reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

a ja już drugą noc z rzędu umieram z powodu skurczów łydki! Normalnie masakra... i nic na to nie pomaga...

reklama
Od dwóch dni za każdym razem jak idę do ubikacji przeżywam męki, jak tylko skończe sikać dopada mnie ostry ból z lewej strony (lewy bok) raz słabszy, raz mocniejszy, pare razy zdarzyło mi się, że nie mogłam wstać z kibla. Jak myślicie dziewczyny, co to?:eek:
Nie wiem czy to może mały się jakoś tak niefortunnie ułożył czy to jakaś infekcja?

Ja też tak mam, tylko, że czuję ból po prawej stronie. Też się zastanawiałam dlaczego jak kończę siusiać to boli?;/

Dziewczyny z tym kluciem w boku bo zrobieniu siusiu, to ja mialam tak jak dluuugo trzemalammocz i w ostatniej chwili lecialam do lazienki, a w tej chiwli powiedziala bym ze to sie cos rolzluznia po oproznieniu pecherza...ale ekspertem nie jestem

jej Efa bidulko!!!wspolczuje tych nocnych boli, mam nadzieje ze Ci przejda i to tylko jednorazowe bylo

ulisia trzymaj się! ja biorę na to dwie tabletki magnezu na noc, ale jakieś trzy tygodnie pomagało, a teraz czuję, że po mału chyba będzie wracał ból...

na skurcze łydek- energiczne dreptanie w miejscu a potem silnie wymasować bolące miejsce do tego ćwiczenia rozciągające i wzmacniające mięśnie

Wzmacniające- stan na palcach, z lekko rozstawionymi nogami, piety w gorze opuść piety, ale tak by nie dotknęły podłogi i znowu na palce, potem energicznie rozluźnij łydki, powtarzać, aż ból ustąpi

Rozciągające- usiądź na podłodze, ze zgiętym kolanem chwycić stopę i odciągaj ja od siebie, palce stop skierowane na zewnątrz, wytrzymać jak najdluzej, powtórz ćwiczenie na 2 nodze, potem rozluźnij

A mi jak na razie (tfu tfu tfu i odpukać w niemalowane) skurcze się nie przydażyły i zapalenie pęcherza też nie (a przed ciążą było często), ale za to mam bóle podbrzusza jak na okres czasami, więc dalej jedziemy na luteinie.

W ciągu dnia staram się leżeć z nogami wyżej niż głowa, i śpię z poduchą między udami, jak na razie nic mnie nie złapało, więc może pomaga?

dziewczyny mnie dzis w nocy napina sie brzuszek..i zasami czuje jak dziecko sie wypnie to az boli mnie brzuch..wy tez tak macie??

No i jak noc minęła?
Mam nadzieje ,ze Wam tym razem spokojnie, bez skurczów łydek i innych dolegliwosci.
Efa - a moze ten zolądek boli Cię , bo lekarstwa bierzesz (jak doczytalam w nocy- czyli chyba na pusty juz zolądek). mam nadzieje jednak ,ze dzis bylo juz wszystko dobrze :-)
Mnie wczoraj wieczorem zaczelo bolec podbrzusze - ból byl ciągly (czyli nie skurcze), ale promieniowal na krzyża. Chyba ,malenstwo uciskalo mi pecherz bo co chwile wstawalam z kilkoma kroplami ... :-( Nie wyspalam się.

reklama
Mi też się czasem tak synuś wypina. Czasem to się schylić nie mogę bo czuję jakbym jakąś sztywną cegłę miała w brzuchu. Często się tak rozciąga, że nie czuję kopnięcia tylko takie pchanie i naciąganie macicy, że aż szczypie.

Co do skurczów łydek to też miałam w nocy + uciążliwe mrowienie w dzień. Ale zaczęłam brać magnes i mi przeszło. Bo w moim zestawie witaminek niestety magnesu nie było.

Do góry