reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dobry wieczor, mamusie :happy: Witam sie i ja, znowu w porze kiedy happybeti powinna wstawac juz :-D
I juz zdazylo mi posta zjesc spora czesc, ale sie zaparlam, ze nie bede sie wsciekac.
Tym razem i nowa edycja mi nie pomogla tego odzyskac.

Doris, ciesze sie, ze tak szybko sie za mna stesknilas. ;-)
Nie przepadlam wczoraj, tylko po doczytaniu Was, braklo sily i czasu na pisanie. Troche bylo przebojow z kaszlacym Adasiem, budzacym sie co chwila z placzem. Ale jak sie maz wzial na sposob i wyczyscilismy nosek bardzo gruntownie, tak po tym dziecko reszte nocy przespalo w miare spokojnie. Co prawda co sie nakrzyczal przy czyszczeniu to jego (wiec doskonale rozumiem, Nat)
Skoro sie udalo wczoraj, to i patent powtorzylismy dzisiaj, ale przed snem. I dziecko spi bez kaszlenia juz 3 godziny... oby tak dalej.

I w ogole ja jak zwykle nieswiadoma, wiec przesylam spoznione, choc szczere, zyczenia dla Sariski i jej pieknej Zuzinki, Malutkiej i malego Bartusia oraz Madzi Ladygab.

No tak, widze ze i tak mnie happybeti wyprzedzila, zanim zdazylam wszystko naskrobac :-D
Dzien dobry, moja droga :-)

A, i widze tez doskonale wiesci od Elwirki - super! Nawet nie wiesz jak sie ciesze.

Strip, mam nadzieje, ze Wojtusiowi sie polepszy szybko. A ty nie potrzebujesz wiecej energii, tylko wiecej ODPOCZYNKU! Czego Ci zycze.

Kasis, a Tobie duuuzo sily.

U nas tez koniec pieknego lata :-D Dzisiaj calutki dzien lalo i dalej nie przestaje. Do tego w dzien najwyzsza temp. to 7 na plusie. Tatus musial dzisiaj szybko dziecku kurteczke kupic, hehe. A nie mowilam, ze nas zaskoczy...
Ja sie jeszcze do tego wybralam do fryzjera, uff, weszcie jakis porzadek na glowie. Ale pogody to nie mogli lepszej wymyslec... nienawidze jezdzic po deszczu, a juz w deszczu i po ciemku to po prostu dla mnie horror. Nic nie widze, wszystko mi sie rozmywa, czuje sie jakbym prowadzila po omacku...brr!
Malz dzisiaj tez nie bardzo, wiec wzial chorobowe. Takiemu to dobrze, wyspal sie 3.5 godziny w dzien, a teraz gra w jakies okropne gry na kompie...
A ja sie zaszczepilam na grype...wiec niech lepiej nie podchodzi do mnie! :rofl2:

Milego dnia! To juz czwartek, hurra! :-D

reklama
Ha!A moja właśnie zasnęła:-D.To ja chyba zrezygnuje z tej kawy i też się jeszcze położę,może dośpię choć trochę...
O,i Elizy się doczekałam:).
Spróbuj tego patentu z olejkiem,może pomoże Adasiowi na to przeziębienie:)

Ostatnia edycja:
Dzieki, Happy, wlasnie o tym myslalam, tylko gdzie tu Inhalol dostac. Chyba musze tak samo jak z Pulmexem, sprawdzic sklad i znalezc cos podobnego.
Dzisiaj malz wszedl z malym pod goracy prysznic (oczywiscie Adasia nie zanurzal) zeby mu sie udroznily drogi oddechowe.
No to spij, zdrzemnij sie jeszcze, bo czwarta to nieludzka pora :no:

Aha, i doczytalam, tym razem moze bede pierwsza: gratulacje i najlepsze zyczenia dla Casperka i jego mamy :happy:

witam...
DZIULKA to faktycznie chyba jakaś kara mnie spotyka, bo mój praktycznie po miesiącu potrafił już całą noc przespać... Ale teraz nie wierzę po prostu, że kiedykolwiek zacznie wstawać tak jak Twoja córcia, choć gdyby miał to po mnie to mógłby spać do południa i nie lubiłby poranków ;-)
RYSIA to trzymam kciuki! a w ogóle to super, że sobie drinkowałaś :-)
MAMAAGUSI o kurcze, u Ciebie też jak zaśnie wieczorkiem to o takich cudownych porach wstaje? no ja bym o 10 na pewno nie obudziła tylko spała dalej :-)
STRIP zdrówka dla Wojtusia! i zwolnij trochę, bo Ty się wykończysz
HAPPYBETI no to faktycznie niewiadomo co lepsze, chyba niestety potrzeba jej mniej snu :-/

mój dzisiaj po 5 się obudził, ale dałam mu butlę i jak wypił to poszłam do drugiego pokoju. przed 7 wróciłam, bo już jęczał, a zresztą męża szykowanie do pracy mnie obudziło niestety

ELWIRKA no to super! oby więcej takich nocek!
u mnie też taki komunikat, że oddałam już dzisiaj głos :-/
HAPPYBETI a czemu miałabym krzyczeć? :-)
ELIZABENNET dobrze, że nam nie zniknęłaś :-) zdrówka dla Adasia!
kochana, a Ty czytasz inne wątki czy tylko główny?
bo chciałyśmy wiedzieć jak jest ze szczepieniami w USA?
MINIU wszystkiego co najlepsze dla Casperka!

wiecie co? moje dziecko się w ogóle nie słucha. upodobał sobie wyciąganie anteny od kablówki z gniazdka antenowego i nie obchodzi go moje "nie", odciąganie go, grożenie palcem, w ogóle go to nie interesuje. tyle, że nie płacze czy nie denerwuje się jak mu zabraniam, ale uparcie dąży do celu i wraca tam. musiałam to prowizorycznie zastawić, bo inaczej nie da rady.
przeziębienie nie mija :-(

aha, wiem co miałam jeszcze - na stronie doz.pl w ulotce inhalolu jest napisane, że od 7 roku życia :-/ zgłupiałam

Ostatnia edycja:
Halo Mamusie
korzystając z okazji, ze jestem jeszcze u mamy to zaglądam do Was :-).
Dziękujemy za życzonka i składam jeszcze wczorajsze dla Bartusia
Malutkiej :-)
A dzisiejsze dla Casperka MINIU

RZUTKA,DAGISU welcomeback:-)
KASIS a Ciebie to bardzo bardzo mocno tulam i kciuki, żeby słoneczko szybko zaświtało
Strip zdrówka dla Wojtusia
Dagisu jak weselicho? I co tam pozatym Ciebie?

Urodzinki się udały i Zuzek zadowolony z prezencików :-) więcej wiadomo gdzie ;-)

reklama
Uuuuu ale paskudna pogoda. Zimno , mokro , szaro .... szkoda wychodzic z domu

MINIU NAJLEPSZE ŻYCZONKA URODZINOWE DLA CASPERKA!!!!!!

ROXI no szkoda z tym antybiotykiem ,ale wiesz, jakby miało być to niedoleczone , a potem jakieś powikłania to niech już będzie tak jak lekarz mówi i będzie w końcu po chorobie. Moja siostrzenica(ma 5lat) ostatnio skarzyla się na uszko. Myślelismy ze to zapalenie tego ucha , a okazało się ze miała zapalenie calych zatok. Wkrótce chodzila z zaropiałymi oczami , bólem uszu, głowy i zapchanym nosem. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Ptysia!
Jeśli chodzi o nasze spotkanko to ja bym obstawiala najpierw knajpka , fajne drineczki i fajne drineczki i..... jeszcze raz fajne drineczki , a potem kino ;-)

HAPPY o widzisz ten sposób z kropelkami do wanny brzmi super. Pewnie kiedyś wypróbuję. Na razie na szczęście u nas katarku brak ;-). Pobudka o 4-tej ? Buuuuu :-(

IKAA najwazniejsze ,ze jesteś .... i już nie znikaj!

