reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wyprawki dla maluchów

Ja liczę na to, że mój braciszek użyczy mi swojego wózka . Mają Mutsy (wózek ma 5 lat ale jest w idealnym stanie i byli z niego bardzo zadowoleni) gondole i spacerówkę i cos tam jeszcze. Czytałam, że te gondolki mają 74 cm, czyli niby małe, ale rozmawiałam z moja bratową i niunia zimą mieśiła się w godnoli, a jeździła w niej chyba do końca stycznia. Dodam, że moja bratanica urodziła się na poczatku maja. Myślę, że kwestia spacrówka czy gądola to zależy od dziecka, od tego jak szybko siedzi i czy nie stawia oporów podczas jeżdżenia na leżąco, no i kwestia tego jak szybko rośnie.

reklama
Właśnie rozglądam się za alternatywa dla rożka bo jednak się przydaje. Dzieci lubią mieć ciasno. Jednak w czerwcu będzie ciepło więc coś cieńszego by się przydało. Znalazłam utulaczek z matherhood MOTHERHOOD__OTULACZEK dla noworodka__WARSZAWA (1377646425) - Aukcje internetowe Allegro
Co o tym myślicie?

U mnie w szpitalu wszystko muszę mieć swoje, więc tak czy siak muszę coś takiego mieć.

larvunia ja miałam w tym stylu wózek baby active breaker jak dla mnie super, fakt że to landara ale po śniegu, piachu po prostu wszędzie wjedzie. Teraz też patrzę na wózek z tej firmy bo niedrogie a naprawdę solidne.

dobrze ze u mnie w rodzinie są maluchy wiec odziedziczę co lepsze hehehe
ale abstrahując od maluchów, już mam 2 sweterki ciążowe, jeden t-shirt z marszczeniami na brzuchatek, 2 pary leginsów ciążowych i spodnie jeansowe używane ale "koło domu" - nie pogardzę ;-)
zostaje kwestia bielizny bo gacie mnie cisną już i pod biustem sie otłuściłam nieco - ale to juz w 2011 hehe

ja na razie mam:

body x 3
koszulki x 2
czapeczki x 2
śpioszki x 1

dodatkowo wydzierganych trochę rzeczy, ale większych, bo w czerwcu nie będę dziecka przegrzewać i zrobiłam takie na 3-4 miesiące :)

sweterki x 3
czapeczki x 3
buciki x 1

innych nie robię, bo nie wiem czy dziergać sukieneczki czy fikuśne spodenki ;)

na kosmetyki trochę za wcześnie, łóżeczko obiecali dziadkowie, wózek dostanę od siostry po jej synku, nosidełko i większość ubranek również. Czeka mnie jeszcze zakup pieluszek tetrowych, buteleczek, smoczka, zabawek, termometru do ucha, wanienki, proszku do prania dla niemowląt, kocyka, rożka ... dużo się nazbierało

mi mama przywiozła kolejną partię ciuszków i od szwagierki tez bedę miała dostawy o ona sprzedaje dziecięce ciuszki :) wiec nie zawracam sobie głowy ciuszkami tylko rozglądam się bardziej za lóżkiem bo wózek mama będzie sponsorować :)

a pod choinkę mały dostal śliczne rajstopki ocieplane z bałwankami - będą na przyszłe święta jak znalazł :)

A ja przez ten szpital musiałam zakupić pierwszą lepszą spódnicę na święta co by nie iść w jeansach. Kosztowała 120 zł:( Ale nie moglam sobie pozwolic na bieganie po sklpepach i szukanie tańszej... Od mamy dostalam 2 cudne sukienki z dzianiny- idealne na ciążę.

Mały dostał od mojej przyjacióli cudne, grube skarpeciochy na przyszłe święta, ale byłam też u teściowej... matko. Ona nakupiła badziewia jakiegoś- np. body rózowe z krótkim rękawem, rozmiar 74. NIe ubiorę w to MIeszka!

aestima wyslij męża niech pogada z mamusią bo zagraci ci mieszkanie szmatami...ja mojej też suszę głowę zeby nie kupowała dla dziewczynki tylko jakieś neutralne...ale nie pomaga...będę robić z nich ścierki albo będę sprzedawać jak się okaże chlopak :)

traschka- miejsca właśnie coraz mniej ja już się przeniosłam na małą półkę bo rzeczy dziecka tyle zajmują...dobrze że mamy wielką szafę na 2,5 metra wysoką więc jakoś się pomiescimy :)

reklama
Ironia ja mam szafę wysoką na 3 metry i długą na 2,5 ale niestety jest juz cała zajęta. Bez nowej komody się nie obejdzie! To jeden z powodów dla którego tak się wstrzymuję z ciuszkami...

Do góry