reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajcie!
margerrita konkurs jest z bobovity. Trzeba tylko wysyłać co najmniej 5 nakrętek ze słoiczków i wypełniony kupon z danymi. Można wygrać fajne nagrody. Można też nie wygrać,ale "kto nie gra,ten nie wygrywa":-). Szczegóły na tej stronie: BoboVita - Baw się kolorami, ciesz się nagrodami!

Ja od dzisiaj jestem na urlopie wypoczynkowym. I będę na nim do 1 czerwca. Potem wykorzystam jeszcze 2 dni opieki na dziecko i będę coś myśleć o "przesunięciu urlopu wych(zwolnienia lek.). A wychowawczy będę miała płatny,bo mąż ma na papierze minimalną krajową,a mój dochód nie będzie brany pod uwagę. I jest dokładnie tak,jak pisała Kania -504 netto na osobe w rodzinie.
Aha,jak załapujemy się na płatny wychowawczy,to do roku po urodzeniu dziecka możemy jeszcze "wyrwać od państwa"(słowa urzędniczki z mops-u) 1000 zł drugiego becikowego;-).
Jak będę na urlopie,to będę szukać pracy na jedną zmianę(max do 16-tej). Teraz,jakbym miała zapłacić za opiekę nad dwójką dzieci, to niewiele by zostało z mojej wypłaty. Nie opłaca się...

reklama
Emiliab ja dzis właśnie wysłałam pierwsze 5 nakretek na konkurs bobovity :) W piątek jedziemy na zakupy po nastepne, licze oczywiście na zezowate szczęście :)

Krakowianki, które chrzciły już swoje maluchy orientujecie sie może:
- gdzie chrzciny są w sobote?
- czy robiłyście w lokalu, jesli tak to gdzie i jak to wyszło kasowo?

Ida Franek jeździł spacerówką nawet jak było -12 ...

Ostatnia edycja:
Emilia możesz rozszerzyć temat drugiego becikowego?

Drugie becikowe należy się osobie,która ma prawo do zasiłku rodzinnego (czyli dochód nie przekracza 504 zł netto na osobę). Wniosek składa się tam,gdzie wniosek o rodzinne,wychowawczy itp. Trzeba mieć zaświadczenie od gina-takie samo,jak do tego pierwszego becikowego.

emiliab dzięki za info!

a ja właśnie zasiadłam do budyniu zgodnie z dawną reklamą "smutno Ci? A może budyń?" :-D a smutno mi bo małż znów sie zawiesił nad grą na laptopie i świat przestał dla niego istnieć...ehh...dobrze że mam Was!

Ostatnia edycja:
Ida nie jestem pewna, ale z tego co słyszałam przy załatwianiu wychowawczego można liczyć twój dochód jako utracony. Wtedy braliby pod uwagę tylko zarobki męża. Wiem to od koleżanki, która była na wychowawczym. Popytaj, bo może akurat uda ci się mieć płatny od początku.
Wiem, kochana, ale za 2009 mąż ma bardzo wysoki dochód i dooopaaa...
a na to drugie becikowe pewnie też się nie załapię, bo musiałabym wyrobić się z załatwianiem rodzinnego do 9.10 a nie wiem czy zaraz nie będą jakichś problemów robić. niby od początku października tego roku liczą dochód za 2010, a jak w praktyce wyjdzie...hmmmmmmm

my wykąpane i cycamy:)

Hej :-)
Kurcze, 1 dzień nie chciało mi się czytać bo łeb mnie bolał, 2 też bo coś tam i dziś to już mogiła i napewno Was nie nadrobię.

Skrobnę tylko szybko, że u nas ok. Dziś zostawiłam opiekunkę samą na 4 godziny. Wyjechałam z domu o 9 i w samochodzie się popłakałam :zawstydzona/y:
Później już było lepiej, odkręciłam w samochodzie muzykę na full, spotkałam się z koleżanką i zanim się obejrzałam byłam znów w domu. Wchodzę, a dziecko zadowolone, najedzone, przewinięte bawi się w najlepsze.
No i całe popołudnie upłyneło mi na wycałowywaniu i wyściskiwaniu Hubsona :-)

Pozdrawiam Was i całuję mocno Dziewoje :happy2:

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie tego konkursu bobovity bo ja niekumata jestem:
można wysłać "stare" zakrętki? czy na tych konkursowych cuś" jest wydrukowane? Bo ja tam nie doczytałam że to mają być jakieś "cpecjalne" a mam w domu kilka zakrętek to byłyby jak znalazł...

reklama
Do góry