reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dzień dobry !!!

Nocka od jakiegoś czasu standardowo z pobudkami, dziś nawet o 4 z karmieniem.
I dzięki temu pospała do 6.45 dobre 20 minut leżała w łóżeczku i gadała sobie, piszczała itp.
Ja w tym czasie zjadłam śniadanie, które mi rano mąż zrobił.
Pogoda też nijaka, rano przebijało się słońce, ale teraz znikło :-/
Co do odkurzania to ja raz w tygodniu odkurzam zwykle w sobotę generalne sprzątanie, a co drugi dzień zamiatam podłogę.
Drzemała teraz 45 minut i własnie się obudziła więc zmykam narazie.

Rzutka super że Niania się sprawdziła ;-)
Ida niekoniecznie tak musi być z tym budzeniem jak na cycu. U Nas były noce całe przespane i myślę, że to wróci do normy jak jej te zęby wyjdą. Teraz ma ciężki okres - zęby, skok rozwojowy i na dodatek mama wprowadza nowości. My na spacerki też gondolką, ale jak się cieplej zrobi to się przeniesiemy na spacerówkę.
Dziulka jaką kaszkę warzywną podajesz dziecku? jakiej firmy? u Nas wogóle nie widziałam takowych.
Aniawa, Happybeti, gratulację 5 !!!
Cass gratuluję 5 i pierwszego ząbka.
Alicja u Nas jest tak samo, ja ją na kocyk na podłodze na pleckach wokół plac zabaw wychodzę z pokoju a Ona już na brzuchu i pełza wokół własnej osi. Niedługo przypełza za mną do kuchni heh.

reklama
aniawa, happybeti gratuluję suwaczków!
cass gratuluje suwaczka no i oczywiście pierwszego zębolka:)

U mnie nocka dziś super:) Werka zasnęła o 19,30 i obudziła się o 6 rano więc mamusia w miarę wyspana.
Jeśli chodzi o ślub to mam podobne podejście co natolin. Ślub kościelny to bardzo piękne przeżycie a nie tylko papierek ale to już bardzo indywidualna sprawa:))

Życzę wszystkim miłego dzionka i przesyłam duuuużo słoneczka zielonogórskiego:))

Ida ja też karmię tylko cycuszkiem a niuńka przesypia mi noce:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, które już chrzciły- kiedy robiłyście zdjęcia u fotografa? Czy którejś udało się to załatwić w niedzielę?

Zanim zdecydowałam sie sama robić to pytałam się w zakładach i mówili że bez żadnych problemów umawiają sie na sesje niedzielne. Mogłam sobie ustalić czy chce przed kościołem czy po...itp.

Cass - gratulacje!

aha, co do karmienia piersią i przesypiania nocy to nasi przyjaciele mają dwójkę dzieci i i jedno i drugie będąc na piersi szybko zaczęło przesypiać noce.

Witam się jeszcze porankowo! Kawa wypita, teraz czas na forum :-)
Dzisiaj zabieram się za albumy - zdjecia już mam, teraz czas wyżyć się artystycznie, hehe :-)

Cass, gratulacje z okazji ząbka i piątki na suwaku!

Smoniq, jakbyś tu zajrzała dzisiaj mniejszym lub większym przypadkiem, tooooooooo... WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN! Oby całe Twoje zycie było radosne, a słabe zdrowie nie było już problemem ani dla Ciebie ani dla Twoich najbliższych. Przesyłam masę ciepła :-*

Justyna dzisiaj dospała do 6 rano. Coraz dłuższe ma te przerwy nocne. Zasypia przed 21, po kąpieli i flaszce bawiac się w łózeczku, a wstawała najpierw ok 4, potem ok 5 a teraz ok 6 :-) Jak dociągnie do 9 to się pochwalę :))))))

Cass,gratuluję piateczki:).Właśnie mi się tak zdawało,że u Was tez dzisiaj,ale pewna nie byłam:).A,no i ząbka,oczywiście:)))
Monimoni ,no to słodko,takie "mamma" usłyszec od swojej dzidzi:).
moja ma fazę na "b" i wszędzie je wstawia,więc u nas wychodzi "mamba" albo "bamba":)))

Co do sprzatania,to ja właśnie po układaniu w szafie- tak się dokopywałam ostatnio do dżinsów sprzed ponad roku,że wszystko rozwaliłam i tak wisiało,jak jęzor wywalony:zawstydzona/y:.Wzięłam Amelke w chuste i razem układałysmy- a co się nagadałyśmy:))))!

A ja nie odkurzam,bo nie mam dywanu:).Tylko przecieram na mokro.Tzn. mam taki "szmaciaczek " z Ikei,ale go piorę co kilka dni w pralce.
U nas słoneczko,ale chyba wietrznie.Zaraz właśnie ubieram Niunkę i ruszam do Tesco,to od dzis chyba ta promocja na słoiczki,to jej kupie na "urodziny":))))- a co,niech ma:)))!

No to jeden pokój już prawie ogarnięty;) jak będę takim "sprintem" sprzątać to do jutra tego wszystkiego nie ogarnę :sorry2:

HAPPYBETTI to zazdroszczę, że nie masz dywanu...
a Tobie DOBRANOCKA, że dziecko coraz dłużej śpi, bo moje wręcz odwrotnie...
i tak sobie zdałam sprawę, że ja chyba już nigdy nie zdecyduje się na jakieś przytulaski też z tego powodu... że ja teraz chodzę z kurami spać i na nic nie mam siły.
MAKUC ja jeszcze nawet z łóżka nie wyszłam ;-)

Natuś,my z M. po prostu nie lubimy dywanów:).w tym mieszkaniu sa zwykłe panele,ale jak wreszcie wyremontujemy ten mój domek w Wielkopolsce,to wszędzie będą dechy- taka zwykłą podłoge najbardziej lubimy.A ty nie możesz zdjąć?Masz wykładzinę?Bo przy alergikach to lepiej bez...

reklama
Dziewczyny, które już chrzciły- kiedy robiłyście zdjęcia u fotografa? Czy którejś udało się to załatwić w niedzielę?
ja miałam fotografa w kościele i studyjne też i też w niedziele. bo u nas otwiera w sobote i niedziele na zamówienie tak też na ślub w sobote zamawialiśmy

Happybeti, aniawa gratulacje dla dzieciaczków:-) my jutro 5 miesiąc kończymy więc dołączymy do was:-)

Do góry