reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

W takim razie nie jest jeszcze z Tobą tak źle..... ja miałam tragedie i to wypiłam..... ale jaka później ulga :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hehe, mogłabym uzyskac efekt oczyszczenia - a raczej przeczyszczenia bo pewnie bym zwymiotowała ta mixturkę..... ale chyba faktycznie 4 dni to jeszcze nie tak źle :-), po 7 dniach pewnie wyprubuje wszystko co napiszecie :-)

No właśnie ja też się obawiam, że nie tę stronę przewodu pokarmowego by mi wyczyściło :-D

Hej kochaniutkie :-)
Bylam u lekarza dostalam antybiotyk Duomox na 7 dni i wpano probiotyczne pliva. Moja znajoma mnie tylko nastraszyla ze ona po tym antybiotyku nie czula rochow dzidzi boje sie troche to wziasc czy ktoras z was miala z tym stycznosc????

Duomox, czyli amoksycylina, jak już któraś napisała, jest jednym z najbezpieczniejszych antybiotyków w ciąży. Także jeśli lekarz Ci to zapisał - łykaj bez obaw i może nareszcie skończą się Twoje infekcje :happy2:

goniap, madziumba trzymam kciuki, żeby Wam się dobrze ułożyło :-)
inja, mały kolos będzie:-) gratuluję i cieszę się, że wszystko dobrze :happy2:

reklama
No to i ja sie melduje po wizycie :-) Wyniki mam dobre, Iga wazy 2700 czyli rosnie:-) Ja przytylam deko i waze 61 kg:-D, cisnienie 110/60 czyli standard. I to tyle dobrych wiadomosci, bo pozostale takie sobie a mianowicie szyjka mi sie skrocila i mam lezec:wściekła/y: zeby jeszcze chociaz 2 tygodnie wytrzymac (ja tam mam zamiar do czerwca wytrzymac wiec zaciskam zeby albo raczej nogi i leze:-D) a po drugie moj maly uparciuch dalej siedzi na pupie i w nosie ma przekrecanie sie :wściekła/y: Jak sie nie przekreci do nastepnej wizyty ktora mam za 2 tygodnie to w 39 tygodniu bedzie cesarka:wściekła/y: Ehhhh....chyba zaczne wyprobowywac te mrozonki...moze pomoga:-) bo cesarka mnie przeraza:szok:

Pixelka ja tez mam ciagle zaparcia i tez nic na mnie nie dziala...lekarz na ostatniej wizycie cos o siemieniu lnianym mi mowil ale szczerze mowiac nie probowalam:-)

A ja to chyba bym wolala troszke teraz dzidzie przenosic,bo ten tydzien pod kroplowka na pewno dzidzi za bardzo nie pozwolil podrosnac:wściekła/y:A i mamusi cos okolo 2 kg.ubylo:-p:-p

pixella77, poziomka794 i cypisia- dziekuje za pomoc :-) wzielam pierwsza tabletke mam nadzieje ze za tydzien bede jak noweczka :-)

Hej kochaniutkie :-)
Bylam u lekarza dostalam antybiotyk Duomox na 7 dni i wpano probiotyczne pliva. Moja znajoma mnie tylko nastraszyla ze ona po tym antybiotyku nie czula rochow dzidzi boje sie troche to wziasc czy ktoras z was miala z tym stycznosc????

Ja brałam Duomox na początku drugiego trymestru. Tak, jak pisały wcześniej Dziewczyny, jest to lek bezpieczny dla ciężarnych. Tak więc powinnaś go wziąć, skoro lekarz Ci go przepisał - zwłaszcza, że skutki takiego ciągłego przeziębienia i niedoleczenia mogą być znacznie gorsze dla Ciebie i dzidzi.

tusienko- wzielam mam nadzieje ze mi szybko przejdzie :-) i tak wyprosilam sie o te leki bo znowu chceli mnie splawic woda z cytryna

Inja, witam wiec wsrod tzw. "kolaborantek":-D;-), czyli majowych czerwcowek!:-) Termin masz wiec jeszcze wczesniej niz ja, bo wg. om mam na 29 maja:tak: Dobrze, ze wyniki wyszly ok. :tak:

A wy dziewczyny, co tak o tych "przyspieszaczach" porodu:-). Nie wpychac sie w kolejke:tak::-D;-)

Ja termin wg om na 2 czerwca, z wcześniejszych USG na 6 czerwca a z tego najnowszego... na 26 maja. Pannica rośnie jak na drożdżach.

Inja super wieści:tak: a dziecię Wasze dobrze odżywione, moja Majcia po urodzeniu ważyła 3050g:-)​

A no odżywione... lekarz powiedział, że współpraca między mamą a dzidziusiem układa się wzorcowo, chodziło o pracę łożyska i żartowaliśmy sobie oby tak zostało z tą współpracą;-):-D

inja, mały kolos będzie:-) gratuluję i cieszę się, że wszystko dobrze :happy2:

jeśli to tempo wzrostu się utrzyma to spora kruszyna będzie... Pierwsza córcia miała 3500 to i ta pewnie będzie podobna:-)

No laseczki jak ładnie, dobre wyniki, dobre samopoczucie czyli mogłybyście tak jeszcze pociągnąc kolejne 9 m-cy pewnie ;-):-D Gratuluję :-)

a co, raz się żyje;-):-D

Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
tricolor...no mi jeszcze zostało 6-7 tyg więc sporo może się zmienić z naszym samopoczuciem. Kolejne 9 mies bym nie dała rady...no chyba, ze ktos skasuje te pierwsze 14 gdzie było tak bleeeeeeeee....

Inja..wiki w 38 ważyła 3250 i zupełnie dobrze sie ja rodziło, teraz jak doczekam 40tc tez będę miała 4 kg koloska :-)

Actimel nie pomaga, więcej niż 3 szt nie ma co pić hehehe :-), dzis zastosowałam mix: actimel naturalny na czczo + sok z jabłek i otreby +kawa czarna+śliwki suszone....heheh a jak nie pomoże to chyba pęknę.....

jej jak ja bym juz chciała byc w tym 35tc.....i tak jak wy odliczać do końca miesiąca....

Co za bezsens, przeziębiłam sobie gardło zimną glukozą;-). Mam nadzieję że chociaż wyniki bdą dobre.

reklama
Do góry