reklama

Październik 2008

Witajcie ... :szok::szok::szok: ileż stron napisanych :-)
Przeczytałam i mogę zabrać się do pisania.
Narobiłyście smaku truskawkami ze śmietaną i leczem ;-):-)
Ja to dziś ugotowałam zupkę ogórkową i kalafiorek z tartą bułeczką podsmażaną.
Zjadłam szybciutko i już nie jestem głodna.
Dziś widziałam truskawki krajowe po 10,80zł/kg - ja nadal czekam na tańsze ;-):-)
A co do papryki, to wczoraj w Tesco byłam i kupowałam czerwoną po 12zł/kg ... na targu pewnikiem taniej by było, ale cóż kiedy się zachciało ;-)
W czwartek planujemy z mężem grill i już nie mogę się doczekać.

Dziewczyny ja też planuję wybrać się do szkoły rodzenia - u nas jest przy szpitalu, więc chyba nie będzie problemu.
Tylko kiedy jest odpowiedni czas na takie zajęcia.
U mnie za niecały tydzień zacznie się V miesiąc i nie wiem czy czekać jeszcze czy już startować.
Ubolewam troszeczkę, że nie mogę chodzić na pływalnię - zalecenie ginekologa a ja tak lubię pływać :-(:-(:-(
No nic może to i lepiej, bo nie nabawię się infekcji i nie kopnie mnie nikt w brzunio - bo z tym to nigdy nie wiadomo.
A po porodzie wznowię treningi.
Dziś byłam u dentysty sprawdzić stan uzębienia i nie jest źle.
Muszę usunąć kamień, bo strasznie krwawią mi dziąsła.
A pani dentystka powiedziała, że stan zębów w ciąży jest bardzo ważny.
Nie chciałam nawet znieczulenia - mimo, że są środki dostępne i bezpieczne dla kobiet w ciąży - to ja jednak się boję.
A próg bólu raczej u mnie nie jest niski, więc .... wytrzymałam ;-):-)
Ale się rozpisałam :-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny co do truskawek wygladają pieknie i smakowicie,ale ja sie na to nie nabieram...czekam na swoje-zerwe prosto z krzaczka. Bez nawozu...a resztę do zamrazarki i jak w zimie chetka to się siega i zajada:-) Mam do Was pytanko-niektóre z Was już wiedzą o tym kto mieszka pod Waszym serduszkiem:tak: Powiedzcie czy ochota na jedzonko (na chłopca ostro, na dziewczynkę - slodko) jest prawdą? Mialyscie jakieś zgodne przeczucia? Czulyscie,ze to chlopiec i tak było? Opowiadajcie też czy sprawdza się to z testem ciążowym. Że jeśli wychodzi pozytywny przed terminem @ to dziewczynka? Obalimy mity albo i nie;-)

Majeczko witaj - ja tam nie wierzę do końca w te przesądy.
Ale u niektórych się sprawdza a u innych kobiet nie.
Ja jak na razie mam ochotę na kwaśne - czyli chłopak.
28 maja się dowiemy i ... rozkręcimy nasz forumowy program Pogromcy mitów ;-):-p

Ja w pierwszej ciąży miałam ochote na lody, nawet leżac w szpitalu kilka dni przed porodem zajadałam sie nimi aż lekarz powiedział,że pozamrażałam sobie wsztstko i dlatego dzidzia nie chce wyjść:-Dza to przeczuć nie miałam no i urodzilam córke! w drugiej zero przeczuć i jedzenia słodyczy ale i kwaśnym sie nie zajadałam:-pno i urodziłam synka a teraz od początku czuje że to dziewczynka zajadam sie lodami i na usg wyszły kitki:-Dwięc sama nie wiem co o tym sądzić?zobaczymy co sie ostatecznie urodzi,no i test teraz wyszedł przed @.

ja mam przeczucie ale czekam do usg może za drugim razem pokaże co ma miedzy nogami, więc pozostaje czekać. Nie moge doczekac się czwartku, M siostra sa nam to co zostało po jej 5 letnim synku więc będe musiała to jakoś wielkosciowo porozdzielać, ona się cieszy ze zrobi w końcu miejsce w szafie, łóżeczkoz materacem też dostaniemy, materac jest w dobrym stanie, bo chrześniak nie spał nawet miesiąca w łóżeczku

Co do tych przesadow to mysle,ze czesciowo sie sprawdzaja:-)Ja jak narazie zaczelam duzo slodkiego jesc,ale kwasne tez czesto wiec nie wiem.W czwartek sie okaze co sie w brzuszku kryje:-D:-D:-D

reklama
JA np zauważyłam że jak zawsze piłam różne soki typu kubuś to teraz muszę je rozwadniać bo nie da się tego pić, bo zaraz mnie mdli. A co do jedzenia to mam obrzydzenie na mięso, wedliny itp wyroby. Za to mogłabym tonami jeść owoce, warzywa i ...naleśniki. Na kwaśne nie mam ochoty:szok: Czyli u mnie na chłopczyka się nie sprawdza.:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry