reklama

Nasze zainteresowania, hobby...

Dmuchwcu dziękuję za rady... podoba mi się ten rzucik, który nawiązuje do wzorku tapety...
Tak wczoraj patrzyłam na te moje nieszczęsne okno i chyba jednak "zwykła firanka" będzie lepsza niż te panele... tym bardziej przy dzieciach - panele nigdy nie były by tak poustawiane jak bym chciała, a firankę łatwiej po prostu zasłonić i tyle. Delikatne zasłonki w kolorze zieleni nawiązujące do ściany :tak: ewentualnie jakiś ciepły beż, ecru (czy jak to się tam pisze) to już dobiorę jak będą mebelki :-)

Ale chyba zdecyduję się na długą firanę na całości... jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak połączyć te dwie firany (długa i krótką) biorąc pod uwagę, że nie są one w jednej płaszczyźnie :dry: tam jest kąt wypukły, a nie chciałabym dzielić tego jakąś zasłonką... a może... kurcze chyba będę musiała to narysować :-p bo u mnei ciężko z wizualizacją :no:

A ten ostatni link.. ta firaneczka w paseczki - fajna, pewnie przepuszcza dużo światła, ale chyba dużo dodaje jej ten lambrekin, ja sobie nie mogę na coś takiego pozwolić :/

-------------

Aniu a w przypadku gdyby z lewej strony była krótka firanka to dałabyś tam jeszcze jakąś atrapę zasłonki? i jak ona miała by wyglądać?
No i myślałam nad połączeniem tej długiej firany z tą krótką taką wąską upiętą zasłonką...
Proszę o sugestie :tak:
Mojemu mężowi też bardziej podobał się szkic z krótką firanką niż z długą, tak jak proponowałaś.

Załączniki

• DSC06983.jpg
    DSC06983.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
reklama
Powiesiłam jakieś stare (za krótkie) zasłony teściowej... i krótką firankę z innego pokoju. Doradźcie, czy długa, czy krótka i co pomiędzy nie :confused: no i co całkiem po lewej? też zasłonkę do ziemi??

Załączniki

• DSC07037.jpg
    DSC07037.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 69
  • DSC07039.jpg
    DSC07039.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 72
fajnie wyglada z 2 długimi firankami ale wieszajac krotka zawsze mozesz cos jeszcze na parapecie postawic sama nie wiem..... jesli parapet jest ci nie potrzebny ja powiesila bym dluga firane na 2 okna:-)

Ja też byłabym za długimi i po lewej stronie też bym dała zasłone,nio ale to twój wybór:-)
Ja też mam w salonie taki winkiel,tylko troszkie inaczej tam co ty masz parapet to ja tam okno stałe do ziemi drzwi tarasowe tam gdzie twoje i jeszcze trzecie okno po prawej stronie na nastepnej ścianie,juz takie z parapetem i grzejniczkiem.
Niestety jeszcze sie nie dorobiłam na te cuda w oknie,ba nawet karniszy jeszcze nie mam, ale cóż nie mozna miec wszystkiego.I tak mam dobrze bo jestem u siebie a kredyt kiedys spłace.
Justys ja sie troche wzorowałam na kuchni prowansalskiej,ale po moich modyfikacjacjach niewiele z niej zostało,:-)no i wyspa by sie nie zmiesiła,mam tylko bufet.

EWa z krótka też ładnie.Ja nawet bym dała jescze troszke krutszą.
NOm właśnie to zależy czy coś masz na parapecie.
A te zasłonki fajnie wygladają ylko oczywiście nie ten kolor .No i do ziemi tzn. do podłogi:-D.
Bo mi sie wydaje jkby były za krótkie''woda w piewnicy''.No ale to juz TWÓJ wybór.

beacia ja jestem chora na ta kuchnie!!

Justysia, wiem że za krótkie, nawet o tym pisałam zanim wkleiłam zdjęcia :tak:
Tak tylko powiesiłam, żeby mieć jakiś pogląd... no i dalej nie wiem :no:
Jak dam długą firanę to będę mogła powiesić zasłonkę z lewej strony, a tak jak jest krótka firanka to też mam powiesić zasłonkę do podłogi :confused: czy wogóle nie wieszać?

Justysia, wiem że za krótkie, nawet o tym pisałam zanim wkleiłam zdjęcia :tak:
Tak tylko powiesiłam, żeby mieć jakiś pogląd... no i dalej nie wiem :no:
Jak dam długą firanę to będę mogła powiesić zasłonkę z lewej strony, a tak jak jest krótka firanka to też mam powiesić zasłonkę do podłogi :confused: czy wogóle nie wieszać?

NOM wiem ze pisałas ,ale CI chciałam przypomnac co bys nie zapomniała!!:-D:-D:-D:-)
Wiesz możesz powiesić na krótka tez ,tylko ja tam bym nie wieszała bo wtedy zabierze wiecej światła które wpada przez okienko.:-)
Jakby było tam kawałek sciany i okno to tak ,ale jak masz mało swiatła to raczej tam nie:no:.
A zrobisz jak uwarzasz!!:tak:;-)

Ehhh... chyba jednak zdecyduję się na firany do podłogi w obydwu oknach. Kupię jakieś naprawdę fajne i będzie dobrze. A nad zasłonkami się jeszcze zastanowię. Narazie spreparuję coś ze "starych" zasłon mojej mamy (których nie zawiesiła w nowym domu). Są takie kremowo-beżowe, bardzo jasne w każdym razie. Nic nie szkodzi przywiesić i jak będzie GIT to po co kasę wydawać... nowe firany i tak dadzą efekt...
Poza tym zasłonki od mamy też będą wyglądać jak nowe, bo u mnie pierwszy raz zawisną :tak: a jeszcze jak ładnie podepnę po bokach to wogóle nikt nie pozna, że to te same :-D

Dmuchawcu a jak Tobie widzi się długa firanka w tym oknie? Czekam na Twoją opinię! Wkleiłam powyżej zdjęcia tego co udało mi się znaleźć w szafie, cobyście miały jakiś pogląd jak wygląda jedna i druga opcja :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry