reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Dziewczyny jak Waszym bąblom udaje się samym korzystać z kibelka, i to bez pomocy nakładki.... czy używacie jakiegoś stołeczka/stopnia na który dziecko wchodzi żeby usiąść? Ja sobie tego nie mogę wyobrazić u nas szczerze mówiąc, myślę że Milenka to by cała wpadła do kibelka jakby miała sie tam sama wybrać :-D
Na razie czasem łaskawie wysiusia się do nocnika jak się ja wysadzi i długo na nim posiedzi, więc to na razie marny postęp :no:
Na poczatek sierpnia biorę urlop żeby ją nauczyć. A potem poczatek września, żeby ją przyzwyczaić stopniowo do przedszkola :sorry:

no Joasiek w sumie patrząc po moim Szymku miesiąc nauki to mało ale jak widać są inne lepsze przypadki kilka dni i proszę.
dobrze że my nie idziemy teraz do przedszkola bo by nas skreślili na dzień dobry jakoś nie wierzę że do września mał zapomni o pieluszce.

reklama
A ja wierzę :tak: Muszę tylko mieć czas żeby nad tym solidnie popracować. Skupić się przez te 1,5 tygodnia tylko nad tym, usunąć wszelkie pieluchy z zasięgu wzroku, motywować Milenkę do zmiany nawyków, pilnować, przypominać... mam nadzieję że zaskoczy w kilka dni a potem do końca sierpnia już sobie nawyk siusiania tam gdzie trzeba utrwali.
Ja patrzę optymistycznie. Ale jak nie wyjdzie, to tragedii nie bedzie. Nie wiem jak wtedy załatwię z przedszkolem, czy będą czekać aż dorośnie do kibelka, czy będę musiała odroczyć przedszkole o rok... oby nie... ja wierzę w Milenkę bardzo :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry