reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Po raz setny już chyba zadam to pytanie ale czy któraś z was nie szczepiła jeszcze na pneumokoki a zamierza bądź też nie zamierze w ogóle szczepić?:)
Czy będziecie szczepić na kleszczowe zapalenie mózgu?

reklama
Po raz setny już chyba zadam to pytanie ale czy któraś z was nie szczepiła jeszcze na pneumokoki a zamierza bądź też nie zamierze w ogóle szczepić?:)

Oluś jest zaszczepiony na pneumo i na meningokoki. Na kleszczowe zapalenie mózgu raczej nie będziemy się szczepić, ale cały czas myśle o ospie wietrznej :)

Nie szczepiłam Matiego na pneumokoki, ale teraz coraz częściej nad tym myślę.
Na kleszczowe zapalenie mózgu - nie zastanawiałam się jeszcze nad tym.

na pneumokoki nie szczepimy na kleszczowe zastanawiam sie intensywnie:-) mialam pytac wlasnie was o to kiedys ale zapomnialam:-D witamide d daje jak pamietam czyli raczej nie zaczesto jedna kapsulke:zawstydzona/y:

Kacper ma obnizone napiecie w brzuszku:-(stad to stawianie stopy do srodka aale tragedii nie ma no i mamy łatwiutkie cwiczenia takze gdyby nie o ze strace sporo kaski nie jest az tak zle:sorry2:

Dagulla jak Kacperek stawia stopki do środka?? moja tak jakby piętki bardziej dociska wewnątrz i nosi buty z usztywnioną piętką i z wkładką na płaskostopie, jakie ćwiczenia wykonujecie?

Agatkas my nie szczepiłyśmy się na nic dodatkowo ponad program jeszcze bynajmniej,ale też intensywnie się zastanawiam

No i własnie sama nie wiem....niby u nas taki klimat ze słońca za dużo nie ma ....a wit D3 uaktywnia się pod wpływem światła słonecznego .... ale znowu mi Zuzia wypija 2 butle mleka modyfikowanego w którym jest witamina d....więc sama nie wiem....
Zapominajko vigantol jest na receptę, a ten devikap????

Ja kupuję oba bez recepty.

Na *** koki nie szczepię;
ale na kleszczowe zapalenie raczej tak.

Ja kupuję oba bez recepty.

Na *** koki nie szczepię;
ale na kleszczowe zapalenie raczej tak.

No tak....ale to szczepienie powinno się zrobić w zimnych m-cach żeby była ochrona na teraz a ta ostatnia szczepionka w 13m-cu była żywa...więc żadnej innej nie można podac przez 6 tygodni....u nas to będzie koniec maja i czas na kolejne szczepienie obowiązkowe....i teraz nie wiem czy to będzie miało sens w połowie wakacji szczepienie.....
Zapominajko chyba ze wiesz coś czego ja nie wiem:)?

witaminkę d3 podaję w postaci vigantolu na swoim palcu prosto do buzi albo na noc do mleczka.....moja pediatra powiedziała,że ciemiączko nie ma nic do odstawienia d3...moja tez ma je już dawno zarośnięte a witaminkę mam podawać nadal

nie szczepimy na nic ponad kalendarz szczepień obowiązkowych

KANKIYA a wkładki przeciw płaskostopiu nosicie bo polecił tak lekarz?

My się jeszcze nie szczepiliśmy na pneumokoki, jak wrócę do pracy to będziemy szczepić bo teraz nie za bardzo z kasą ale chciałabym żeby mała była zaszczepiona zanim pójdzie do żłobka.

Witaminę d3 dodaję do mleka 2 kropelki ja kupuję na receptę vigantol i cebion 5 kropelek na łyżeczkę.

Z zabaw to najczęściej czytanie bajeczek, układanie klocków różnych bo mamy kilka rodzajów Gabi najbardziej lubi je burzyć, czasami bawi się lalką daje jej jeść i wozi we wózku, stoliczek interaktywny i taki mamy samochodzik interaktywny na pilota to też lubi się nim bawić ja wciskam jakiś element na pilocie i jak samochodzik się odzywa to mała wciska ten sam przycisk na samochodziku.
Z zabaw ruchowych to najczęściej gonito i tak jak u zapominajki malutka siedzi na brzuchu u mnie i podskakuje tak jak by jechała na koniku

Yoczka takie wkładki miałam już w bucikach ortopedycznych i dzięki nim mała już nie wygina nóżek do wewnątrz,ładnie korygują stópki i aby odpukać widzę poprawę,oby tak dalej,ale z tego co wiem same wkładki też można kupić.Ortopeda powiedział mi,że najważniejszą sprawą są pierwsze buciki dla dziecka,bo dziecku kształtują stópki i chód i wziełam to sobie bardzo do serca ,tym bardziej po wczesniejszych problemach z asymetrią i obniżonym napięciem mięśniowym Bianusi

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie witamin, Bianka od dłuższego czasu nie ma apetytu i nie wiem czy to w końcu od bolesnego ząbkowania czy może od zbyt dużej dawki wit D3,muszę skonsultować to z lekarzem:sorry2:

Do góry