reklama

Październik 2008

Dzień doberek
Ja dziś mam łapy pełne roboty i juz sie boje ze mi chyba dnia zabraknie:szok: Wyjazdy sa super ale te szykowania:crazy:
Wiec raczej malutko dziś tutaj bede:-(

Antuanet a wyobrazasz sobei mine ludzi jak zobacza dziecko na smyczy:szok::-D
Dorotka no własnie nigdzie NIE MA!!!!! cukini. Jeszcze mam dzis do obskoczenia jedno miejsce i jak tam nie bedzie pozostanie zakupic mrożone. Bo reszte produktów mam i czeka cierpliwie:crazy:

reklama
Dzien dobry
Antuanet tak truskawki byly pycha oczywscie nie tak obre jak sa pozniej :tak: ale
mi smakowaly :-D.

Czarna ja wiem jakie to wkurzajace ze ma sie plana na obiad a tu przez 1 produkt nici :baffled:.A gdzie to wyjezdzacie ?????????????????????????????????????

Ja wstalam juz o 8 choc pogoda 3 dzien do D........:baffled:
Az glowa mnie pobolewa:crazy:.Zjadlam juz niedobra luteine podjezykowa i ide zjesc sniadanie bo musze zagrysc ten ochydny smak :baffled:

Matko ta pogoda mnie dobija :crazy::crazy::crazy:

My jedziemy na ten długi weekend nad morze do Niechorza dokładnie i w niedziele wracamy. I właśnie sie dowiedziałam ze jedzie z nami pewna parka fakt tej dziewczyny nieznam ale tego łepka wręcz nie trawie!!!!!!!!!!!!!!!!11 Fak a miało byc tak fajnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Czarna to wspolczuje :-( ale moze i tak bedzie fajnie :-) Ja ci zazdroszcze bo ja najprawdopodobniej nawet na wakacje nigdzie nie pojade bo M caly czas w pracy i takim sposobem cale wakacje bede sama w domu :-(

Dorotka najgorsze to to ze zakażdym razem jak sie widzielismy były spiecia:crazy: poprostu mamy inne zdania. Wiem ze mozna to ominać i poprostu lekceważyc. Ale ja teraz w ciazy jestem aż zanatto bezposrednia i wredna wiec cieżko bedzie:crazy:
fak juz mam humor zjeb...... ide posprzatac i pzrygotowac sie na zakupy

Hej, witam u mnie słoneczko, ale pewnie mroźne powietrze:-(jeszcze niewychodziłam.
Czarna ja ostatnio robiłam typowe wegierskie leczo i bez cukinii.

Przepis na placek rabarbarowy z kruszonką
1kg rabarbaru
15dag cukru
troche masła do wysmarowania formy
cukier puder do posypania
CIASTO:
25dag mąki
12dag masła
5dag cukru
1 jajko
1/2 szklanki wody
szczypta soli
KRUSZONKA:
10dag masła
10dag cukru
10dag mąki
1 cukier waniliowy

Z podanych składników zagnieśc ciasto i stawic do lodówki min godz.
obrany rabarbar pokruj na 4cm kawałki. ciasto rozwałkuj i ułóz na wysmarowanej masłem formie (okrągła o średnicy 28cm)
na ciescie ułóż rabarbar i posyp cukrem. przygotuj kruszonke rozcierając w palcach masło, cukier, mąkę i cukier waniliowy. rabarbar posyp kruszonką, ciasto wstaw do piekarnika i piecz ok 40min w tem 200stopni.
Przepis przepisałam z gazety niewiem jak tam wasze piekarniki ale ja tyle niepieke:no:SMACZNEGO

hejka:-)
czarna79- gdzie wybywacie?mięłgo wypoczynku życzymy i łatwego pakowania. My jak tylko na 2 dni jedziemy to mam wrażenie ze pół domu pakuję:tak:

Ewela24- ja też poproszę o przepis:tak:
ja po raz pierwszy w życiu kupilam opakowanie truskawek i zdziwiłam sie pozytywnie bo i wyglad i smak był. ale teraz juz czekam na te bez chemii:tak:

jeśli chodzi o przeczucia to w poprzedniej ciązy przeczuwałam chłopaka, a zanim zrobiłam test wmłuciłam słoik ogórków potem tylko kwaśne jadłam a słodkie mogło nie istnieć. Tym razem jest odwrotnie do słodkiego mam słabość, ogórki mi śmierdzą i mam przeczucie na dziewczynke a kto w brzuszku siedzi moze się dzis dowiem na wizycie:tak::-)

Ewela24dzieki za przepis
Czarna mimo wszystko zazdroszcze ci wyjazdu, przez Dueta nie mamy jak sie ruszyć , bo jeszcze ojców mozemy zostawić na tzw zwykłą robote przy koniach tzn zrobic boks dac siano, słome, zielonke i owies, rano wypuścić a wieczorem wpuscic do stajni, ale nie teraz. Ja zrobiłam sobie kanapke i jej zjeść nie mogo, coś i siedzi na żołądku i czuje się nie najlepiej

Dzien doberek w ten ponury i troche mokry dzien;-) Nie wiem jak wy ale ja ostatnimi czasy spalabym 16 godzin na dobe, a gdybym byla sama to najcetniej nie wychodzilabym z lozka:tak:
Czarna najlepiej to poprostu olewaj goscia, wiem ze to trudne bo sama jestem wybuchowa, ale cala twoja rodzina ma sie dobrze bawic i macie odpoczac, a nie denerwowac sie jakims palantem. Wiem jak to jest przed wyjazdem, ja mam jedna Zosie a szykowania zawsze jest mnustwo, i zawsze jedna torba to rzeczy Zosi bo trzeba byc na kazda okolicznosc i pogode przygotowanym, a druga mniejsza moja i M.:-)

reklama
czarna79- pomino tego gościa, życzę Ci miłego pobytu, może uda się tak, że będziecie się mijać i nie bedziesz się denerwować. Ja tez jestem bardziej bezpośrednia i wczoraj i dziś dogadałam juz jednemu gościowi w pracy, bo najpierw jest milutki a potem kabluje więc trzeba było go ukrócić:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry