reklama

Październik 2008

Wesolutka przykro mi bardzo:-(
Dorotka ja kota nigdzie nie oddaje bo jedfzie ze mna. to wogole w gre nie wchodzi. musze oddac kosztniczke:tak:to taka wiewiorka niby, zer szczurzym ogonkiem:tak:ale chyba oddam koledze na przechowanie na pol roku a poziej wezme znowu.

reklama
Wesolutkaa- to musiało być straszne, aż się wierzyć nie chce
A Ty bądż dobrej myśli i proś Pana Boga o zdrowie dla swego dzieciątka

Ja wlaśnie kończe gotowanie obiadku i zaraz wolam mężusia,

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

NADIA-879.gif

Wesolutka przykro mi bardzo:-(
Dorotka ja kota nigdzie nie oddaje bo jedfzie ze mna. to wogole w gre nie wchodzi. musze oddac kosztniczke:tak:to taka wiewiorka niby, zer szczurzym ogonkiem:tak:ale chyba oddam koledze na przechowanie na pol roku a poziej wezme znowu.

Acha to musialo mi sie cos pomieszac:tak:A z ta kosztniczka to rozumiem ;-)
WESOLUTKA jakie to przykre Ja nie lubie czytac ani dowiadywac sie o takich sprawach bo zawsze mam dola :baffled:

Ja juz podlogi pomylam ale strasznie mnie teraz plecy bola Jak nawet zmywam to czuje jak mi dokuczaja :baffled:
Dzis dowiedzialam sie ze moja kolezanka z pracy jest w 8 tygodniu ciazy:-D:-D:-D
Ale najlepsze jest to ze u nas w pracy mamy szafki na ciuchy i ine sa na 2 osoby i jak ja przyszlam to jedna dziewczyny poszla na chorobowe z powodu ciazy i ja zajelam jej szafke z IZA i pozniej ja zaszlam w ciaze wiec smialysmy sie ze juz 2 dziewczyna z tej samej szafki jest w ciazy a teraz padlo na IZE i ona wlasnie miala ze mna szafke Normalnie smieszne to ale ta szafka chyba zaciaza hihihi

Ale naskrobałyście dzisiaj.:tak:
U mnie w szpitalu jest tak ze jak bede rodzila z M to placi sie 120 zl:baffled:
Podczas naturalnego porodu u mnie nie daja zadnego znieczulenia poprostu u nas tego nie uznaja i zadna nie ma znieczulenia :crazy:Jak jest duzo rodzacych w danym momencie to oni szukaja innego miejsca aby mozna bylo urodzic :tak:
dorota123456789 co za zdzierstwo z tym płaceniem za obecność przy porodzie! Normalnie jestem w szoku że każą sobie za to płacić. U nas też nie ma żadnego znieczulenia:baffled:
Kupiliśmy aparat cyfrowy. Bo już w szpitalu chce fotografować mojego skarba:tak::-D Troszeczkę nas te zakupy pociągneł za kieszeń-ale takich zakupów nie robi się codziennie-hehe ale się pocieszam:-)
majeczka02 my też tydzień temu kupiliśmy nowy aparat, bo ten co mamy to strasznie duży:szok: Tylko że kupiliśmy przez Skąpiec.pl :: Porównanie cen w 1100 sklepach internetowych bo różnica w cenie ok 500zł między sklepem internetowym a Media Market:szok:
kaka82 gratuluję kolejnej rocznicy ślubu. Trwajcie w miłości i radości, oraz dużo uśmiechu na kolejne lata razem:-)
A to moja agentka;-) w pierwszy dzień szkoły
minisia córcia jak ta lala uczennica:-) I widać że zadowolona...
wesolutkaaa bardzo przykre to co się wydarzyło Twoim znajomym:crazy:
Ja dziś rano wstałam, posprzątałam,potem przyjechała kumpelka i byłyśmy na zakupach w Real-u. Jest dużo przecen na dzieciowate ubranka:tak: Ale o tym na odpowiednim wątku. Teraz siedzę i odpoczywam, nadrabiam zaległości na BB. Dzisiaj na 18 idziemy ostatni raz na zajęcia ze SR:tak: Teraz myślę co zrobić na obiad...Pomysłów brak...:baffled: A M wróci ok 16 więc czasu też nie za dużo...

Dzieki dziewczyny za troske.Ja dzis czuje sie juz lepiej choc tak naprawde nie mam na nic sily i zaraz chyba zmykam do lozka.Maz w pracy, chata posprzatana, pogoda jak u wszystkich kolezanek z UK do du..y wiec co tu robic.Ale powiem Wam ze jak naprawde zaczne rodzic to bedzie masakra.Wczoraj to az sie poplakalam tak mialam juz dosc, nawarczalam na biednego meza a on przeciez nic nie winny.
Kaka wszystkiego najlepszego:-)
A wiecie co wczoraj u wrzesniuweczek urodzily sie az 3 dziewuszki, rozkrecily sie skubane...:-D

Kaka - wszystkiego naj, naj, naj!!!!! A z tekstu o zdjęciu na talerzu usmiałam sie po pachy :)))
Wesolutka - bosze, jakie to smutne, aż mi ciarki przeszly na samą myśl :(
Dorotko - my musimy zaplacić za poród rodzinny 150zł i wiesz co jest na kwicie napisane? ze to oplata za fartuch i obuwie ochronne,ale kto się kłóci w takim momencie?

Pobieranie dodatkowych opłat za porody stało się w wielu publicznych szpitalach powszechną praktyką. To bezprawne - uważa Rzecznik Praw Obywatelskich. Sprawą ma się zająć Ministerstwo Zdrowia - informuje "Rzeczpospolita".

Cenniki na stronach internetowych szpitali podają, że w największych miastach osobna sala do porodu kosztuje 200-1000 zł, jednoosobowy pokój po porodzie 200 zł, poród rodzinny 150-250 zł, znieczulenie zewnątrzoponowe 400-700 zł.

Cenniki, chociaż ustalane osobno przez każdy szpital, ilustrują postępujący proces komercjalizacji na oddziałach położniczych - podkreśla dziennik.

Fundacja "Rodzić po ludzku" przesłała nowo powołanej minister zdrowia Ewie Kopacz raport z akcji "Rodzić po ludzku", zawierający m.in. informacje o kształtowaniu się opłat. Z danych fundacji wynika, że rekordzistą jest woj. mazowieckie, gdzie średnia opłata wynosi 500 zł.

Gazeta przypomina, że sprawa ta niepokoi również RPO Janusza Kochanowskiego. Jego zdaniem sprawa wymaga pilnego rozwiązania. Niezbędne są nowoczesne, powszechnie obowiązujące standardy opieki okołoporodowej.

Ministerstwo Zdrowia poinformowało "Rzeczpospolitą", że 31 października został powołany interdyscyplinarny zespół do spraw opracowania projektu standardu opieki okołoporodwej. Pierwsze jego posiedzenie odbędzie się 14 grudnia. (PAP)

Artykuł z 2007 roku i jak widac, nic sie nie zmieniło - oto Polska wlaśnie!

A my juz jestesmy gotowi na przyjscie na świat Bartusia, wszystko wyprane, wyprasowane, czeka w komodzie :)
Torba spakowana, dzis zadzwonie do szpitala i zapytam, co mam wziac dla maluszka :)
Mam takze skierowanie na poród do kliniki, w której pracuje mój gin - bałam sie, ze z powodu natłoku porodów moga mnie odesłac gdzies idziej, ale teraz jestem juz spokojna :)

Ostatnia edycja:
wesolutka to nieprzyjemna wiadomosc:-(musimy miec wiare,ze u nas bedzie wszytsko ok:tak:
Agniesia ja tez jakas tak zmeczona,a nic nie robie;-).Juz za nie dlugo chcialabym miec dzidzie przy sobie,ale jak pomysle o porodzie to przerazona jakas jestem:baffled:

.Juz za nie dlugo chcialabym miec dzidzie przy sobie,ale jak pomysle o porodzie to przerazona jakas jestem:baffled:

Mamy chyba podobny termin, choć suwaczki inaczej liczą :) Też bym chciała już mieć Bartusia obok,ale też łapię stresa na myśl o porodzie. Modle się tylko, by wszystko zaczęło sie wieczorem jak mój R będzie w domu, by mnie nie musiał zaden sąsiad zawozic do szpitala (jak R. bedzie w tym czasie w pracy). Sąsiedzi postawieni w stan gotowości a współpracownicy R. wiedzą, ze mają odebrać jego komórkę jak bede dzwoniła dłużej niz 2 sygnały a R. nie bedzie przy biurku :)
Pełna operacja logistyczna zaplanowana :)

A u nas zaczeło lać:szok: Normalnie niespodziewałam sie tego deszczu i jeszcze bardziej mi sie pycha cieszy ze porobiłam to pranko. Ostatnie schnie w domku:-p
I powiem nawet ze wsio co było juz zostało wyprasowane:rofl2: ledwo zmiesciłam w 5-cio szufladowa komode:szok: nawet nie wiedziałam ze tyle tego jest:zawstydzona/y:
Czarna, 5 szufladową komodę???:szok::szok: mniemam, że przez pierwsze 3 miechy nie zamierzasz nic prać! Tyle ubranek!

No juz jestem:tak:zadowolona na maxa:tak:Jednak M nie przyszedl tylko zadzwonil. klocilismy sie jakis czas az w koncu sie go zapytalam o co mu wlasciwie chodzi i na co liczy, a on ze tylko chce wiedziec czy ja uwazam ze ten wyjazd do mamy to dobry pomysl....ja mowie ze tak, a on ze.....zyczy mi zebym sie dobrze opiekowala Rafalkiem i zeby wszystko z nim bylo ok:tak:czyli chyba mam spokoj:tak:
a w szole rodzenia cwiczylismy sobie rozne oddechy na 1 faze porodu, rozne metody relaksacji i nmasaze:tak:ja cwiczylam z polozna bo reszta byla z mezami
pozniej byl wyklad z inna polozna no i sie zaczelo.....wystraszyla nas niezle....az na koniec stwierd\zilysmy ze sie chyba rozmyslilysmy i nie bedziemy rodzic:tak:wyszlo na to ze bez meza urodzic sie nie da, a jesli sie da to w strasznych mekach i trauma do konca zycia...ze Dolargan to najlepsze co moze nas spotkac(myslalam ze jej walne, bo dziewczyny uwierzyly ze to rzeczywiscie cudo, a ja po tym kolory tylko zmienialam i rzygalam jak pies....)ze naciecie jest konieczne, ze mamy sie nie wstydzic jak kupe zrobimy bo to normalne nawet z 10 razy.najwyzej sie salowa zawola i posprzata a okno sie otworzy bo smierdzi...takie teksty miala ze masakra....ze hemoroidy po prorodzie wygladaja jak wielkie malinki zwisajace kytore trzeba sobie po porodzie wsadzac do srodka i zatykac czopkiem:szok:babka jest taka obrazowa ze masakra....jeszcze jak opowiadala o kleszczach i proznociagu to facetom pobladly twarze doslownie.no i ze na pewno teraz nie bedziemy na porodowce przepisowych 2 godz po porodzie lezec bo jest taki tlok ze pewnie przed nastepna nie posprzataja dobrze:crazy:ze beda nam jakies krwiaki z brzucha wyciskac 2 razy:szok:a po tym wszystkim stwierdzila ze 70 % malzenstw rozpadajacych sie teraz przezylo wspolny porod i mamy sie nad tym zastanowic:confused:to o co jej chodzi, najpierw mowi ze bez meza urodzic sie nie da , a pozniej zniecheca do porodu rodzinnego....
oczywiscie mam nadzieje ze Was bardziej rozsmieszylam a nie wystraszylam bo dla mnie po jakims czasie to bylo smieszne bardziej.....takich historii to ja nie slyszalam jeszcze od nikogo.....
\
Blondi po raz kolejny pokazałaś jaka z Ciebie mądra dziewczynka :-):tak: Brawo!

A babszyt ze SR to jakaś zfrustrowana, niedoje.... terrorystka, więcej nie komentuję :wściekła/y:
A to fota mojego łóżeczka tzn Weronisi:tak:Zobacz załącznik 92253
Zobacz załącznik 92254
A to moja agentka;-)w pierwszy dzien szkolyZobacz załącznik 92255

Zobacz załącznik 92256

Minisia super córę masz !!!!!

Witajcie.Ja mam dziś doła strasznego,u lekarza średnio ale napisze wszystko na odpowiednim wątku.Strasznie sie zamartwiam o swoją niunie 100% dziewczyna, i dziś sie dowiedziałam mojego znajomego żona urodziła 2 tyg temu córeczkę i w tą niedziele zmarła zasnęła przy piersi:(:(:( Strasznie mi smutno przepraszam mam nadzieje że was za bardzo nie niepokoje ale opowiadam po prostu.Resztę o mojej dzidzi napisze na innym wątku, nie mam czasu was teraz poczytać bo muszę uprzątnąć bo koleżanka do mnie dziś przyjeżdża, i robie spaghetti.Buśki
Wesolutka, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, współczuję znajomym...:-(
dorota123456789 [/B]co za zdzierstwo z tym płaceniem za obecność przy porodzie! Normalnie jestem w szoku że każą sobie za to płacić. U nas też nie ma żadnego znieczulenia:baffled:

majeczka02 my też tydzień temu kupiliśmy nowy aparat, bo ten co mamy to strasznie duży:szok: Tylko że kupiliśmy przez Skąpiec.pl :: Porównanie cen w 1100 sklepach internetowych bo różnica w cenie ok 500zł między sklepem internetowym a Media Market:szok:
kaka82 gratuluję kolejnej rocznicy ślubu. Trwajcie w miłości i radości, oraz dużo uśmiechu na kolejne lata razem:-)
Majeczka też często włażę na skąpca porównać cenny, a odnośnie płacenia za poród rodzinny też uważam , że to nienormalne! Podobnie zresztą jak opłata za znieczulenie! :wściekła/y::no:

Kaka najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu!
Madziuńka co z babcią????????

Uffff.....ale z Was drukareczki, czytałam i czytałam....:-):tak:

A ja dziś jestem hepi!!!! :happy: pierwsze koty za płoty!! czyli zrobiłam pierwsze zakupki dla maluszka. Niewiele tego, bo się finansowo przeliczyłam, poza tym obiecałam M że razem będziemy kupować, więc nie jest tego dużo, ale faktycznie zakupy dzidziusiowe dają mnóstwo radości !!:-):-)

Buziaki!!

reklama
A ja dziś jestem hepi!!!! :happy: pierwsze koty za płoty!! czyli zrobiłam pierwsze zakupki dla maluszka. Niewiele tego, bo się finansowo przeliczyłam, poza tym obiecałam M że razem będziemy kupować, więc nie jest tego dużo, ale faktycznie zakupy dzidziusiowe dają mnóstwo radości !!:-):-)

Buziaki!!

Ja po zakupach ciągle otwierałam szuflady i wyciągałam te ciuszki, bo napatrzec sie nie mogłam na te mikrusy :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry