reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

a ja się tym nie przejmuję bo zielone kupki zdarzają się przy karmieniu piersią i nie jest to żadna anomalia. Krystynko daj spokój tym kupom i ciesz się córeczką, bo chyba za bardzo się przejmujesz Dziecko nie składa się tylko z kupki :-D
skoro poza tym Antośka jest zdrowa , przybiera na wadze i nie ma skaz na buzi to nic się nie dzieje .

reklama
a powiedzcie mi w jaki sposób objawia się uczulenie na pieluchy??
skóra robi się zaczerwieniona?
czy też pojawia się wysypka, w postaci drobnych krosteczek jakby było pokłute igłą, bądź oparzone pokrzywą ale bez zaczerwienienia?

barmanko sama nie wiem, ale cyba to takie mocne zaczerwienienie :baffled:

mam pytanko glownie do mam butelkowych ( no chyba ze mamy cyckowe wiedza) wiec od ponad tygodnia podaje raz dziennie synkowi butle ( bebilon) i od tej pory mamy problem z kupka. normalnie Gucio robil kupke codziennie a teraz co drugi... niby nic zlego ale widze ze sie meczy i puszcza mega smierdzace baczki :-pzmienilam mleko na bebilon comfort i jest to samo. Czy to wina mleka ? Mam szukac dalej ? Czy to normalne ?

Barmanko starszak miał uczulenie na wszystkie pieluchy oprócz Pampersów. Objawy: krostki bez zaczerwienienia, takie właśnie "pokrzywowe"
malinko009 nie potrafię Ci pomóc, ale tak sobie myślę, że może powinnaś podawać synkowi wodę?

hej
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
nie dziwne ze sie martwie pierwszy raz sie tak zdarzylo.....ale wszystko ok u nas od tamtego czasu ale kupka mowie wam byla odblaskowa:):-D
doszlam po czym ...chyba po groszku z marchewka:)
a teraz ma faze wzrostu bo je non stop od 3 dni.....:)

a jak juz o tym mowa co jemy to czy pozwlacie sobie czsem na pizze mc,donalda ,kfc czy cos takiego???bo to raczej malo zdrowe a czy idzie odrazu do mleka???//

hej
i co dzidzi nic nie bylo raczej nie?
chinszczyzna jest mysle ze jescze zdrowa w porownaniu do reszty.....ale od czasu do czasu mozna cos innego zjecs chyba co?
bo wiem ze ktoras z was pisala ze jadla kielbase z grila a potem mleko odciagala zeby dziecko nie dostalo tego w mleku.
a ja chyba gdzies czytalam ze jak odrazu po karmieniu sie cos zje czy wypije to wtedy sie trawi i dziecko tego nie dostaje?????czy cos o tym wiecie?

cholercia, to chyba synek dostał uczulenia na Pampersy Active Fit :baffled::baffled:
jest tak, jak napisała mamastud :-(
no nic, poobserwuje go i zobaczymy... jednak - kosmetyki mamy te same, więc stawiam że to Pampersy :-(

reklama
ja się tam kupkami nie przejmuje :-p:-p mam się czym innym martwić :-:)zawstydzona/y:(skaza), więc pewnie dlatego temat kupek nie spędza mi snu z powiek ;-)

jeśli chodzie o moje grzechy to były to różne rzeczy ;-) jednak zawsze wcześniej uważnie studiuje menu by czasem nie zeżreć jakiegoś sera czy też produktu mlekopochodnego...
jadłam frytki, kebaba (na szczęście Marcelek z warzyw nie toleruje tylko brokuła - pozostałe mogę jeść, np kapusta, fasola, cebula, pieczarki), chińszczyzne ale taką jak u Słonka czyli wersja lajcikowa. sama w domu często robię makaron ryżowy z warzywami robionymi na woku :tak:. stanowczo jem za dużo ciastek :zawstydzona/y: (teraz żałuje że wynalazłam w sklepie ciastka bezmleczne :cool2:).

Do góry