KASIS jeszcze problemy w relacjach z ojcem? Kurczę współczuję! Wyobrażam sobie ,ze teraz wszytko widzisz w czarnych kolorach , ale kochana jeszcze troszkę i zobaczysz ,ze zacznie się układac!!! Musisz tylko mocno tego chciec!

NATOLIN pytałas o wędzone rybki. No niestety jakos takie rybki biegusiem przeze mnie przelatują :-(. No i widze Pudzianek tez ma fajowe pomysły – wejsc na stól?! Dobrze ,ze bylas blisko. Z tą anteną to tez mu się akurat to musialo spodobac . Jak to mówią zakazany owoc najlepiej smakuje;-). Co do inhalolu to mnie zaskoczylas , ale mozliwe , bo wick do smarowania tez jest dla dużo starszych dzieci. Pewnie dlatego ,ze to dośc moce jest. Jednak kropelka czy dwie nie powinny zaszkodzic.

KANIA jakieś czysciochy nam rosną czy cuuu? Boks i ja? Obawiam się ,ze mogłabym skonczyc z podbitym okiem , a osobiście nie przebadam za fioletowo-zielonym makijażem :-D. Kochana oby to choróbsko już przeszło!

RYSIA hehe fajnie ,ze ostatnio masz okazję poudzielać się towarzysko.Ładuj pozytywnie akumulatorki!!! Super z tymi zajęciami sportowymi :-)

DZIULKA no Leane to zdecydowanie lepsza wersja duracelków :-). No ale co się dziwic skoro aż do 10tej ładuje swoje akumulatorki.

MAMAAGUSI u Was tez widzę Agulka lubi sobie pospać . Swietnie!

STRIP zdecydowanie za dużo masz na swojej głowie! Wykonczysz się kobieto. Zdróweczka dla Wojtusia. Może tym razem jakas 3-dniówka? Trzymaj się kochana i niech małż troszke Cie wyręczy w tym wszystkim.

MALUTKA super ,ze się pojawilas , ale opowiadaj co u Ciebie????

ELWIRKA jak już znasz przyczyne to połowa sukcesu!!! :-) może wreszcie bedziecie przesypiac noce!

ELIZA super, że czyszczenie noska przyniosło takie rezultaty. Zdróweczka dla małza i Adasia coby już nie musial przezywać tego czyszczenia. I ja tez nie lubie jeździc w deszczu jak jest ciemno :-(.

SARISA super ,ze imprezka się udała :-).

U mnie:
Nocka jakas fatalna. Mały wiercił się całą noc. Pojekiwał. Nie wiem o co kaman . I upodobał sobie spanie na mnie! Normalnie jego głowa musi być na mnie :-(. także po spaniu tej nocy:-(.
Wczoraj wybralismy się na spacerek 'na chodzie'. Poszlismy do bankomatu i jeszcze kawalek . Strasznie mu się podobalo bo az piszczał. Cięzko bylo tylko przejsc obok zaparkowanych samochodów .... wszystkie chcial dotykac i złoscił się jak mu zabranialam.
Miki mial wczoraj dyskotekę.... i ku mojemu zdziwieniu – nie podobalo mu się. Okazało się ,ze dziewczynka nie chciala z nim zatańczyc , jakis dryblas z jego klasy mu dokuczał (bo on najmniejszy i nowy) i w ogóle był zrospaczony. Żal mi go bylo strasznie i próbowalam jakos załagodzic sparwę ,ale za bardzo nie wiem co wtedy mu powiedziec ,zeby poczuł się lepiej :-(.

Do góry