reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Mnie nadal trzyma przeziebienie- z nosa mi leci, oczy lzawia i na wieczor rozbiera. Acha jaka dawka paracetamolu jest dozwolona w ciazy? Bo lekarza chyba i tak nie ma co sie pytac bo mi pewnie nic nie dadza.

Maksymalna dawka dobowa paracetamolu nie powinna przekraczać 4g, a jeśli stosowany jest przez kilka dni to 2,5g. Przeciętne dawkowanie terapeutyczne to 500mg (0,5g) co 4 lub 6 godzin.
Ważna uwaga: paracetamol ma działanie przeciwbólowe i przeciwgorączkowe. Nie działa przeciwzapalnie!! Więc jeżeli nie masz gorączki i dolegliwości bólowych branie paracetamolu mija się z celem.

reklama
Oj ne sa takie zle. Moze mleko nie najlepsze ale ja np bardzo lubie jogurty.

Mnie nadal trzyma przeziebienie- z nosa mi leci, oczy lzawia i na wieczor rozbiera. Acha jaka dawka paracetamolu jest dozwolona w ciazy? Bo lekarza chyba i tak nie ma co sie pytac bo mi pewnie nic nie dadza.

Kluseczka - soja też może uczulać! :sorry2: Z tymi alergiami to przesrane :baffled::baffled::baffled: Na szczęście nikt z mojej rodziny i rodziny męża nie ma alergii pokarmowych, ale mój T jest niestety uczulony na sierści, roztocza, drzewa, zboża i inne takie i też się boję aby Niunia tego po nim nie przejęła. Ponoć przy jednym rodzicu alergiku ryzyko alergii u dziecka wynosi 20%, przy obu rodzicach 40%, no chyba , że oboje na to samo uczuleni, to wtedy chyba 80%!
A paracetamol możesz wziąć na noc jedną tabletkę na pewno. Ale ile w ciągu doby to nie powiem Ci , ale pewnie ze dwie , trzy. Zawsze możesz zacząć od pół :-)

Ja mam alrgie tylko na kwitnaca topole i trawe, moj maz wcale a dzieciaki wszystkie alergiki i głownie alergia pokarmowa. wrrrr

Mnie mówili, jak mnie łupało po wyrwanym zębie, że 4 tabletki na dobę mogę spokojnie wziąć :happy2: Czyli 2000mg :happy2:

Hmm dzieki dziewczynki. JA wezme teraz na noc jedna tabletke i do lozeczka no a jutro coz rano szkola rodzenia a po poludniu do pracy wiec mam nadzieje ze pomoze:-(

Poziomka- ja mam taki maly problem ze raczej b rzadko mam goraczke, poniewaz moj organizm sie nie broni. Zazwyczaj przy 37 juz leze i ledwie oddycham ale bola mnie miesnie wiec moze pomoze- DAJ BOze;-);-)

DO jutra kobietki.

Doszly dzis moje wyniki na paciorkowce typu B. Wynik NEGATYWNY.
Oj jak sie strasznie ciesze. Naprawde kamien spadl mi z serca. :-):-):-):-)

Doszly dzis moje wyniki na paciorkowce typu B. Wynik NEGATYWNY.
Oj jak sie strasznie ciesze. Naprawde kamien spadl mi z serca. :-):-):-):-)

Super, ja tu nie będę miała tego badania i trochę sie tym martwię. Miałam na początku ciąży negatywne, ale w poprzedniej - pozytywne, mam nadzieję że wszystko jest ok.

reklama
Do góry