reklama

Październik 2008

reklama
Wrocilam od gina i szyjke mam zamknieta ale przez te moje bole podbrzusza:-(
i miednicy dal mi skierowanie do SZPITALA w razie jakby mi sie pogorszylo:no:
Zapisal mi najpierw teraz magnez a pozniej jak sie pogorszy to ten lek na F ....
co MINISIA bierze ale przed tym lekiem mam wziasc jakis inny aby zlagodzic te skutki uboczne tamtego leku.A jak nie to do SZPITALA mam isc :-(

Ide was poczytac

Dzień dobry dziewczynki,:-)

Ciril powodzenia, trzymam kciuki za Was.
Dorotko, Tobie również pomyślnych wieści od gina, no i gratuluje przeprowadzki :-)

Kaka dziś ja biję rekordy w spanku, wstałam koł 9, zjadłam śniadanie, pomarudziłam i poszłam spać dalej, od 10 do teraz. Ciekawe co w nocy będę robiła.

Co do urlopu macierzyńskiego to jest to faktycznie zagmatwane. Ja rozumiem, ze nam sie NIE będzie należało te 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego, bo to dopiero od 2010 roku, my najwyżej skorzytamy z tych dodatkowych 2 tygodni (zamiast 18 tyg. będzie 20 tyg urlopu macierzyńskiego).

Wczoraj jednak przecztałam na sierpniówkach relację z porodu tych bliźniaków i dzisiaj mi się śniło, że rodzę bliźnięta, oczywiście ze wszelkimi detalami, wkłuciami w kręgosłup, itd. Dzieciątka były tak maleńkie, że strach było je wziąć na ręce. Tak się umęczyłam i tak przeżyłam ten sen, że już chyba nie będę na razie czytać takich rzeczy. Mam za dużo traumatycznych przeżyć za sobą i zbyt emocjonalnie podchodzę do tej ciąży.

Narazik ;-)

Jeszcze nie przeczytalam wszystkiego bo trochetego napisalyscie :-)
Teraz ide z mama do sklepu jak wroce to poczytam :-)

Ja sie boje porodu bo nie wiem co mnie czeka Ale jednak zdecyduje sie na urodzenie u mnie gdzie w wiekszosci nacinaja i trudno jak natna to natna Tez wole naciecie niz popekanie a najwazniejsze jest aby OLIWIA urodzila sie zdrowa :-)

MAGDASF1 fajnie to opisalas z tym Twoim M Ja jakby moj ze mna nie rodzi to tez pewnie bym zadzwonila w bolach i go opierniczala ze to jego wina hihihihi

Wrocilam od gina i szyjke mam zamknieta ale przez te moje bole podbrzusza:-(
i miednicy dal mi skierowanie do SZPITALA w razie jakby mi sie pogorszylo:no:
Zapisal mi najpierw teraz magnez a pozniej jak sie pogorszy to ten lek na F ....
co MINISIA bierze ale przed tym lekiem mam wziasc jakis inny aby zlagodzic te skutki uboczne tamtego leku.A jak nie to do SZPITALA mam isc :-(

Ide was poczytac

Doroka biedulo...ja myślę, że to Ty od tych stresów to wszystko masz. Ale jak będzie gorzej to się nie zastanawiaj i do szpitala.

Dzień dobry dziewczynki,:-)

Ciril powodzenia, trzymam kciuki za Was.
Dorotko, Tobie również pomyślnych wieści od gina, no i gratuluje przeprowadzki :-)

Kaka dziś ja biję rekordy w spanku, wstałam koł 9, zjadłam śniadanie, pomarudziłam i poszłam spać dalej, od 10 do teraz. Ciekawe co w nocy będę robiła.

Co do urlopu macierzyńskiego to jest to faktycznie zagmatwane. Ja rozumiem, ze nam sie NIE będzie należało te 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego, bo to dopiero od 2010 roku, my najwyżej skorzytamy z tych dodatkowych 2 tygodni (zamiast 18 tyg. będzie 20 tyg urlopu macierzyńskiego).

Wczoraj jednak przecztałam na sierpniówkach relację z porodu tych bliźniaków i dzisiaj mi się śniło, że rodzę bliźnięta, oczywiście ze wszelkimi detalami, wkłuciami w kręgosłup, itd. Dzieciątka były tak maleńkie, że strach było je wziąć na ręce. Tak się umęczyłam i tak przeżyłam ten sen, że już chyba nie będę na razie czytać takich rzeczy. Mam za dużo traumatycznych przeżyć za sobą i zbyt emocjonalnie podchodzę do tej ciąży.

Narazik ;-)

Wanilka całkiem możliwe. Ja jakaś taka rozkojarzona w tej ciaży jestem i się nie nadaję do poważnych rozważan hihihi

A ja śpię i zabijam czas bo co ja mam robić?? Chata wysprzątana, do obaidku jeszcze czas zanim M wróci z pracy...

A ja wsciekla ogladam tuniki, bluzeczki na allegro bo mam ochote sobie jakis ciuszek zakupic a tu d...a, jak juz cos mi wpadnie w oko to rozmiar S ewentualnie M. Sa eLeczki ale ja wiem jak bylo z Zosia w ciazy i jak chce pochodzic do konca to musze juz sobie kupic XL bo do pazdziernika to latwiej mnie bedzie przeskoczyc niz obejsc;-)

Ciril trzymam kciuki za was oby wszystko bylo dobrze, e tam bedzie dobrze:tak:
Dorota1-9 mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

DOROTKA dbaj o siebie dużo odpoczywaj, dużo leż - zobaczysz będzie dobrze- ja też bralam fenoterol w pierwszej ciąży i dziecko urodziło się cale i zdrowe.

CIRIL - powodzenia ,trzymamy kciuki

Ja też leniu****ę ile się tylko da, kładę się spać około północy , ale za to rano do 9 , potem jeszcze w ciągu dnia, normalny człowiek to by chyba nie dal rady ale nam to nawet wskazane bo niewiadomo co będzie póżniej, niektóre z nas mogą mieć nieprzespane noce więc trzeba teraz nadrabiać...:-D:-D:-D

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

Małaulka kiedy lekarz kazal Ci odstawic ten lek??? bo ja w poprzedniej ciazy sama odstawilam w 36 tyg., no i jak mozesz napisz mi czy po odstawieniu urodzilas odrazu czy jeszcze przenosilas ciaze bo mowia ze jak odrazu nie urodzisz to po terminie.Ja urodzilam po terminie chociaz w dniu odstawienia mialam bole ale przeszly.
Dorotka moze narazie na zamknietym podaj nam Twoj numer tel. wrazie czego? a szkoda ze Ciril nam nie podała :((
Mam nadzieje ze ci przejdzie i do szpitala w październiku nam uciekniesz.

reklama
Dorotko uważaj na siebie i odpoczywaj biedaku
Cirill trzymam kciuki, bedzie wszystko dobrze
Ja byłam na spacerku z moim pieseczkiem i biore sie za sprzątanie. milusiego dnia ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry