymy. A co do USG, to u mnie jest tylko jedno, w 17-19 tyg., a reszta prywatnie jeśli się chce. No i chyba, że są jakieś problemy, to oczywiście wówczas kierują do szpitala. W każdym kraju inaczej...

reklama
mery-beth super, ze wizyta ok!

Angun gratuluje udanej wizyty i zycę szybkiego pozbycia sie infekcji!

A co do wagi to moja "Mała" w 24tc ważyła 640g , a w 28 1600g:szok: Masakryczne przyspieszenie! Oby trochę przystopowała na końcówce;-)

Do góry