reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Gratuluję udanych wizyt.
Ja też już po wizycie, w sumie niby wszystko dobrze tylko Nadia malutka ponoć jest nie wiem ile waży i mierzy bo to tylko z ręcznych macanek lekarka powiedziała że jest mała ale w normie. No ale okazuje się że mój P miał 3100 i 56cm jego brat 3200 i 56cm, ja miałam 3200 i 52cm moja siostra 2400 i 50cm ale ona się się urodziła w 8 miesiącu więc do gigantów nienależelliśmy no może ja trochę taki kluskiem byłam. Ja tam uważam że jak będzie miała 2800 i wzwyż to ok a mi będzie lżej trochę. Do tego mam już 59kg i tu znowu okazuje się że moja mama idąc mnie rodzić miała 62kg a startowała z 50 więc niby tak samo.

styna ja sobie przypomniałam teraz właśńie dzisja....
moja znajoma z forum z UK w listopadzie jak szła rodzić to też jej z macanek wyliczyli że dziecko będzie miało no mówili chyba 3800-3900 ale napewno nie miało przekraczać 4 kg..
no i że jest główką w dół...
a urodziła 4150!! i to na dodatek dziecko było ułożone POŚLADKOWO i rodziła naturalnie...!!
dla mnie to rzecz niewykonalna;-)
ale dała radę:tak:

reklama
styna ostatnie zdanie brzmi strasznie, czuję się co najmniej jakbym była trędowata :-(
Zanka nie chciałam abyś tak się poczuła, chodziło mi tylko o to że personel medyczny musi być bezpieczny i musisz mieć tego świadomość bo jak im nie powiesz oni nie będą o tym wiedzieli i wtedy mogą się różne rzeczy stać, np. ktoś z personelu sięzarazi, albo nie wyczyszczą sali odpowiednimi środkami i maluszek który się tam będzie rodził później może się zarazić. Szanse że to się stanie są minimalne ale ryzyko jest zawsze. Wiem jak to podle brzmi ale trzeba z tym uważać.
Kamcia czyli dają radę różnica nawet 350 gram jest ryzykiem błędu nawet aparatu USG, ja mam znajomą która jest położną w Polsce i rodziła dziewczyna drobniutka, na usg w dniu porodu wyszło że dziecko ma już nie pamiętam dokładnie ale ok. 3200 a potem się okazało że miało 5kg!!:szok: niestety ta historia nie ma happy end więc nie będę kończyć, ale pokazuje że Nawet usg może się bardzo pomylić bo wszystko zależy od ułożenia maleństwa, a przy tak dużej ciąży ciężko dokładnie wszystko pomierzyć.

Ostatnia edycja:
A my wkońcu dzisiaj jedziemyna 3/4d i bedziemy wiedzieć jaka płeć :-)dzieciaki nie moga sie doczekać a ja jak jeszcze kilka tyg temu chciałam wiedziec to teraz wolała bym dopiero przy porodzie ,taka niespodzianka!
Ale macie sporo tych badań ja miałam dwa usg i 3 razykrew i mocz i to wszystko tak ze mam nadzieje ze wszystko ok!

No i juz wiemy jednak będzie chłopak,musze sie z tym oswoić bardzo chciałam dziewczynke choć z drugiej strony było mi to obojetne bo przecież mam dwie córki sama nie wiem czy cos ze mną nie tak czy to tylko chormony.Według dzisiejszego usg 31tydz.dzieciaczek wazy 1.813 g i jest dość dziwnie ułozone poprzecznie !mam nadzieje ze tak nie zostanie .Niewiem jak wstawić fotke!!!pomocy;-)

Jandia gratuluję syneczka, a zdjęcia aby wkleić musisz kliknąć na edycje zaawansowaną, tam jest znaczek spinacza, klikasz i kierujesz się instrukcjami które ci podaje komputer o ile dobrze pamiętam dodaj pliki wgraj pliki insert online i automatycznie wskoczą

tak piszecie o wadze maluszkow w dniu porodu, z eprzypomnialo mi sie jak klientki mama 2 miesiace twmu rodzila jej braciszka no i uparla sie zbey rodzic naturalnie (ona 38 lat) i zgadnijcie ile maly wazyl? 4.800kg !!!!!!!!!!!!!!!! I to przeszlo naturalnie nie wyobrazam sobie rodzic takiego kloca

reklama
Do góry