Ja mogę polecić takie łóżeczko:
Klupś Łóżeczko Radek II 120 Kołyska Z Szufladą - Ceneo.pl
Dla mnie jest rewelacyjne. Ogromnym plusem jest duża wysuwana szuflada, w której trzymamy pampersy, wszystkie kosmetyki, słoiczki itp - naprawdę bardzo przydatna. No i funkcja kołyski - baaardzo się przydaje zwłaszcza przy usypianiu malutkich dzieciaczków. No i ta kołyska jest dość czuła i jak maluch w nocy się wierci to się zaczyna lekko kołysać i działa uspokajająco. To chodzi na takich sprężynach i kołysanie jest płynne. A potem przy większym dziecku można to zablokować całkowicie.
My mamy łóżeczko turystyczne,ale używamy tylko na wyjazdach. Takie zwykłe drewniane jest dużo wygodniejsze moim zdaniem. Stabilniejsze, wygodniejszy materac itd.
Co do chusteczek do pupy to mogę doradzić że nie ma sensu szaleć z Pampersowymi czy Huggiesami - szkoda kasy. Próbowałam chyba wszystkie rodzaje tańszych: 'Jedynki' z carrefoura(ok, zapach moim zdaniem mogliby inny dać), biedronkowe Dada (te niebieskie testowałam, bardzo wilgotne), Tescowe Gaga (dla mnie super), Rossmannowskie różowe (trochę za suche), niebieskie (bardziej wilgotne). Najbardziej nam podpasowały te Gaga Tescowe, ale ogólnie to wszystkie były ok i po żadnych mały nie miał podrażnień/wysypek ani żadnych innych rzeczy, a jest mega alergikiem i ma skórę wyjątkowo specjalnej troski. Więc moim zdaniem szkoda wywalać kasę na Pampersowe chusteczki, które są 2 razy droższe, bo to całe gadanie, że one najlepsze a po innych to zaraz pupa będzie podrażniona to bujdy są. Pieluchy rzeczywiście mają najlepsze. Chociaż ostatnio też zaczęliśmy inne testować i są ok, chociaż Pampki są lepsze. Na początku opłacają się, bo jest dużo sztuk w paczce i jak się na promocjach kupuje to wychodzi podobnie jak te tanie. Ale przy dużych rozmiarach nawet na promocjach wychodzi ponad 60gr za sztukę, no i zaczęliśmy testować tańsze i stosujemy na zmianę z pampkami. Polecam Rossmannowskie Baby Dream i te nowe biedronkowe Dady. Nie są tak fajne jak pampersy, ale mały żadnych odparzeń, ani wysypek nie miał.