reklama

Październik 2008

MINISIA niby nie duzo ale ja mam 30 zl w portfelu a najblizsza jakas kasa zapowiada sie za jakies 3 tygodnie Wiec i tak odpada :-(

Witajcie Oliwka wstaka o 7 Nocka nawet nawet Nie byla zla
Za jakies 2 godziny wybieramy sie na saneczki bo juz dawno nie bylismy A trzeba korzystac poki jest snieg :-)
MILEGO DNIA

reklama
Hey Mamusie!
Piję kawkę , zagryzam ciastem, które wczoraj wieczorem upiekłam. W domu posprzątane:szok::-D. Dziś czeka mnie dzień przyjemności :-p Jeszcze nie wiem jakich, ale coś już wymyślę :-p Miłego dnia Laseczki :****************
12612.3.jpg

Witam sie środowo i dziekuje za zyczonka zdroweczkowe!

Ustinja tak dokładnie to jestem z Lubonia ale to przeciez dzielnica Poznania;-)

Powiem Wam że ten rok jakoś dupowato się zaczął i chciałabym żeby juz sie skończyły te problemy.
Kuzyn Miska po pierwszej chemii i bardzo żle ja toleruje - wszystko zwymiotował a do tego w szpitalu dostał paciorkowca.Juz boimy sie tam dzwonić:-(
Szwagierka w ciąży 5m-c i ze skurczami wyladowała w szpitalu a ledwo utrzymała pierwsza ciąże i urodziła w 8m-cu. A jej siostra właśnie poroniła. Jakies fatum czy co?

Dorotka trzymam kciuki za twojego G i głęboko wierze ze wyjdzie na prostą!!!

Co do dnia babci i dziadka to mam nadzieje ze wybaczą nam ten rok bez prezentów. Juz szykujemy kase na wszystkie badania dla Michula bo o przekaz sie doprosić to marzenie. No i marnie z ta kasa - mam nadzieje ze z konsultacjami zmiescimy sie w 500zl. Za styczen premii nie dostane bo poszłam na opieke.

Mimo wszystko postaram sie wykrzesac z siebie resztki optymizmu i koniec smęcenia. Czas na kawusie!

Pozdrawiam!!

Czesc Babeczki miłego dzionka . Moje smerfiki dały mi pospac do 5 jestem w szoku. Jednak karmienie piersia ma swoje zalety Maks zjada o 22 i spi do 5-6 Antek na butelce budził sie co 2-3 godziny.

Ja po prysznicu pije herbatke Antek bawi sie w pokoju a ze jestem niedobra mama to wstawiłam bramke w drzwi zeby nie wyszedł.

Jak was czytam to mam poczucie winy ze jestem jedyna mama która wprowadza zakazy dla synka. Nie powalam mowie nie i stosuje kary tzn. ostrzegam a 2 razem laduje w łózeczku az sie wyciszy i wiem ze rozumie bo jak mowie ze pojdziesz do łózeczka to przestaje robic.

Zaraz biore sie za sprztanie i prasowanie Miłego dzionka laseczki

To tak jak Antek ze złoscipotrafi uderzyc zabawka lub tym co w ręku albo walic głowa w podłoge albo ugryżć odkad zaczelismy stosowac nie i byc konsekwenti jst coraz lepiej . Radzilismy sie znjomego psychologa powiedział, że dziecko rozumie i że mamy stosowac nie i najwaznejsze byc konsekwentnym więc jestsmy.
Nie chce aby ANtos był dzieckiem tzw. trudnym i robił co chce ma wiedzic ze nie to nie i nie ma zamairu w przyszłoscu z nim walczyc w sklpeie czy na placu zabaw.

Witamy sie i my :-) Nocke dzisiaj przespalam spoko loko, w lozku zochy, bo sie mala w nocy bala wiec chca nie chca wskoczylam do jej wyra i jacek wstawal do malego:-) Dzisiaj sprzatanko, i jak zwykle w nocy prasowanko, a tak nic soecjalnego.

My na dzien babci i dziadka nic specjalnego nie szykujemy, jakos tescie malo co doceniaja, bo byly zdjecia w ramkach od dzieci, kubki ze zdjeciami, teraz myslalam o kalendarzu, ale te zdjecia co dostali sa pochowane maja swoje, z kubkow nie pija...wiec niech sie bujaja, kupie czekoladki jakies i tyle.

Agamir ja mysle ze nie jestes jedyna ktora stosuje zakazy, ba nawet jestem pewna ze kazda z nas to robi :-D Ja jestem uparta i jak powiem ze nie wolno na stol wchodzil, to moge i pol dnia stac i czekac az przestanie na niego wchodzic;-) a wycisza sie w expresowym tepie jak nie zwracam wiekszej uwagi jak jest histeria pod tytulem mama mi czegos nie dala/nie pozwolila/zabrala :-D

a teraz lece na kawke:-)

reklama
Wszystkim chorowitkom zdrówka

ppatq skąd ty masz w sobie tyle energii..... :-D

Anula ja mam podobne problemy co ty raz córka mojego męża która zawsze przyjeżdża przeziębiona i Kacperek od niej łapie a dwa ogromna chęć integrowania rodziny przez moich teściów gdzie jak tylko jesteśmy to jest obowiązek zobaczenia się Kacperka z jego kuzynkami i nieważne czy akurat tam wszyscy leżą z gorączkami czy tylko z przeziębieniem i potem powrót i młody chory. Ale ostatnio trzymam ich w ryzach i powiedziałam że jeszcze raz taki numer i Kacpra w najbliższym czasie nie zobaczą.

Agamir ja cię naprawdę podziwiam. Kacper to jest złote dziecko i ledwo przy nim wyrabiam. A zakazy u nas funkcjonują od bardzo dawna. Najczęściej słyszane słowa przez mojego syna to nie i niewolno :-D A kare z łóżeczkiem też mieliśmy dopóki nie nauczył się z niego wychodzić górą co było zbyt niebezpieczne. A teraz jedna z jego ulubionych zabaw to wchodzenie na konika bujanego z niego na poręcz łóżeczka i skakanie z niej na główkę do środka....

Gosiu to życzę dziś samych przyjemności :-)

No a my mamy już 3 wybrane modele lodówek teraz tylko szukamy opinii o nich żeby wybrać jak najlepiej. Zdecydowaliśmy się na lodówkę do zabudowania i przy okazji zyskamy kilka nowych szafek w tej naszej klitkowatej kuchni.
Wczoraj miałam spotkanie w sprawie tego mojego klubu mamy i dziecka. Mamy już program opracowany i super kobitkę z która będzie prowadziła zajęcia. Zdecydowaliśmy się na pierwszy termin 23 lutego już po feriach zimowych bo teraz t ja wyjeżdżam później ferie w dolnośląskim. Mamy zatem jeszcze trochę czasu na to aby zorganizować grupę zainteresowanych.
A mnie dopadło znowu chorubsko. To pewnie przez ten balkon, musiało mnie zawiać. No ale jeszcze chwile musimy wytrzymać bez tej lodówki. .....byle by tylko ocieplenie nie przyszło :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry