reklama

Październik 2008

Ja sie w koncu obudzilam:-Dw sumie spalam po tym weselu 19 godzin:-D:-D:-D
ale czuje sie dobrze na szczescie:tak:
Minisia piekne fotki z basenu:tak:zazdroszcze...co do ginekologow w Wawie to ja na poczatku chodzilam prywatnie ale wymieklam...95 zl wizyta i 115 USG na kazdej wiec ponad 200 za 1 raz..a ja w 3 miesiacu musialam 2 razy pojsc bo krwawilam , do tego badania i wyszlo mi ponad 600 zl w 1 miesiac:-(wiec przenioslam sie do NFZ:-(
Ppatqo czekam na foto po fryzjerze:tak:
Magdziunia powodzenia. 3mam kciuki:tak:
ja chyba tez sie do jakiegos sklepu wybiore bo znowu glodna jestem:-(
milego dnia:tak:

A jak tam nogi? Już tak nie puchną?
Straszne macie ceny w dużych miastach.
Ja płacę za wizytę 70zł i w tym już jest USG.
Badania krwi płatne dodatkowo, ale cytologia już nie.
USG połówkowe w szpitalu osobno - też bezpłatnie.
Poród rodzinny też podobno bez dodatkowych opłat.
Położna 300zł. Szkoła rodzenia prywatna 510zł (!!!), ale są dwie darmowe przy parafii i w szpitalu (ta niestety nieczynna w wakacje).

Za to kupić coś dla bobaska w sklepie - to się nie da.
Że o ciążowych ciuszkach nie wspomnę.
Weselicho mam w sobotę i chyba nie pójdę, bo żywcem nie mam się w co ubrać ani gdzie czegoś kupić. :no:

Magdziunia - podziwiam Twój zapał.
A ja nie mam nic do prania :baffled:
Ale te ciuszki się przez te dwa miesiące nie zleżą?

reklama
ja się tak strasznie boję porodu, ale chyba położnej nie zapłace... wystarczy, że płace za znieczulenie. oni w tych szpitalach sumienia nie mają:wściekła/y: ja już dla synka mam calutką wyprawkę i poszło nam na to tyle pieniędzy...

Puchna nogi strasznie ale jak sie przespie to przechodzi wiec wszystko oki:)zreszta na kazdej przerwie siedze z nogami do gory na gitarzyscie:)wiec troche pomaga:)
Pampuszek Tobie znowu suwaczek uciekl:)
co do tych wizyt to teraz mam bezplatne i USG tez bo w NFZ, a zakupy dla Rafalka robie tylko na allegro bo nie mam sily jechac przez pol miasta i lazic:)wole w domu posiedziec- jakiegos lenia ostatnio mam:(tylko te wesela mnie z domu wyciagaja:)

Dziewczyny wiedziałyście,ze coś takiego istnieje...Ja się dziś dopiero dowiedziałam...
&MONITOR ODDECHU ANGELCARE AC300+gratis+kurier (414273957) - Aukcje internetowe Allegro

Słyszałam o czymś takim ale nie wiem czy się sprawdza...

Co do szpitali i lekrzy...mój ojciec jak usłyszał, ze chce własną połoązną stwierdził tak jak Magdasf1, ze to korupcja...ale do stomatologa to prywatnie chodzi bo na kasę u nas raczej kiepsko obsługują, a poza tym do lepszej plomby i tak trzeba dopłacić. Więc uważam, ze i on napędza ten interes.
Co do położnej to moja siostra mi bardzo polecała. Przy pierwszym porodzie położna mało co jej pomagała i siostra się bardzo wymęczyła, a przy drugim dziecku trafiła na inną i poszło naprawdę szybko. Poza tym u nas w szpitalu nie mam środków przeciwbólowych, a takie srodki mają położne, które za dodatkową kasę były przy porodzie:baffled:n Ogólnie to wszystko zapowiada się nieciekwie. Słyszę tylko, że na porodówkach miejsca brak, ciekawe ile położnych wtedy obskakuje oddział:confused: i czy będzie ktoś kto odbierze te moje dziecko:confused:

Słyszałam o czymś takim ale nie wiem czy się sprawdza...

Co do szpitali i lekrzy...mój ojciec jak usłyszał, ze chce własną połoązną stwierdził tak jak Magdasf1, ze to korupcja...ale do stomatologa to prywatnie chodzi bo na kasę u nas raczej kiepsko obsługują, a poza tym do lepszej plomby i tak trzeba dopłacić. Więc uważam, ze i on napędza ten interes.
Co do położnej to moja siostra mi bardzo polecała. Przy pierwszym porodzie położna mało co jej pomagała i siostra się bardzo wymęczyła, a przy drugim dziecku trafiła na inną i poszło naprawdę szybko. Poza tym u nas w szpitalu nie mam środków przeciwbólowych, a takie srodki mają położne, które za dodatkową kasę były przy porodzie:baffled:n Ogólnie to wszystko zapowiada się nieciekwie. Słyszę tylko, że na porodówkach miejsca brak, ciekawe ile położnych wtedy obskakuje oddział:confused: i czy będzie ktoś kto odbierze te moje dziecko:confused:
Kaka ja tez sie tego boje ze niebedzie miejsc w szpitalu ze niebedzie miał sie kto mną zająć, moja kuzynka niedawno rodziła i była juz na porodówce ale ją z tamtąd wyrzucili bo znalazła sie inna rodzaca i miałą pierwszenstwo, a siostre przeniesli i kazali jej siedziec na krzesle i siedziała tak 10h, by6ła przerazona i tak sie meczyła

Cześć.
właśnie wróciłam od okulisty. Zrobiła mi się na oku gradówka i dostałam maść, ale nie wiadomo czy to pomoże. Jeśli nie to czeka mnie zabieg -operacja. Oczywiście już po porodzie. Pomijam fakt, że cholerstwo swędzi i wygląda nieciekawie. Cała powieka spuchnięta i czerwona, a to dopiero początek!:wściekła/y:

Magdziunia powodzenia na wizycie.
Magdasf Tobie również.
Czekamy na same dobre wieści.:-)

Chyba dziś zrobię leczo. Dziewczynki mi tu narobiły ochoty, więc zrobiłam niezbędne zakupy i może spróbuję. Ciekawe czy będzie zjadliwe, bo nigdy nie robiłam :-p

ja się tak strasznie boję porodu, ale chyba położnej nie zapłace... wystarczy, że płace za znieczulenie. oni w tych szpitalach sumienia nie mają:wściekła/y: ja już dla synka mam calutką wyprawkę i poszło nam na to tyle pieniędzy...

Ale masz opcję znieczulenia. U nas nie ma takiej możliwości.
Tylko uważaj, bo nawet jak się nastawisz na znieczulenie, a nie będzie anestezjologa wolnego - bo duuużo teraz kobiet....

Puchna nogi strasznie ale jak sie przespie to przechodzi wiec wszystko oki:)zreszta na kazdej przerwie siedze z nogami do gory na gitarzyscie:)wiec troche pomaga:)
Pampuszek Tobie znowu suwaczek uciekl:)
co do tych wizyt to teraz mam bezplatne i USG tez bo w NFZ, a zakupy dla Rafalka robie tylko na allegro bo nie mam sily jechac przez pol miasta i lazic:)wole w domu posiedziec- jakiegos lenia ostatnio mam:(tylko te wesela mnie z domu wyciagaja:)

A co na to gitarzysta? :-D
Ja tez patrzę na allegro ale taki "niewierny Tomasz" trochę jestem i jak nie dotknę, to ciężko mi się zdecydować. Chociaż ceny są lepsze. Zdecydowanie.

Macie jakieś przepisy na potrawy z Patisona?
Wysyp na ogródku, a lecza już dość.:crazy:

malena81 chodzę na prywatne wizyty do lekarza, który odbiera porody w szpitalu w którym będę rodzić i on twierdzi, że ze znieczuleniem nie ma żadnych problemów. wiec mam nadzieję, iż on wie co mówi:)

reklama
Marma to tęscia nie słuchaj. My zaczynalismy od jednej klaczki, której już od 2 lat nie ma, ale zostawiła 2 synków, do tego kupilismy klaczke, właśnie ostatnio rozmawiałam w Drzonkowie o smierci Autoryteta w Strzegomiu, szkoda mi go tym bardziej, ze ostatni źróbek, ktory niestey nie zdazył sie urodzic był po nim.
Ewela24 a 1500 szok to u nas chyba lekarz bierze, ale zobaczymy ile u mnie biorą, jak pójde do SR
majeczka widziała, i są jeszcze z nianią, ale nie wiem czy to potrzebne
magdziunia Magdasf powodzenia na wizycie
blond u mnie wizyta 100 juz z usg, ale to jak u nas drozej, bo to u ordynatora

Ja chyba postawie na dziecięce proszki. ja juz po fryzjerze, zdjęcie na watku zdjeciowym, obiadek nastawiony, a miałam do południa poprasowac, może juro sie za to zabiore, bo popołudni zleci nam na dworze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry