reklama

Październik 2008

reklama
Minisia popieram SEXOWNIE Ci w tej czerwieni
ppatqa czyli juz ok z psiną??? Moze miała lenia:)))
Ewela super sukienusia. Az nie moge sie doczekac twoich fotek w niej.
Ja dzisiaj też pierożki ruskie;-)

M kupuje farby, które mają bardzo delikatny zapach wiec nie będzie źle;-)

MOja siostra zamówiła wczoraj mojej chrześnicy aparaty słuchowe (na oba uszka) i wyliczyli je na 6500:szok: Coś tam zfrefunduje NFZ ale ile to nie wiadomo...kurcze chciałabym sie choć trochę dorzucić ale nie bardzo mam jak...kupa wydatków przed nami ale muszę coś wymyślić.:confused:
Straszny koszt:szok::szok::szok::szok:

Moja malutka zasneła włąsnie wiec i ja sie położe. Miałam odpoczywac a tu najpierw wpadłą kumpela. Potem sprzatanko i pierożki. Miałam robic na siedzaco ale jakos tak nie umiem. Teraz jestem tak nazarta ze ledwo oddycham:-p

Ppatqa napisze Ci jak ja robie pierożki mam nadzieje ze cos z tego zrozumiesz:zawstydzona/y:
Farsz:
Gotuje ziemniaki tak 2 kg. Potem je traktuje durszlakiem (mozna zmielic maszynką) dodaje podsmazona cebulke( tak trzy wieksze drobno krojone na smalcu lub oleju jak kto woli) dodaje koło 2 kostek twarogo półtłustego doprawiam sola i pieprzem. Mozna spróbowac czy odpowiednio przyprawione.
Farsz stugnie

Ciasto.
Hmmmm tak z pół kg mąki (ja daje wrocławska) 2 jajka. Tak 1/4 szklanki ciepłej wody i 1/3 oleju (ja go delikatnie podgrzewam w mikrofali ewentualnie wstawic szklanke z olejem do miseczki z wrzatkiem)wtedy ciasto jest pulchniejsze. Wyrabiam ciasto. Daje wrazenie tłustego ale jest mieciutkie. Wyrobione przykrywam miseczka by nieschło. nastepnie odcinam kawałek i wałkuje, nastepnie przekładam ciasto na druga strone posypuje delikatnie maka i rozwałkowuje do konca. Gdy juz jest cienkie (ja robie cieniutko) szklanka wykrajam krążki . Krązki przy faszerowaniu musza byc spodem do góry (tzn tym co przylega do stolnicy bo ta strona nie jest od maki i sie ładnie sklei) w srodek wkładam farsz zamykam i sklejam. Zbieram resztki z krąku dodaje do ciasta I tak w kółko do konca ciasta lub farszu:-p
Wrzucamy do wrzatku (solonego) i od wypłyniecia gotowac około 3 min:tak:
Kurde mam nadzieje ze napisałam zrozumiale:zawstydzona/y: jakby co pytaj to powiem

Dobra spadam sie położyc;-)

Kurcze ale mi ochoty na te pierozki narobilyscie no:tak:
Dziekuje za komplementy:zawstydzona/y:
Ewela piekna ta kiecka:tak::-D
Ale u nas wieje normalnie jakis huragan czy co?:szok:
A ja zalatwilam sobie tv i w niedziele jade do kumpeli po niego wreszcie nie bede miala ciagle bajek u siebie :tak:Mowie Wam rano bajki i tak az sie nie klada spac oczywiscie zla matka czyli ja im nie pozwala na taki maraton i musza isc troszku na dwor albo do pokoju sie bawic ale wiecie jaka wtedy jest obraza SZOK!!!!!!

no no minisia laska z Ciebie:)
ewela ta sukienka jest przepiekna....na wesela by mi sie przydala:)
ja dzisiaj poszlam na latwizne i kupilam gotowe krokiety z pieczarkami:)
caly dzien siedze na allegro i zakupy robie:)dokupilam dzisiaj 2 koszule do szpitala i stanik do karmienia. lezaczek rozpakowalam ale nie zlozylam bo duzo roboty a chyba jeszcze nie ma sensu nie?ale pozadnie wyglada nawet taki w kawalkach:)
klawiatura mi sie dzis poprzestawiala i mam zamienione y i z i wszystkie te boczne znaki...szlag mnie zaraz chyba trafi...nie umiem tak pisac

Blond ja tez tak mam czasem i znam ten bol!!niestety jeszcze nie doszlam do tego jak to sie dzieje i jak temu zaradzic ale juz Kaka tak miala i dziewczyny jej cos radzily.

czarna dzięki za przepis, a Crezy lata, i bądz tu mądry, rano na nogi nie mogła stanąć i zonk od czego to

Ja juz po zakupach na alegro ide do stajni, bo M juz tam działa i bede robiła za towarzystwo bo dzis wkouje słupki. A ja zrobiłam księzyce z ziemniaków z piekarnika, moja mama kalafior i mięso z wczoraj, dotego zupa owocowa. Jutro robie karpatke, a popłudni gdzieś skoczymy.

no no minisia laska z Ciebie:)
ewela ta sukienka jest przepiekna....na wesela by mi sie przydala:)
ja dzisiaj poszlam na latwizne i kupilam gotowe krokiety z pieczarkami:)
caly dzien siedze na allegro i zakupy robie:)dokupilam dzisiaj 2 koszule do szpitala i stanik do karmienia. lezaczek rozpakowalam ale nie zlozylam bo duzo roboty a chyba jeszcze nie ma sensu nie?ale pozadnie wyglada nawet taki w kawalkach:)
klawiatura mi sie dzis poprzestawiala i mam zamienione y i z i wszystkie te boczne znaki...szlag mnie zaraz chyba trafi...nie umiem tak pisac

Wciśnij dwukrotnie Alt+Shift lewy.
Jeśli nie pomoże to zamknij program np. Internet Explorer i uruchom ponownie.
Jeśli i to nie pomaga to zrestartuj komputer.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry