• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

cviezko bedzie bez warzyw i owocow...zwlaszcza owocow...ale chyba sprobuje...razem z wami....:-) czyli jednym slowem miecho miecho i do obrzydzenia miecho.....hahahajajek nie lubie za bardzo...no moze jejecznica czasami, ale sporadycznie....no ale jak sie da jogurciki smakowe to dam rade.....:-Dtylko musze zakupy zrobic...to zaczne chyba w sobote bo piatek to zakupowy dzien u nas:-)a do tego czasu to pojem sobie normalne rzeczy co by sie nacieszyc przed tym rezimem...;-)
Pieknie pięknie :tak:
Zapraszamy - razem raźniej :tak:

reklama
Nie wiem czy to juz dieta dziala czy jaki pierun ale moja waga wskazuje 69,4 :szok::szok::szok: przedwczoraj rano gdy sie wazylam bylo 70,8 dlatego na suwaku mam 71

Pewnie to tylko woda schodzi no ale motywacje dalo mi ogromna!!!!!!!!!!!!!

Powiem tylko ze przez ostatnie dni odwiedzilam kilkukrotnie mc donalda pizzerie i jadlam jak szalona wiec napewno z tego waga mi nie spadla!

No i w koncu pojawila sie piekna 6 z przodu :-D:-) Boze jak ja dlugo na ta szosteczke czekalam :-):tak:

Ostatnia edycja:
mi moja koleżanka, która jest na dietetyce mówiła, że BMI nie trzeba brać pod uwagę, bo uwzględnia to np kośćca, i innych rzeczy, więc najlepiej jak sprawdzony dietetyk obejrzy i w ogole. BArdziej niż waga niebezpieczny jest cukier i cholesterol.

Katrenki poszukalam jeszcze raz i znalazlam w ksiazce o tych jogurtach wiec cytuje

"Kilka lat temu producenci wprowadzili na rynek nowa generacje chudych jogurtow slodzonych asparentem i aromatyzowanych lub wzbogaconych pulpa owocowa. O ile slodzik i aromaty sa tylko wabikami pozbawionymi wartosci kalorycznej, wzbogacenie jogurtow i serow w owoce wprowadza niewielka ilosc niepozadanych weglowodanow. Niedogodnosc te w duzym stopniu rekompensujemy tym ze te smaczne i lubiane produkty moga byc spozywane jako deser, ulatwiajac przestrzeganie diety.
Nabial z asparentem jest zatem DOZWOLONY. Nalezy tylko zwracac uwage aby wybrac produkty bez zawartosci tluszczu, na rynku jest bowiem dostepny nabial bez cukru ale wyprodukowany z pelnego mleka, zdecydowanie bardziej kaloryczny, tlusty i slodki, ktory nalezy zdecydowanie wykluczyc z diety. Chudy nabial o owocowych smakach jest dozwolony w umiarkowanej liczbie (dwa razy dziennie) jednak Ci ktorzy pragna od razu uzyskac piorunujace efekty kuracji, powinni go unikac w fazie uderzeniowej"

Takze niby mozna ale uwazac ktore no i najlepiej je ominac w fazie uderzeniowej. Ja jednak wczoraj zjadlam 1 i dzis tez zanim przeczytalam ten kawalek. Zjadlam jogurty z mullera ktore sa slodzone asparentem :)
Niestety ale nie dam rady ich wykluczyc z diety bo oszaleje przynajmniej teraz gdy nic innego nie wolno :-)

Mary co dzis dobrego zjadlas?

Ja na obiadek zaserwowalam sobie lososia w folii. PYCHOTA!!!!! Na jutro zakupilam krewetki :-)
Czytam coraz wiecej przepisow na necie i coraz bardziej podoba mi sie ta dieta

Mary czy widzialas moze w Ie otreby? bo ja szukalam dzis w tesco i nie znalazlam :/

reklama
Mary co dzis dobrego zjadlas?

Ja na obiadek zaserwowalam sobie lososia w folii. PYCHOTA!!!!! Na jutro zakupilam krewetki :-)
Czytam coraz wiecej przepisow na necie i coraz bardziej podoba mi sie ta dieta

Mary czy widzialas moze w Ie otreby? bo ja szukalam dzis w tesco i nie znalazlam :/
Wiesz co, nigdy nie zwracałam uwagi na otreby ale w Dunnes'ie chyba były.
Na śniadanko standardowo mielismy jajka z szynka, na lunch owoce morza (takie gotowe do zjedzenia krewetki, małze itd) a w piekarniku siedzi kurczaczek w ziołach a do niego bedzie ogóreczek - mało wymyslnie ale smacznie ;-)

A te otreby to chyba pozniej dopiero co nie??
Wiem ze mozna takie niby kromki robic - otreby+jog nat.+jajko i na patelnie po uformowaniu :tak:

klaudzia
No i gratuluje postepów.. ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry