reklama

Październik 2008

Udało się :-)

Patrycja kolejne huraganowe dziecko z Kamisia :-D Hie hie. A ja odwrotnie: niekapki jakoś nie podeszły i butelka się nagle okazała cacy.
Kate taki wieczór, to wypas na całego. Bardzo fajnie.
Przykre to, że ludzie są tutaj tylko na chwilę.
Marma o boziulku! Tak myślę, że może po kilku tygodniach, jak już do dzieciarni dotrze, że jest mobilna i się „wyszumi”, to może im przejdzie robienie wszystkiego na raz i w samych zakazanych miejscach. A do tego czasu.... Brak pomysłów. Chyba trzeba za nimi na czworakach i podsuwać coś bardziej interesującego niż np. kable od kompa.
Oj takie dwa dni Twojemu M sam na sam z Kacperkiem by chyba dobrze zrobiły.
Oby tylko teściowa nie skapitulowała i nie uciekła!!:szok:
Magdziunia na bolesne ząbki u nas tylko cyc skutkuje. Ale co miało wyjść to chyba wylazło i jakoś te kilka nocy z cycem w gębie przeżyłam. Udanych zakupków i dla Ciebie!
Aj@k fajne mebelki. A to po lewej stronie, to lodówka wbudowana będzie, tak?
Malena dziękujemy za porannego uśmiecha! Zdecydowanie dziś nam się przyda – niby sobota, a tak brzydko:happy2:

Magdasf dobrze, że chociaż Staś mamy słucha. Kochany chłopak – fajny filmik. Ja już zminimalizowałam makijażowanie do korektora i pudru sypkiego. Z tuszu zrezygnowałam od kiedy Tuśka mnie po oczach miźgla, bo potem wyglądam jak Nosferatu. Słonecznego odpoczynku!
Aniaaa mój M dostał książkę „Jak być super tatą” czy coś takiego i ani razu jej nie otworzył. Ja to i owszem – podczytywałam jak się młoda urodziła. Ale facetowi, to się wydaje, że to „babskie sprawy takie książki”. Przynajmniej mojemu facetowi:dry:

Kasia Ty też się wyrwałaś na wieczór wrażeń. I tak myślę, że niedługo ja zrobię Tuśce takie drastyczne „woda albo nic”. A co odpowiedziałaś Martynce? :-D
Czarna nie no, „lekka” przesada. Też uważam, że trzeba by już wpajać pomału co wolno a czego nie. Zaciekle pokrzykuję, jak Tuśka podpełza do przedłużacza, ale ona się tylko uśmiecha:baffled:
Anai hi hi, fajny mały pływak
Mnisia zdróweczka dla wszystkich. Masakra – jelitówka....
Natusia żółwiki podwójne: za ząbka i za siedem miechów.:-)
Martynka HA! Uśmiałam się po pachy!:-D:-D:-D:-D

Moje dziecię wstało dziś wyjątkowo wcześnie, bo o 8. Pobuszowało chwilę na podłodze jak się ogarniałam i zaliczyło drzemkę. A teraz się przewala po łóżku. Nadal w pidżamie. Nie chce mi się nic, ale chyba już dźwignę swoje cztery litery i ją ubiorę. Słońce wyszło, ale tak wieje, że temat spaceru pozostawiam nietknięty... A chciałabym grilla!!!

reklama
Witajcie!
Chciałam popisać, ale muszę pędem do żłoba - a to cholera 10km i korki znowu. Tuśka ryczy jak nawiedzona. Panie mówią, że "spooookojnie, poradzimy sobie" itp. itd., ale jak ją usłyszałam przez telefon (zadzwoniłam spytać jak się ma po porannych płaczach jak wychodziłam), to mi mało serce nie pękło, że ona tak daleko.
Buuu.
Zmykam. Do później.
Rozumiem Cie Tez bym w pedach leciala do zloba :tak:
Ale jestem wściekła na mojego M. Cały ranek walczyłam z młodym żeby poszedł spać dopiero o 12 i pospał dłużej żebym ja mogła coś w końcu w domu zrobić. A ten palant wpada i drze się jak wpadam że dziecko mi obudzi to n że 40 minut to już wystarczająco długo. Qrwa. Oczywiście młody się obudził i muszę za nim latać. Jedynie co zdążyłam się umyć zjeść i trochę kuchnię ogarnąć. Jak mu mówię że przy nim nic się nie zrobi to on mówi że przecież on robi no tak tylko o 18 gdzie mały jest zmęczony i o 19 zasypia. Ale jestem wściekła. Ale awantury o to że nic nie jest zrobione to jak najbardziej. Niech tylko skończy tą swoją szkółkę to dam mu tak popalić że mu się wszystkiego odechce. Ale jestem wściekła grrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
:-(
W końcu zasnął..........eh

Więc tak. Potworniasty dobrał się mi dziś do misek z kocim jedzeniem, potem wlazł do kuwety, zaznaczam że były one zastawione z jednej strony deską a z drugiej krzesłem a ja w tym czasie tylko wkładałam pranie do pralki, , nauczył się wspinać i robi to przy każdej możliwości i właśnie w ten sposób wywalił mi dziś na siebie szufladę z ręcznikami. Ręce mi opadają. Chyba znowu zacznę mu podawać Viburcol. Dobra ja już nie marudzę. Idę się położyć na chwilkę bo padam.
Jejku jak on daje Ci popalic Az mi cie zal I nie weim co powiedziec :no:
MINISIA I CZARNA no to rozgadane macie te dzieciaczki ale tego sie mozna spodziewac po dzisiejszej mlodziezy :-p:-pJa sie juz zastanawiam jakie slownictwo bedzie miala Oli za kilka lat :-p
MAGDA STAS jest swietny :tak:
MALENA IZUNI USMIECH PRZECUDNY :tak:
ANAI ADAC zadowolony na basenie I jaki on duzy :tak:

Mniej wiecej was poczytalam Teraz lece na obiad jak zjem to zas poczytam :tak:

witam :)
matko jaka moja niunia jeste nieznoscna!!!caly dzien brzeczy ciagle ja slychac takie mruczenie mmmmmmmmmm mmmmmmmmmmm mmmmmmmmmm i tak caly czas juz do glowy dostaje:sorry2: nie wiem czego ona chce!!najedzona, napita, d.. sucha to co chce jeszcze:confused:
moze te kielce ja mecza i tak marudzi??ja zwariuje!!
a ja teraz mam luzik m w pracy do 22 starszaki u siebie wiec cisza a mala lezy i pije kache moze teraz batere sie wyczerpia:-D wlasnie wie ktoras gdzie jest wylacznik albo jakas pauza u paździoszkow;-)
a skubana teraz sie podsmie****e bo koniec dnia i matka juz ledwo zyje ....

teraz czekam na to by usnela i kapiel ...chyba z godzine nie wyjde z wanny hehe marzenia a mala to sma sie soba niby zajmnie??nie moja coreczka:cool2:
moj tez tak ma i hugo o co mu biega:baffled:
a tu co taka cisza ???
u nas jelitowka w nocy w robocie ja a teraz wika lata jak nie jednym koncem to drugim wrrrrrr oby mala minelo
ojjjj oby oby. Zdrówka
Jestem i ja ale padnieta wiec zaraz znikam...moze jutro poczytam;-)
a witamy witamy jak po wakacjach:cool2:
d37c5866e6.jpeg
Boskie!!!!!!!!!!
Dzien dobry, i w sumie to tyleco mialabym do napisania bo same nudy...czekam na jacka i zaczynamy weekend.
Duzo sloneczka i chyba musze odpoczac i nie bede zagladala narazie moze kiedys mi minie:sorry2:
Nie truj nie truj i nawet nie próbuj mi stąd uciekac. bo cie znajde pod ta Łodzia:-p

cdn....

MINISIA pewnie to marudzenie to na zabki U nas jest to sao Nieraz tak marudzi ze mam Jej dosc :-(
Z ta jelitowka to wspolczuje i zdrowka zycze
MARMA przyda sie twojemu M dzien z Kacperkiem I ciesze sie ze sie juz przekonal ze Ty nie przesadzasz :tak:Odpoczywaj jak bedzie tesciowa I tak jak EVELAJNA mam nadzieje ze Tesciowa nie UCIEKNIE :-D
MAGDASF od nas chcesz odpoczywac ? Ostatnio Cie dlugo nie bylo Nie odpoczelas sobie ???????;-)
KAKA WITAJ I GRATKI DLA HANI ZA 2 ZABKA :tak:
TUSCE TEZ GRATULUJE DRUGIEGO ZABKA

Wiec wczoraj po pierwszej nocce spalam jakies 3 godziny Oliwka wczoraj miala gorszy dzien Caly dzien przemarudzony i przeplakany :-(
Pozniej do pracy Na poczatku mialam zdupczony nastroj przec G ale pozniej mi przeszlo i skupilam sie na pracy
W pracy meczaco
MAILYSCIE RACJE ZE Z TA KOLEZANKA MOZE BYC COS NIE TAK ZAUWAZYLAM ZE ZACZELA WSZYSTKO ROBIC PO SWOJEMU
OBIADKI ZE SLOICZKOWE ZLE,KASZKI ZE Z BUTELKI ZLE (OLIWKA NIE LUBI Z LYZECZKI )
UBIERC TEZ ONA JA BEDZIE PO SWOJEMU

No i koniec koncem poklocilam sie z nia Powiedzialam jej ze jak chce wychowywac dziecko to niech sobie swoje zrobi
Wiem drastycznie ale nie ze mna takie numery
Zadzwonilam po nianke aby dzis rano przyszla bo G wychodzi o 5,30 a ja wracam po 6 i chcialam sie drzemnac Nianka sie zgodzila ale pozniej niby skrecila noge i zostalam od rana sama z mala po 2 nockach nieprzespanych Padalam na twarz na szczescie Oliwka dzis wyjatkowo grzeczna i dala mamie podrzemac Lezala grzecznie kolo mnie na lozku i sie bawila No i jak ona miala drzemki to ja tez Oczywiscie non stop sie budzilam bo cos tam jeczala ale dala mi troche odpoczac Teraz bylismy wszyscy w sklepie
Kupilam niuni rzeczy na basen Na zqakupowym wkleje fotki :tak:

Pada deszcz a raczej leje.
Nudaaaaaaaaaa nudaaaaaaaaaaa i nudaaaaaaaaaaaa .... młody śpi, ale niespokojnie.
Biedactwo.

Ja wciągnęłam dwie krówki ciągutki :-p
I złapałam lenia, ale w taką pogodę to zrozumiałe ;-):-p:-D

Evelajna gratki dla Tusinki za drugiego zębola.

Madziu nie opuszczaj nas - będzie smutaśno strasznie.

Jakoś i ta pogoda nie nastraja mnie optymistycznie a po pogrzebie to już wogóle.
Znów się zadumałam nad życiem uciekającym przez palce dnia codziennego.
Człowiek zamiast żyć chwilą to pędzi niewiadomo gdzie?, po co?, za co? itp.

MINISIA pewnie to marudzenie to na zabki U nas jest to sao Nieraz tak marudzi ze mam Jej dosc :-(
MARMA przyda sie twojemu M dzien z Kacperkiem I ciesze sie ze sie juz przekonal ze Ty nie przesadzasz :tak:Odpoczywaj jak bedzie tesciowa I tak jak EVELAJNA mam nadzieje ze Tesciowa nie UCIEKNIE :-D
MAGDASF od nas chcesz odpoczywac ? Ostatnio Cie dlugo nie bylo Nie odpoczelas sobie ???????;-)

Wiec wczoraj po pierwszej nocce spalam jakies 3 godziny Oliwka wczoraj miala gorszy dzien Caly dzien przemarudzony i przeplakany :-(
Pozniej do pracy Na poczatku mialam zdupczony nastroj przec G ale pozniej mi przeszlo i skupilam sie na pracy
W pracy meczaco
MAILYSCIE RACJE ZE Z TA KOLEZANKA MOZE BYC COS NIE TAK ZAUWAZYLAM ZE ZACZELA WSZYSTKO ROBIC PO SWOJEMU

No i koniec koncem poklocilam sie z nia Powiedzialam jej ze jak chce wychowywac dziecko to niech sobie swoje zrobi
Zadzwonilam po nianke aby dzis rano przyszla bo G wychodzi o 5,30 a ja wracam po 6 i chcialam sie drzemnac Nianka sie zgodzila ale pozniej niby skrecila noge i zostalam od rana sama z mala po 2 nockach nieprzespanych Padalam na twarz na szczescie Oliwka dzis wyjatkowo grzeczna i dala mamie podrzemac Lezala grzecznie kolo mnie na lozku i sie bawila No i jak ona miala drzemki to ja tez Oczywiscie non stop sie budzilam bo cos tam jeczala ale dala mi troche odpoczac Teraz bylismy wszyscy w sklepie

Przykro mi z powodu koleżanki.

M wrócił do domu w dobrym nastroju i z jedzonkiem, teraz poleciał po laptopa bo zostawił w pracy żebyśmy sobie jakiś filmik obejrzeli w łóżeczku.....hym czyżby coś dotarło................?:-D

Ale jestem wściekła na mojego M. Cały ranek walczyłam z młodym żeby poszedł spać dopiero o 12 i pospał dłużej żebym ja mogła coś w końcu w domu zrobić. A ten palant wpada i drze się jak wpadam że dziecko mi obudzi to n że 40 minut to już wystarczająco długo. Qrwa. Oczywiście młody się obudził i muszę za nim latać. Jedynie co zdążyłam się umyć zjeść i trochę kuchnię ogarnąć. Jak mu mówię że przy nim nic się nie zrobi to on mówi że przecież on robi no tak tylko o 18 gdzie mały jest zmęczony i o 19 zasypia. Ale jestem wściekła. Ale awantury o to że nic nie jest zrobione to jak najbardziej. Niech tylko skończy tą swoją szkółkę to dam mu tak popalić że mu się wszystkiego odechce. Ale jestem wściekła grrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Moja przeważnie ma 30 min drzemki ale rozumiem Cię doskonale.

Ktoś chce może jeszcze jedno dziecko bo ja mam dość. M dodam w gratisie.

Kochana...cztasz w moich myślach:-D

W końcu zasnął..........eh

Więc tak. Potworniasty dobrał się mi dziś do misek z kocim jedzeniem, potem wlazł do kuwety, zaznaczam że były one zastawione z jednej strony deską a z drugiej krzesłem a ja w tym czasie tylko wkładałam pranie do pralki, , nauczył się wspinać i robi to przy każdej możliwości i właśnie w ten sposób wywalił mi dziś na siebie szufladę z ręcznikami. Ręce mi opadają. Chyba znowu zacznę mu podawać Viburcol. Dobra ja już nie marudzę. Idę się położyć na chwilkę bo padam.

Jak ja bym chciała żeby Hanka juz raczkowała ehhh

...

My dzis pierwszy raz na basenie! ale fajnie bylo :) Z poczatku Adas troche sie przestraszyl, pozniej przez 15 min oswajal sie z nowym miejscem- a potem rozszalam sie i rozchlapal na dobre! Az chyba czesciej zaczne chodzic...

Super fota - zazdrpszcze tego basenu;-)

Witam się w ten okropny poranek, nic tylko spać brrrrrrrrryyyyyyyyyyyy:-D

Nocka ładnie przespana , jedynie pobudka o 4 na mleczko. Kacpero od rana buszuje i robi przegląd pokoi. Dziś rano M wymiękł jak mały pokazał co potrafi, a pokazał tylko część swoich możliwości. Stwierdził że no faktycznie trzeba będzie coś zrobić z paroma rzeczami, do tej pory to ja przesadzałam.
Dziś wieczorem albo jutro rano teściowa przyjeżdża i zostanie na parę dni to ja sobie odpocznę :-D Wreszcie ktoś mi pomorze przy małym i posprzątam mieszkanie :-D No i w końcu będę mogła po dokańczać sprawy z tą moją magisterką :-D

Po odpisuję wam wieczorkiem bo mam troszeczkę roboty.

Najlepiej, zeby facet odczuł na własnej skórze co dziecko potrafi hihi

W pracy meczaco

Dobrze, ze pospałaś a na koleżanke to i ja bym sie wkurzyła.

Wakacje ok. Pojechaliśmy w niedziele wieczorem. Hanka miała kłopoty z zaśnieciem. Niby jej łóżeczko, posciel ale nie to miejsxce. Do 21 się kręciła aż padła. Za to ja z tesciówką obaliłam winko heheh
Teściówka zasypywała Hanke prezentmi i wtórowała jej prababcia ani. Jeszcze troche to z przyczepkę musielibysmy wrócić. Dużo czasu spacerowaliśmy, odwiedzaliśmy rodzinkę i plotkowaliśmy. To tak w skrócie.
No i mamy 2 ząbka.
Wszystkim 7 miesięczniakom wielkie gratki i wszystkiem nowym zaząbkowanym;-)

Marma odpoczynek przyda ci sie jak najbardziej, a co on 10 rano i ma dość:), chyba rozmowa podziałała
magdziunia gratki 7
Evelajna o i oba ząbki są, mi Kamis wstaje ostatnio o 6, a dzisiaj dał pospać bo wstał o 7:)
dorotko oj kłopot z tymi nianiami
kaka to wyjazd udany, gratki zębola kolejnego

karmienie było o 23 a mały wstał o 7 huraa, dał pospać. A my rano zabawa z małymi sprzatanie, bo prasowalam wczoraj póżnymmmmm wieczorem. Potem cyc o 11, przyjechali teście i przejeli Kamiśia, tzn Kamis spał już a my na zakupki, oczywiście cel nieosiągnięty czyli jasne sandałki nie kupione, ale za to troche innych rzeczy sobie kupilam, M też i oczywiscie dresik dla młodego:). Wróciliśmy o 17, bo latałam po całej ZG za butami, w ccc jednym był fajne, ale nie było rozmiaru i w pozostałych to samo. Po przyjeździe mały zrobił tuli tuli mamusi i buziaka w oko:). Z relacji teściowej wiem ze był grzeczny, ślicznie zjadł i nie płakał- tylko zdziwił się ze jak sie obudził zamiast mamy zobaczył babcie:). Ja mimo ze polatałam dziś sporo, ale jakoś taka wypoczęta jestem

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry