reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
My też dziś po wizycie.
Maluch ma 8,83cm, pomierzona główka, kość udowa i inne pomiary które wg Pani dr nie budzą zastrzeżeń.
Usg potwierdziło ciążę starszą i jest 14t4d, w zasadzie wychodzi, że zapłodnienie powinno być w dzień OM :) także widać mały szybko rośnie jak na swój wiek.

Kiedyś chciałam żeby mnie zapisali na NT w szpitalu ale nie było miejsc i Pani z recepcji mówiła, że bez problemu zrobią mi na dzisiejszej wizycie. Ja tłumacząć, że to będzie za późno bo owulację miałam wcześnie tłumaczyli, że napewno będzie ok. A dziś dowiaduję się od Pani wykonującej usg, że faktycznie jest za późno. Całe szczęście, że jednak udało mi się dostać prywatnie 10dni temu.

Mały tak ruszał ustami jakby gume żuł, pewnie wypluwał wody ale ciągle tak ustami śmiesznie poruszał. Na pyt M. czy widać płeć Pani odp, że nie, za szybko. Zrobiła zbliżenie na nogi a tam kolejne potwierdzenie, że to chłopak bo siusiak był idealnie widoczny. Ale już nie dopytywaliśmy, uszanowaliśmy, że nie chce powiedzieć, a my swoje i tak wiemy z prywatnej wizyty. M. tylko potem dumny mówi: widziałaś, widziałaś? haha
2cm urósł od ostatniego usg i takie długie nogi ma i w ogóle jest duża różnica na zdjęciach.

Zadowoleni a to najważniejsze
Gratuluję wizyt.

2t7a.jpg

Ostatnia edycja:
Super dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!
Venus bardzo szybko kurcze za szybko jak dla mnie..zycze zeby sie sprawdzilo!!!

Ka.wo, venus, anilewe, gratuluje Wam udanych wizyt :-)

Venus, bardzo wczesnie podano Ci plec, az niewiarygodne. Ale pewnie lekarka ma superoko :-)
Swoja droga, ostatnio ogladalam strone, jak wygladaja narzady plciowe u chlopca i dziewczynki w zyciu plodowym. Jak znajde, wkleje link. Mozna sie zdziwic :-)

Anilewe, widzisz? Dobbrze, ze poszlas wczesniej. Dziecko juz za duze. A, i gratuluje tygodnia do
przodu :-) sliczne zdjecie malego.

Edit znalzlam strone o rozwoju narzadow plciowych. Milego ogladania :-)

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry