• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nocne pobudki

Witajcie! Po długiej przerwie wracamy ale niewiele sie zmieniło.. Jowi dalej pije w nocy a mnie ciągle brakuje konsekwencji... ale macie rację chyba to wina tego picia z butelki.. trudno dziś rewolucja na całej linii wywalamy butelki.. pojedziemy po nowe kubeczki... i zaczyna się na całego do drugich urodzin zostało nam parę dni i mam nadzieję sie uporać z tym wszystkim.. zwłaszcza że od wczoraj tez nie ma pieluch powiedziałam Jowi że sie skończyły i już nie kupię.. kupiłam tylko pieluchomajtki i powiedziałam jej że to specjalne majtki na noc.. i od wczoraj chodzi w rajtuzach i zwykłych majtkach i leje na wszystko... a do nocniczka jeszcze nic.. ale nadzieja jest... czego nam trzeba to cierpliwości... Powodzenia wszystkim!!!

reklama
Moja Maja ma 20mcy. jak tylko skonczyla rok pezestala sie budzic w nocy. Okolo 2-21 wypijala butle mlenia i spala calutka noc sama. Od jakiegos czasu (okolo3tyg) od Maja nie chce pic mleka wieczorem, albo wypije 50ml z 200ml, po czym budzi sie miedzy 4-5.30 rano. Domaga sie mlenia, mamusia pojdzie zrobic a corcia znow wypija okolo 50ml. Nie mam na nia sposobu. Kiedys wypijala znacznie wiecej mleka lub nawet kaszy( o ktorej tez nawet nie wspomina) i sala cala noc. No coz juz chyba taki los drogie mamy. Moze to kiedys minie.
powodzonka zycze

Sara dalej budzi mi sie kilkakrotnie w ciagu nocy na herbatke :baffled: Moze to przez zeby? Bo ma dopiero 3 sztuki, wiec pewnie jak sie posypia to jeden za drugim :baffled: Sama juz nie wiem, bo tak ladnie przesypiala cale noce, a teraz jak nie wezme jej kolo 24 do siebie do lozka to o spaniu w ogole nie ma mowy...wiem, ze powinnam byc konsekwentna i jej nie wyciagac z lozeczka, dawac do picia ewentualnie wode (ktorej za cholere pic nie chce i wyje jeszcze bardziej), ale wstaje rano do pracy, wiec musze chociaz troche sie wyspac :baffled: Kurcze no...:-p

u nas ostatnio dziwnie się zrobiło. mały do tej pory przesypiał całą noc ale teraz w nocy przychodzi do nas spać zdarzyło się to kilka razy z rzędu. miałyście coś takiego?

My dziś świętujemy już pierwsze sukcesy... a mianowicie wczoraj Jowi zrobiła upragnione siku do nocnika.. oczywiście skakaliśmy wszyscy z radości i była taka dumna z siebie :) ale najważniejsze jest to o czym ten wątek.. wyrzuciłam posłusznie butelki i wczoraj cały dzień piła z kubka wieczorem dałam jej kaszkę z kubka oczywiście protestowała cały dzień ale ja jej powiedziałam, że wyrzuciłam bo były stare i brzydkie i już nie będzie pić z butelki.. zostawiłam sobie jedną żeby mieszać kaszkę i pech chciał zobaczyła rano.. ale jej powiedziałam że jest bez zakrętki(jakie te dzieci są słodko naiwne łapią takie kity:)) a w nocy UWAGA!! obudziła się przyszła do mnie i chciała kaszkę a ja jej na to krótko -- kaszki nie ma skończyła się.. dziecko zasnęło... nawet wody nie chciała.. spała do rana .. ludzie nie wstawałam pierwszą noc od dwóch lat :) Postępy widać.. Powodzenia wszystkim...

Magduś
u nas też tak jest czasami ale konsekwentnie odnoszę ją z powrotem... to działa..przynajmniej u nas.. Jowi jak się jej powie że tam miś za nią tęskni to chętnie wraca..

Sandra1982 byc moze ze to przez zeby. U mojej Mai to chyba tez przez zeby. apropo ebow, to wiem z doswidczenia z Maja i doswiadczenia mojej kolezanki. To ze do tej pory, twoja dzidzia ma tylko 3 zabalki to wcale nie znaczy ze posypia sie potem jeden po drogim. Maja ma regularnie co 2 miesiace nowy zabek. Wiem, mam czas na marudzenia, ewntualny placz i oczywiscie mustwo kupek. Potem jest super. maja spi w nocy itp a potem znow. nocne placze itp.
Zycze wytrwalosci i powodzenia. P.s. Ja bardzo lubie spac z mala i moj maz tez choc wiemy ze to nie jest ok, ale jestesmy blisko naszej malej. Tylko te nocne kopanie w glowe itp.
pozdrawiam

U nas niesamowite dziś rzeczy się stały: JOWI SPAłA PIERWSZY RAZ CAłą NOC!! Bez picia bez przychodzenia do nas równo do 8 rano!! Kurcze wszystko dzięki temu, że nie ma butelki... w dwa dni udało się ja odzwyczaić.. zobaczymy w kolejne dni ale sama nie wierzę, że tak łatwo poszło bez płaczu i histerii.. szok!
Słuchajcie dziś sama przespałam pierwszy raz całą noc od przeszło dwóch lat.. kurcze ale sie wyspałam... Życzę Wam sukcesów. Pozdrowionka..

Witam, moja córcia (22 m-ce) tez sie budzi w nocy. Nie chce pić, ani jeść, ani smoka tylko wola mnie... Musi mnie objąć, wczepia się we włosy i dalej śpi. W ciągu nocy kilka razy - tak jakby kontrolowala czy jestem. Może ma taki etap, ze boi się że jej gdzieś zniknę. W ciągu dnia strasznie przeżywa jak wychodzę z domu, może śni się jej to potem i dlatego płacze za mną???? Nie wiem. Na razie nic z tym nie robię. Jak mnie woła, to ja tulę. Myślę, że z tego wyrośnie. Trochę cierpliwości. Pozdrawiam!

reklama
coz nasza corcia ma 1,5 roku i w swym dorobku zyciowym, ma tylko 2 noce przespane bez pobudek.... mam nadzieję, że w koncu zacznie przesypiac noce. u niej to w sumie jest kwestia tego, ze chce sie jej pic. jak bedzie starsza to juz sama bedzie sobie brala butelke i bedzie spokoj.... taka mamy nazieje:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry