reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

no to ładnie :-D:-D, a Was też obsikał? bo słyszałam, że u chłopców to się często zdarza?
:happy2:.
Ech sikanie na mamę jest na pożądku dziennym. Czasami boję się go przebierać. Z dziewczynkami jest chyba wygodniej. A ja muszę zainwestować w okulary z wycieraczkami :-D Ale to jeszcze nic. Najlepsze było oddawanie kupy na odległość.:-D
Dobra bo to chyba nie ten wątek. Zaraz będzie reprymenda :-)

reklama
Czy któraś z Was miała badane łożysko na usg? W środe gin mi powiedział, że moje już ma III stopień dojrzałości, taki jak przed porodem:confused::szok:-może już niedługo?

A ja wczoraj byłam u fizjoterapeuty. Od około 20 tyg mówiłam lekarzowi ze mnie boli spojenie tak ze czasami nogi nie mogę podnieść. A lekarz oczywiscie ze to normalne. :confused:We wtorek powiedziałam na wizycie ze chce na fizjoterapie, no i łaskawie dostałam skierowanie. A tam babka się zdziwiła, ze tak późno do nich trafiłam.:szok: Powiedziała, ze spróbuje mnie ,, naprawić,, na tyle na ile to możliwe przed porodem a resztę zrobimy już po. No i od wczoraj biegam ze specjalnym pasem na biodra. :baffled:

Hej mój ginek chyba coś ściemniał, że urodzę wciągu tygodnia, bo właśnie minął tydzień i nic. Chodzę z tym rozwarciem 2 cm i nic, a zwolnienie mam tylko do poniedziałku. No niby mam jeszcze 3 dni, żeby mały się rozpakował:angry:

A ja wczoraj byłam u fizjoterapeuty. Od około 20 tyg mówiłam lekarzowi ze mnie boli spojenie tak ze czasami nogi nie mogę podnieść. A lekarz oczywiscie ze to normalne. :confused:We wtorek powiedziałam na wizycie ze chce na fizjoterapie, no i łaskawie dostałam skierowanie. A tam babka się zdziwiła, ze tak późno do nich trafiłam.:szok: Powiedziała, ze spróbuje mnie ,, naprawić,, na tyle na ile to możliwe przed porodem a resztę zrobimy już po. No i od wczoraj biegam ze specjalnym pasem na biodra. :baffled:

Kurcze trochę mnie nastraszyłaś, bo ja odczuwam takie silne bóle spojenia i w pachwinach od wczoraj - uczucie jakby mi ktoś tam gwoździ powbijał. Bardzo ciężko mi przez to przekręcać się z boku na bok i wstawać z łóżka. Czy w Twoim wypadku to też było coś takiego? I gdzie się z tym zwróciłaś, do GP?

Witam Dziewczyny z tego co czytam to u większości już objawy wskazujące na bliskość porodu :-). Ja nie mam takich objawów poza bólem pleców.
Właśnie wróciłam z ostatniego USG i jestem bardzo szczęśliwa. Córcia nadal jest Córcią :tak::happy2:, waży 2070 kg i należy do mniejszych dzieci ( jak w terminie się urodzi to będzie miała ok. 3200 kg). Pozostałe parametry idealne z terminem z OM:-). Odebrałam również wyniki moczu i morfologii i również wszystko książkowo :tak:.
Życzę wszystkim takich wiadomości !!!

Kurcze trochę mnie nastraszyłaś, bo ja odczuwam takie silne bóle spojenia i w pachwinach od wczoraj - uczucie jakby mi ktoś tam gwoździ powbijał. Bardzo ciężko mi przez to przekręcać się z boku na bok i wstawać z łóżka. Czy w Twoim wypadku to też było coś takiego? I gdzie się z tym zwróciłaś, do GP?

Ja mam uczucie jakbym miała kość złamana, normalnie mnie piecze. Najgorszy ból przy osobnym podnoszeniu nóg np. przy zakładaniu butów czy kładzeniu się do łózka (fizjoterapeutka pokazała mi specjalna metodę). Ja mówiłam o tym mojemu GP ale on mówił, ze to normalne. We wtorek na wizycie w szpitalu tez o tym powiedziałam pani ginekolog, a ona tez próbowała mnie zbyć. Lecz ja stanowczo powiedziałam, ze chce na fizjoterapie.

reklama
Zielona ja też mam rozwarcie i też ponoć mogę rodzić w każdej chwili, 2 tyg temu lekarz powiedział mi że daje mi 2 tyg a już będzie po.... jutro mijają te 2 tyg a ja nadal w ciąży tyle że skurcze mam coraz mocniejsze częstsze i naprawdę boli i doszły bóle krzyżowe
Czasem to mam wrażenie że już tydzień rodzę a końca nie widać

Do góry