reklama

Październik 2008

cóż, to mój pierwszy rok. Moja mama nie może wyjść z podziwu nad tym, że ja- po co robić kupię w sklepie, to teraz ja - moje dziecko nie będzie jadło tej chemii:-D

reklama
natusiaMa oj może zwolnij troche
kakazawadka takie ciasteczka kruche z marmoladą
ewela u mnie tez szaro
ciril oj ja jeszce nigdy nie robiłam przetworów, a ja na to kfc prosze przepis
czarna oj ja już spanie zaliczylam, zjadłam śniadanie i juz mnie nie było

U mnie robienie przetworów kończy sie na zapakowaniu do woreczka i do zamrazalki, ale po to stoja 2 duże takie stare komorowe na zakładzie.

Kurcze a ja zadnych zapasow na zime nie robie :no:Nigdy nie robilam i teraz tez jakos ale moze moze jakis dzemik uda mi sie zrobic :tak:

U mnie zloneczko a i mnie jakos wyjatkowo zmulilo do spania i godzinke sie drzemnelam :tak:
Dobra ide na dwor z psem i po jakis owoc ;-)

ciril oj ja jeszce nigdy nie robiłam przetworów, a ja na to kfc prosze przepis
EEE, to jest proste... cycka kroisz na takie plastry 0,5 - 1 cm grubości unurzasz w przyprawach (jakie lubisz), w jajko, bułkę tartą i na rozgrzany olej do frytownicy. Wychodzą takie skrawki złote i chrupiące. Tylko olej musi być baaardzo rozgrzany, bo inaczej namięknie nim kurczak.:tak:

Hej! Ja też nie robię zednych przetworów-moja mama uwielbia to robic-no i najlepiej jej to wychodzi:-D A zrobiła już ogóreczki kiszone:tak:Mamy swoje z tunelu. Jak też swoje pomidorki,papryczkę,bób i inne:-D (własne mlode ziemniaczki też już mamy-wszystko bez nawozów)
A na obiad też zjadłabym takiego kotlecika z piersi kurczaka...mniammm...chyba zaraz sama zrobię:tak::-)

ja własnie zastanawiam się nad zakupem na przyszły sezon zamrażarki bo chciałabym mieć pomrożone owoce na kompoty no i miejsce miałabym aby kury pomrozić:tak:

ja niw wziełam się za ogródek cześciowo przez koty, mamy posadzone tylk maliny, kilka rzaczków owoców i cały sad ale drzewka jeszce młode więc jest mało. własnie poobierałam fasolke na obiad, dostałam wczoraj 2 worki z ogroturytyki, ta to rosła na naturalnym nawozie. Juz niemoge doczekac sie jak bedzie kukurydza- bo zawsze dostajemy od nich troche- co prawda pastewna ale i tak dobra
ciril dzięki za przepis, no to musze odpalic znowu frytkownice

reklama
No dziendoberek laski:-)
Aleście naskrobały!!!!
Ciril ja poprosze o rozszerzenie ksiezyców z ziemniaczków?;-)
Czarna wiem jaki to ból z ta glukoza:tak: ale mi sie w tej ciazy upieklo bo lekarz mi nie zlecil a ja nie wiem czy sie cieszyc czy nie bo to wazne badanko:tak:
Kurcze ale z was mróweczki mamusie a ja len bo nic w tym roku nie zaprawiam i troszku mi glupio ale naprawde nie mam sil tak mi cala energie pochlaniaja moje dwa potwory!!! dzis maja kare bo tak mnie zdzaznily na miescie normalnie przeszly samych siebie!!! i jak ma mi sie potem brzuch twardy nie robic????
Moze je sprzedam na targu ale pewnie bym musiala doplacic by nikt nie zwrocil;-):-):-)
a ja wczoraj sluchawkami lekarskimi sluchalam serduszka WERONISI!!!!ale to super melodia!!!:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry