reklama

Październik 2008

CZARNA ja tez wczoraj podejzewalam ze to moze byc ze zmeczenia bo fakt ja nie przyzwyczajona do calego dnia w ruchu:no:
Czasem mam tylko takie dni bardziej ruchliwe a zazwyczaj to bardzo sie oszczedzam i wczoraj czulam sie oki i to nawet bardzo oki tylko jak wrocilam do domu to zaczelo bolec dzis nie boli na szczescie i KSIEZNICZKA sie rusza:-D
A w nocy sie dzis nie ruszala bo moze byla zmeczona tak jak ja :-D
Ale zapytam gina.
Ja mialam niby na ush na 11 ale tam jest tak ze on od 11 do 15 robi usg i kolejnosc jest jak sie przyjdzie wiec ja bede dzis troche spozniona :szok::szok::szok:
Lece juz do pozniej napisze zaraz jak wroce

reklama
Czaran ja tez tak mam w wyobrazni wszystko ładnie pieknie a jak co do czego koncowy efekt do dupy a tym bardziej M dał mi wolną reke i powiedział zebym zrobiła po swojemu a on wszystko wykona, jak cos odpierdziele :-Dto sie zbłaznie;-)
Chce mniec fiołkowa sypialnie a za łozkiem na scianie taki pas na szerokośc łoza w kolorze ciemnego fioletu albo za lozkiem nakleic foto tapete ale to pozniej bo to droga przyjemnosc:tak:ciekawe jak bede sie czuła w takim klorze, a w salonie wymysliłam sobie bezowy łupek kamienny z piaskowca na jedną sciane tylko niewiem jaki kolor pozostałych scian, czy zostawic białe czy cos wykabinowac
Dorotko napewno bedzie wszystko oki, czarna ma racje ze pewnie sie przeforsowałas jak ma się wzdęcia:tak:to tez jest taki napiety i boli

U mnie negocjacje trwają i usilnie namawiam męża na wyjazd.
Zobaczymy - jest sporo spraw do pozaławiania - chodzi o przygoowania do porodu, połogu i pielęgnacji dziecka.
o jes czasochłonne i niesey koszowne.
Muszę jeszcze rozważyć sprawę wyjazdu.
Możliwe, że tylko na weekend gdzieś skoczymy.
Ech ... ale dzidzi jest najważniejsze.

Kaka możesz mocną herbatkę wypić - powinna pomóc.

Znalazłam coś ciekawego, więc wklejam tutaj - urywek artykułu.

Ostrzeżenie dla kobiet w ciąży:
Niedawno kupiłem w supermarkecie owoc papai. Po rozkrojeniu go, zobaczyłem, że niemal połowę owocu zajmują nasiona (małe, czarne kuleczki). Z ciekawości sprawdziłem w internecie czy nasiona papai są jadalne. Okazało się, że m. in. południowoamerykańskie Indianki używały takich nasion do wywoływania poronień.
„Normalnie nasion tych się nie zjada, a starannie je się usuwa z owocu tuż przed jedzeniem. Jeśli jednak jakaś wyspiarka przypadkowo zaszła w niechcianą ciążę, wówczas opychała się właśnie owymi czarnymi nasionami papai. Nasiona te zawierają bowiem w sobie jakieś składniki, które mają silne działanie poronne. W dawnych czasach owoce papaja zastępowały więc dzisiejsze "skrobanki" i medyczne przerywanie ciąży.”

Podobnie rzecz ma się z ananasem. Niedojrzałe owoce i sok z liści są absolutnie zakazane kobietom ciężarnym, mogą bowiem spowodować poronienie.

Ostatnia edycja:
EWELA napewno wszystko wsio pieknie wymyslisz ;-)
KAKA to dobrze ze juz lepiej to moze sie poloz to moze bol glowy przejdzie :-)
MADZIU dobrze wiedziec to o papaji i ananasie :-)
A co do wyjazdu to sie zastanowcie wspolnie a jak tylko na weekend wyjedziecie to tez nie jest zle to zawsze cos Jakas odmiana i idpoczynek .POWODZENIA :-)

Ja mam dzis jakiegos kosmicznego pecha i wszystko mam pod gorke mam nadzieje ze mnie jeszcze M nie zdoluje dzis :-(
Zaczelo sie od rana i to jest najgorszy klopt i dlugotrwaly ale o tym na zakmnietym napisalam rano.Pozniej przed wyjsciem do gina szukalam karty na NFZ zawsze mam ja w portfelu a teraz gdzies sie zapodziala i chyba ja zgubilam to sie troche naszukalam ,poryczalam i pokrzyczalam na M ze zlosci ale juz przeprosilam hihih :-)
Moj gin mialbyc dzis do 15 ale jakas wazna operacja mu wyskoczyla na 12 i ja sie jeszcze spoznilam i jakbym przyszla 5 minut pozniej to juz bym go nie zastala :-(
Najpierw przeprawa w rejestracji i awantura dlaczego i jak to sie moglo stac ze zgubilam karte ????? :-(
Pozniej gin mnie upomnial dlaczego sie spoznilam ale na szczescie mnie zbadal :-)
O tym na odpowiednim watku :-)
Pozniej jak szlam z psem to rzucil sie na niego pies i ja musialam go bronic i wiecie jaki stres
Normalnie dzis jest pecha na pechu.
Dzis popoludniu dowiem sie czy moj M przyjedzie dzis do domu czy nie a TAK BARDZO BYM CHCIALA ABY PRZYJECHAL ale znajac mojego pecha dzis to pewnie nie przyjedzie :-(

Dorotko, byle spokojnie;-). A psy powinny chodzić na smyczy:wściekła/y:

Magdziunia, oananasie nie miałam pojęcia. papai nie jem (dla mnie w kresie ciążyh za duży wynalazek)

no to naprawde sie masz dzisiaj dorotko, oby do końca dnia nic złego juz ciebie nie spotkało
kaka a zimny okład na głowe, mie pomaga
magdziunia bądz wytrwala w negocjacjach
czarna jak ci fajnie z tym remontem, my niestety mamy pokoje niedawno porobione, więc przez jaks czas spokój a szkoda,

A ja sie dowiedziałam że moja mama miała podgrzewacz do butelek w tamtych czasach- szok. właśnie wróciłam ze spacerku- byłam w agroturystyce, osłuchałam koniki,jeden źróbek złapał zapalenie oskrzeli, zobaczymy jak jutro ale właściciel zbytnio woli poczekać aż samo przejdzie. Ide na łake bo przestawiamy pastuchy, może wpadne w przerwie przy obiedzie

Czaran ja tez tak mam w wyobrazni wszystko ładnie pieknie a jak co do czego koncowy efekt do dupy a tym bardziej M dał mi wolną reke i powiedział zebym zrobiła po swojemu a on wszystko wykona, jak cos odpierdziele :-Dto sie zbłaznie;-)
Chce mniec fiołkowa sypialnie a za łozkiem na scianie taki pas na szerokośc łoza w kolorze ciemnego fioletu albo za lozkiem nakleic foto tapete ale to pozniej bo to droga przyjemnosc:tak:ciekawe jak bede sie czuła w takim klorze, a w salonie wymysliłam sobie bezowy łupek kamienny z piaskowca na jedną sciane tylko niewiem jaki kolor pozostałych scian, czy zostawic białe czy cos wykabinowac
Dorotko napewno bedzie wszystko oki, czarna ma racje ze pewnie sie przeforsowałas jak ma się wzdęcia:tak:to tez jest taki napiety i boli

Dorotka tak to jest ze nie wszystko idzie zgodnie z planem i czasami pewne rzeczy sie zdarzaja gdyby nie to zycie było by zbyt proste:-p I niezakłada z góry ze do konca dnia bedzie juz źle bo sobie wywołasz wilka z lasu;-)

Ewela pomysł z sypialnia rewelacyjny:tak: moje córy maja lekki fiolet na scianach:-p co do d. pokoje to zalezy jakie megle beda i dodatki wtedy łatwiej kolor dobrac do tego piaskowca. Bo biały moze byc za mdły:tak: Takie moje zdanie

Magdziunia jest wiele owoców albo specyfików które moga wywołac skurcze, poród czy tez poronienia i napewno należy uważac. Tylko ze ja myśle ze one maja swoje zastosowanie jak sie to czesto i nagminnie stosuje, je, uzywa. Tylko ze ja tak myśle a wiecie jaka jestem:-p
Ale o papai pierwsze słysze moze dlatego ze niejadam takiej egzotyki:-D

Ja juz firanki powiesiałam zaraz inaczej wyglada. Miedzy czasie była kumpela a przed chwileczka M brat. wiec miał byc ostry wypoczynet a tu wiecznie cos:-D

reklama
Wypiłam sobie kawkę i już lepiej.
Zmusiłam się ranodo jajecznicy z 2 jajek a teraz zagryzam kotleta...może to przez ten brak żelaza taka jakaś zmęczona jestem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry