• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Aga > to bedziemy czekac na zdjecie Malucha w tym świątecznym stroju ;-)
cudnie bedzie wygladac!

Izu > no Ty to niemozesz za bardzo planowac nic na swieta ;-)
ale bedzie fajnie :-) my wczoraj pytalismy ta kuzynke co ma tez taki termin co planuja na swieta, czy gdzies jada hihi pewnie sie z nimi spotkamy wtedy jak bedzie szansa.
A prezent swiateczno-noworoczny bedziecie miec najlepszy na swiecie w tym roku :-)

Ola > moze to jakis wirus? najpierw Natalka teraz Ty.... :-(
dobrze ze juz przechodzi!

Diana > jaki fotelik wybralas?

Widze ze u Was tez zaczelo wiac :-(
a u nas wczoraj wieczorem byla burza :szok:
hihi
lało, wiało i trzaskało!
ale dzisiaj juz słoneczko....

a ja znowu mam problemy z kręgosłupem :-(
rano jak lezalam w lozku cos mi strzyknelo w okolicy prawej lopadki i myslalam ze juz sie nie rusze... na szczescie jeszcze M. byl w domu a ja sie jakos pozbieralam z bolem. Teraz chodze taka polamana a jak mam Mala wziasc na rece to bol okropny i nie zawsze potrafie ja wziasc :-(
a juz sie cieszylam ze mi wszystko przeszlo a tu lipa.....

jeszcze jak na zlosc poszlam Mala na gore przewinac i ktos zadzwonil do drzwi .... a niemoglam od razu zejsc i dziecko samo na przewijaku bez pampersa zostawic....
i kartke mi zostawili ze przesylka jest do odebrania z MOPS w szklarskiej!
do dupy! czekalam na to bo musze wyslac tu do urzedu (powiem szczerze ze niewierzylam do konca ze mi wysla to zaswiadczenie do NL ;-)) a tu teraz trzeba bedzie dymac zeby to odebrac.....

aaa niemam sily dzisiaj przez ten bol!

reklama
Po dluuuuugim namysle wybralismy maxi-cosi tobi , nie nalezy do takich ale jest jeden z najlepszych w testach ma same 4 i 5 w ocenach :) a przy tym podobno bardzo wygodny i funkcjonalny . Zrobilam spore rozesnanie przed kupnem i mam nadzieje ze podjelismy dobra decyzje :) teraz tylko czekac az przyjdzie

Hej dziewczyny, zaraz was doczytam jak ochłonę.
Słuchajcie mam pytanie czy któraś z was ma jakiś znajomych w policji??? Mój P. jechał do sklepu i uderzył w niego samochód Srebrne Berlingo na DJ i w trzech pierwszych cyfrach są dwie dwójki. Ale nie zapamiętał liczb do końca. A koleś uciekł z miejsca!!! Zgłosił fakt na policję, ale ta powiedziała, że nie zajmą się sprawą bo nie mamy numerów!!! Boże, przecież Jelenia jest mała!!! Ile Berlingo jeździ po Jeleniej z dwoma dwójkami koło siebie???
Na razie jestem cała roztrzęsiona, bo człowiek chce coś uzbierać do kupy, skończyć to mieszkanie przed narodzinami a taka menda wszystko pokrzyżuje!
Nie dam spokoju póki nie znajdę tych numerów i tej mendy!!!

Kochana nie denerwuj sie , w twoim stanie to nie wskazane ! wiem ze latwo powiedziec , wspolczuje , nam w zeszlym roku wybili szybe i okradli autko wiec wiem co czujesz sama bylam wtedy w 5 miesiacu ciazy .
a ja popytam meza ma sporo znajomych wiec moze cos bedzie ktos wiedzial :) badz dobrej mysli

Izu, nie mam znajomych w tej instytucji..:(

Ja wlasnie zamowilam na allegro fotelik dla malej , koszmar jakie ceny , ale pierwszy kupilismy tani i gowniany wiec obiecalam sobie ze ten drugi bedzie duuuuzo lepszy :) tym bardziej ze sporo jezdzimy z dzieckiem . ale oni sa nienorlamni :/ ehhh

Ile daliście za MC Tobi?
My kupiliśmy Frankowi w ub tygodniu we Wrocku Römer Kinga za...ehm...900 zł..

cześć laski:)
U nas noc masakra, rzygałam jak kot, głowa bolała mnie tak że dosłownie wyrywałam włosy...do tego doszła reakcja obronna organizmu - mleko w ogóle nie chciało mi lecieć kiedy mały w nocy sie obudził na cyca. pół nocy z głową w kiblu, wyłam z bólu, co tylko potęgowało ból. Małemu P. dał deserek bo ja nie byłam w stanie go nakarmić. o 5 zeżarłam 2 ibupromu zielone, wczesniej nie chciałam bo i tak nie miało to sensu - ciągle wymiotowałam. w końcu usnęłam.....wstałam o 9.30, piersi jak bańki, ale główka nówka nie śmigana:) małego do cyca, leci jak złoto, wydoił wszystko potem popatrzył na mnie i poklepał po cycusiu:) Ledwie żyję, ale głowa nie boli i to jest suuper. dziewczyny, chyba jeszcze nigdy mnie tak nie bolało..uff, a dzis nowy dzień, drugie pranie leci, kopa ciuchów juz czeka na zdjęcia...

Wichura u nas bez efektów specjalnych w postaci wyłączenia prądu, ale nat po któryms wściekłym uderzeniu wiatru w szybe obudziła sie o 3. i do 5 prawie nie spała....

A jestes pewna ze to migrena????? A nie jakies wirusisko???

no zaraz M. bedzie w domku wiec obiad juz na kuchence :)
a dziecko spi i pewnie wstanie jak bedziemy siadac jesc hihi

Izu > przykra sutyacja! niewiem jak ktos moze byc tak bezczelny i dojechac! :wściekła/y:
zreszta chyba juz mnie nic nie zdziwi.

opowiem Wam historie ktora wydarzyla sie mojemu Tesciowi w wakacje >
wyjezdzal tylem z podworka na glowna ulice w Szklarskiej, po drugiej stronie ulicy jest parking i w tym samym momencie zaczela tam cofac kobieta i tez wyjezdzac na ulice.
tesc zahamowal na srodku i zaczal trabic bo zobaczyl ja w lusterku ale ona za slaby ma refleks i uderzyla w niego. Po czym zaczeli rozmwawiac i ona zaczela bardzo go prosic zeby nie wzywal policji bo ona niema pieniedzy bo ma male dzieci itd itp
a ze moj tesc ma dobre serce a auto nie bylo bardzo uszkodzone to zgodzil sie....
a wieczorem baba przyszla bezczelnie do domu z jakims pajacem i zaczeli sie madrowac ze zglosili to na policje bo jej auto jest okropnie przez to poobijane i ze to tescia wina!
a ze mieli znajomosci na policji to policja poszla im na reke i m.in. opisali wydarzenie chopc nie byli na miejscu i chcieli wlpic mandat i zabrac dowod rejestracyjny (!) tesciowi. ale on sie niedal i nie przyjal mandatu. powiedzial ze wtakim badz razie niech sprawa wyladuje w sadzie.
juz bylo kilka rozpraw. sedzia pojechal juz po policjantach ktorzy spisali zeznania i protokoly a na nastepnej ma byc swiadek ktory sie znalazl i z tego co sie orientuje to jego wersja jest na korzysc tescia bo on "nie byl juz w ruchu" wiec to nie jego wina...
i jak tu miec dobre serce....
ja jestem taka ze nawet jakby ktos mnie tak prosil to du** i i tak po policje dzwonie :zawstydzona/y:

Izu > ja mam znajomego w policji ale on nie jest z drogowki wiec niewiem czy moglby pomoc.... ale napisze do niego.
Bardzo Was obil?

Hej dziewczyny,
jestem trochę nietomna, bo od płaczu to mnie głowa zaczęła napierdzielać ;( Kurcze przez to zdarzenie pokłóciłam się z moim P. i to bardzooo i przez niego ryczę. Jak dla mnie zachował się jak mimoza :( jak mu policjant powiedział, że się nic nie da zrobić to on przyjął to z pokorą... wrrr. Ja zadzwoniłam na Straż Miejską i zapytałam się czy monitoring mógł coś zarejestrować, ale niestety tam nie było kamer koło SIMETu i powiedział, że Policja jak się zgłosi kolizje to musi przyjąć zgłoszenie i pisemnie poinformować o wyniku, i że dla niego to jest do załatwienia. Ale mój P. powiedział, że on się płaszczyć przed policją nie będzie.
Ale najgłupsze jest to że to nie jest płaszczenie tylko pobłażanie temu majtkowi, co jeszcze mleko pod nosem miał. Zresztą na bank to nie było jego auto, bo jak można się pomylić i zamiast jedynki wrzucić wsteczny??? Ehhh szkoda gadać.
No ale to tylko kupa metalu. Nie ma co się dołować :(

Ola, coś mi się wydaje, że to silna migrena Cię dopadła. Moja mama miała takie regularne i ciągle ją pamiętam jak przytulała się do ubikacji :( miejmy nadzieję, że już Ci teraz się polepszy, a jak nie to wybierz się do lekarza, bo może to być rzeczywiście jakiś wirus.

Co do fotelików... te ceny to kosmos! Ja nie wiem jak poczciwy człowiek może sobie na to wszystko pozwolić? Ehh
Diana, jak przyjdzie fotelik to napisz jak się sprawuje. Bo pewnie kiedyś też będzie mnie to czekało.

Aga a jak tam leki? Wszystko OK. O tej ich wartości to nie wspomnę... do tej pory zbieram zęby z podłogi. Czy one chociaż jakoś są refundowane?

Zuza, przód skasowany - mogło być gorzej. Lampy i maska są całe. Gościu wbił się hakiem w autko jak stał na światłach... tylko pomylił jedynkę z wstecznym ;>

I remontu znowu dzisiaj nie skończyliśmy przez to całe zdarzenie :( A jutro rodzina wpada... chyba... bo coś nie dzwonią. A nie chcieliśmy ostawiać wiochy i skończyć ten przedpokój. Życie.

Trzymajta się tam, a ja lecę się położyć bo mnie ten łeb boli.

Izu, a gdzie refundowane:) Tzn są, w innych krajach UE, ale nie w PL.

Dziewczyny, załozyłam watek o wózku dla Franka.
No i kończy się jak przewidywałam...:)
Chyba jednak na nowy sie skuszę...
Mam dwa modele na oku, cena 950-1050, a więc jak na nowy akceptowalna (jak mam płacic 500-600 za uzywany, to rozumiecie...). Do 1 tys to łykniemy jakoś.
Spójrzcie i dajcie znać.
Ja swój typ mam, ale może czegos nie widze , co wy zauważycie?
Najpierw link do watku, żebyście przeczytały pierwszy post pt: czego Frankowi trzeba:
https://www.babyboom.pl/forum/polec...ch-dziecko-niepelnosprawne-45903/#post6249803

a teraz te 2 modele:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: PATI głęboko-spacerowy z torbą
i
http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_dzieci&_281;ce/Wybierz_model/Scooter2.0-849.html

Hej dziewczyny,
jestem trochę nietomna, bo od płaczu to mnie głowa zaczęła napierdzielać ;( Kurcze przez to zdarzenie pokłóciłam się z moim P. i to bardzooo i przez niego ryczę. Jak dla mnie zachował się jak mimoza :( jak mu policjant powiedział, że się nic nie da zrobić to on przyjął to z pokorą... wrrr. Ja zadzwoniłam na Straż Miejską i zapytałam się czy monitoring mógł coś zarejestrować, ale niestety tam nie było kamer koło SIMETu i powiedział, że Policja jak się zgłosi kolizje to musi przyjąć zgłoszenie i pisemnie poinformować o wyniku, i że dla niego to jest do załatwienia. Ale mój P. powiedział, że on się płaszczyć przed policją nie będzie.
Ale najgłupsze jest to że to nie jest płaszczenie tylko pobłażanie temu majtkowi, co jeszcze mleko pod nosem miał. Zresztą na bank to nie było jego auto, bo jak można się pomylić i zamiast jedynki wrzucić wsteczny??? Ehhh szkoda gadać.
No ale to tylko kupa metalu. Nie ma co się dołować :(

.

Wiesz co, mam podobny egzemplarz w domu, więc...wiem co czujesz..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry