Vikiigus napisz co tam ciekawego poradzili bo za pozno weszlam na forum? A co do nocnika ja mam rowniez fatalny, widze, ze dupka jej wpada i boli od siedzenia bo sie caly czas wierci poprawiajac i chyba bede musiala jej kupic taki plaski jak deska z malym otworem, moze chetniej bedzie chciala, bo tak w sumie to przychodzi i wola mama bąk kupa hehe i wtedy wiem, ze zaraz po bączkach robi kupkę, a pozniej jak zrobi to mowi ze chce siku i wtedy jeszcze siku zrobi, ale to tylko w domu.
Delfin u nas byl taki okres kiedy potrafila prowokowac wymioty bedac w lozku zamknieta czy biegajac po domu, ciagle musialam ja pilnowac i sprzatac, prac, masakra dokladnie jak piszesz, ale trwalo to jakies 10 miesiecy, nie znalazlam sposobu tylko przeczekac jak dziewczyny mi doradzaly:-), pozniej przyszedl jej czas ze sie wlasnie rozpinala z pajacow ale ja jej zakladam bodziaki, ktore nawet jak rozepnie u dolu to z siebie nie sciagnie bo nie umie:-) przez ten czas zakladalam jej takie pieluchomajtki, bo pampersy rozpinala a tych narazie nie umie sciagac, jak jej przeszla mania na ciagle rozpinanie to z powrotem wrocilam do pampow, poki co nie wpada sama jak ma spodnie czy bluzki sciagac i tego nie robi.
A w czym twoja mala spi, moze sproboj jej na jakis czas kupic takie bodziaki u gory zapinane albo takie same pajace. Jak jej minie faza na rozbieranie to z powrotem wrocisz to tego w czym wczesniej spala, w sumie szkoda tyle kasy wydawac na ciagle pranie i kupno materaca i co najwazniejsze nerwy.
swoja droga ciekawe co te nasze dzieci widza we wkladaniu rak w kupę:-/