reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

magdasf1, no właśnie podobno się w Zgierzu poprawiło. Chcą dorównać standartom, w końcu każda rodzśąca to kasa dla szpitala. Minus jest taki, że za zzo trzeba płacić chyba ze 400 zł.

Lekarzy mam dwóch. Jeden z CZMP i kobitka ze Zgierza. Wiedzą o sobie, a przezorny zawsze ubezpieczony;-)

reklama
Ciril a moglabym cie prosic o jakis namiar do tej pani doktor ze zgierza??Ja mieszkam w Lodzi od 5 lat i niestety nie znam tutaj nikogo kto mogly mi polecic jakies dobrego lekarza, tzn na watku mamy z lodzi dziewczyny polecily mi lekarza ktory teraz prowadzi mi ciaze i jestem baaaaaaaaardzo zadowolona ale tak jak ty ccialabym, miec tez lekarza ze szpitala w Zgierzu bo do konca jeszcze nie zdecydowalam.
Własnie poogladalam sobie filmiki z porodow i znowu panika:szok::szok::szok::szok: Im blizej tym bardziej sie boje i juz naprawde nie wiem co gorsze rodzic pierwszy raz kiedy nie wie co cie czeka czy kolejny raz wiedzac juz co i jak:sorry2:

a ja nie pojechałam do pracy zawieść zwolnienia, bo cos mnie zoczoł brzuszek bolec, wziełam nospe i leże, rano mały szalał, wiec jstem spokojna

Moja kuzynka rodziła w Matce Polce i szczerze mi odradzała. Ja chciałam tylko ze względu na sprzęt specjalistyczny, gdyby np. zdarzył się poród przedwczesny, ale faktycznie, nie ma co się martwić na zapas. Poza tym musiałabym zmienić lekarza, najlepiej na takiego, który pracuje w ICZMP, a tego bym nie chciała.

Mam sprawdzonego lekarza, który pracuje w szpitalu oddalonym od mojego miejsca zam. ok.40 km i to tam zamierzam rodzić, może sam lekarz przy porodzie mi nie pomoże wbyt wiele, ale sama świadomość, że może być pod ręką daje mi pewien komfort.

Ufff... ja już sobie trochę popracowałam, zaraz zabieram się za obiadek :tak:

magdziunia powodzenia na wizycie!
ppatqa poodpoczywaj sobie, może wczoraj lekarz Ci za bardzo poszperał podczas badania i teraz boli brzusio.
Dorotka trzymam kciukaski!

Dziewczyny w moim miasteczku powiatowym też jest jeden szpital, ale nie zamierzam tam rodzić, wokoło mam kilka innych szpitali, a wszędzie muszę dojechać 30-40 km, więc dla mnie nie ważne gdzie bliżej, tylko gdzie lepiej się będę czuła i gdzie jest mój lekarz. Wiadomo, różnie może się ułożyć, ale sama świadomość jest ważna :-).

Wanilia patrzę na Twój suwaczek i .... :-D w tym samym dniu brałyśmy ślub - fajnie.
A ja staram się pozytywnie być nastawiona i nie denerwować.
Ale wiecie jak to jest.

Wiem magdziunia, dlatego zrobiłam identyczny opis jak Ty :-),
mało tego mieszkamy całkiem niedaleko siebie (ok. 80 km), obie mamy za sobą niepowodzenia i teraz z radością wyczekujemy pierwszego potomka. U mnie będzie synuś, oby tylko szczęśliwie .....

może kiedy się spotkamy?

reklama
Witam!:-)
No nasza Magdzia za 20 min sie bada a ja za 2h i 20 min:-D
Witam nowa mamusie!!
ppatga odpoczywaj a napewno bedzie lepiej:tak:
U Miroslavy w piatek sie roztrzygnie bo idzie na wizyte ale naprawde nie jest wesolo zal mi jej:no::-(
Trzymajcie za mnie kciuki bo mam stresa przed wizyta!
Dorotka czekamy na wiesci mieszkaniowe!!
Aha co do wczorajszego pytania o watek z numerami to jak najbardziej TAK
Idu robic mojemu mezowi obiadek bo jedzie do pracy wpadne ok.17 po wizycie papa

Do góry