reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

NO to dolacze sie do alergiczek...
na kurz to w standardzie a w ciazy pojawila mi sie alergia na soki:szok:
otoz strasznie swedziala mnie skora, szczegolnie na piersiach i brzuchy "wspanialy" GP trzymal sie tego ze to sie rozciaga....ale nie przekonywal mnie bo to bylo swedzenie typu "zaraz sie zadrapie"! i wyrobic nie moglam, zrobili mi badania watroby, ale wszytsko bylo OK, pozniej dal jakies tabletki antyhestaminowe- bezpieczne tabletki antyalergiczne w ciazy....ale wspomnial ze powoduja sennosc, wiec mam auta nie prowadzic po ich wzieciu...ale ja tez dzidzi nie czulam caly dzien wiec odlozylam. Trafilam na kolezanke ktora miala podobny problem i wspomniala o sokach! i miala racje, przestalam pic soki i przestalam sie drapac!

Kluseczka- mi mowiono ze 4 tabletki na 24h

Doszly dzis moje wyniki na paciorkowce typu B. Wynik NEGATYWNY.
Oj jak sie strasznie ciesze. Naprawde kamien spadl mi z serca. :-):-):-):-)

Fantastycznie!!!

reklama
Wlasnie jestem po wizycie kontrolnej. Moja ksiezniczka okazalo sie ma juz 2/5 glowki w dole :szok:
Oby wytrzymala do 23:baffled: Musze z nia powaznie porozmawiac :-)
Mocz i cisnienie w normie ;-)
Gdyby jeszcze mnie wszystko nie bolalo to by bylo cudnie. :baffled: Jestem niedospana, zla i wszystko mnie denerwuje. Moj maz sie mnie naprawde boi :-D:-D

Ja po wizycie u ginki: wiadomosci w sumie dobre (chociaz jakby byly inne to bym sie nie gniewala :-p)bo szyjka zamknieta i dluga, ginka powiedziala ze to dobrze, niech dzidzia sobie rosnie, bedzie zdrowsza i silniejsza. Morfologia tez bardzo dobra...Nast wizyta pod koniec maja...

Super ze wszystko u was dobrze :-) ja mam nadzieje ze tez bede miala dobre wiesci juz za tydzien 18 maja mam wizyte :-)

Ja też już po wizycie, szyjka długa i zamknięta, Synuś cały czas główką na dole, ale jeszcze się nie wstawia w kanał rodny, czyli mam jeszcze czas :-). Ogólnie ok.
A w czwartek będę miała pierwsze ktg, udało mi się umówić na popołudnie to i tatuś sobie posłucha a co niech ma :-D.

Gratuluje dobrych wiadomosci:-)
A bolec to juz nas coraz czesciej chyba cos bedzie....ja do tej pory nie narzekalam ale coraz czesciej zaczynam marudzic bo coraz czesciej cos mnie boli a juz zwlaszcza jak sie Mala wypina....caly czas sie ludze ze probuje sie przekrecic ale juz sama nie wiem:-) Zgodnie z dyspozycja lekarza oszczedzam sie...ciekawe co bedzie na nastepnej wizycie 20 maja:-)

Ja mam jutro wizyte to musze go zapytac o badanie HBS, VDRL i ten wymaz w kierunku paciorkowcow bo nic mi nie mowił ze takie badania sa potrzebne do szpitala. A o ktg to pewnie moge pomarzyc, mam nadzieje ze zrobi mi usg.

Jestem po wizycie u mojej modwiife (poloznej). Jak zwykle u mnie wszystke cudownie :-D Mocz w porzadku, cisnienie 120/60, wymiar brzuszka prawidlowy, serduszko dzidzi bije jak dzwon :tak::-D Synus caly czas siedzi glowka w dol. Porozmawialysmy, posmialysmy sie, kolejny termin wizyty to 01 czerwca ;-)ciekawe czy doczekam 2w1 ;-)

Mnie jak narazie nic nie boli, nic nie kluje, nic sie nie rozchodzi :-) Z Sandrusia tez zadnychw czesneijszych objawow nie mialam. Wstalam rano a tu wody ciurkiem sie zaczely saczyc ;-)

Moje drogie trzeba bylo nie rozkladac to byscie teraz nie zaciskaly:-D:-D:-D:-D
Heheheh dobre dobre :-D:-D:-D:-D

Zielona trzymaj sie:tak:i duuuuuuzo wypoczywaj :tak: spij ile sie da :-D
Sandra urodzila sie w 38 tygodniu wiec i ja sie szykuje na za tydzien ;-) Ale czy cos sie wtedy bedzie dzialo to trudno powiedziec.

Dziewczyny wspolczuje Wam tych alergii. Sama nigdy nie mialam, ale kobieta mojego taty ma i wiem jak sie z tym meczy.

Dominika super :tak::tak::tak: ciesze sie ze wynik negatywny :tak::-)

Kasia, ari gratuluje samych dobrych wiesci :tak::-)

reklama
Do góry