• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

wioli hehe faktycznie czasem takie pytania mogą nas nieźle zaskoczyć. Mój Mikolaj pamiętam kiedyś znalazł opakowanie podpasek w łazience i spytal co to. Powiedzialam mu wtedy , ze starsze dziewczynki (nastolatki) i panie potrzebują takich podpasek , bo mają miesiączkę. Oczywiscie wtedy padło kolejne pytanie co to jest ta miesiączka więc znów tłumaczyłam , ze miesiączka to takie krwawienie bezbolesne (powiedzmy:-D) , które występuje tylko u kobiet (młodszych i starszych) i jest oznakiem tego ,ze mozna zajsc w ciąże. Mniej więcej tak to mu wytłumaczyłam i chyba trafiło , bo więcej pytan nie bylo.

sheeney wiesz, myslę ze dopiero jak brzuszek będzie widoczny i jak poczujesz pierwsze ruchy to znów rozbudzi to w Tobie swiadomosc o maleńkiej istotce.

reklama
dzieki doris oj czeka mnie dluga rozmowa a bartek to ma sto pytan dotyczacych jakiegos tematu ktorego sie uczepi czasem sama nieznam odpowiedzi i wtedy szperam w int ostatnio fascynuje go wszystko zwiazane ze sloncem asteroidami itp tak to jest jak dziecko woli discovery od bajek:-D

wioli,dopiero teraz doczytałam.
Mój Tomir tez był taki dociekliwy i wszystkim sie interesował.Ja na Twoim miejscu bym powiedziała Bartkowi,że to są takie wkładki do majtek,których uzywaja kobiety i dorastające dziewczyny ,żeby czuć sie swieżo....nie wiem,czy jeszcze temat miesiączki bym poruszała w tym wieku...sześciolatek może sie trochę wystraszyć tego krwawienia...Oczywiście,jak będzie drążył,to trzeba mu powiedzieć.Ale wtedy zaczęłabym od początku- że organizm kobiety wytwarza jajeczko,z którego może powstać dzidziuś.Gdy dzidzius nie powstaje,to organizm w ten sposób pozbywa się niepotrzebnego jajeczka.

Haha,przypomniało mi się:-D-Tomir jak miał jakieś trzy latka,po zobaczeniu reklamy tamponów OB ,oświadczył,że jak będzie duży,to też sobie kupi.Akurat byłam u koleżanki.Obie zrobiłyśmy wielkie oczy,no i pytamy "Tomirku,a po co ci tampony OB"?.A on na to "nie wiesz?Żeby miec swobodę ruchów"(tak je reklamowali;)))

Ostatnia edycja:
wioli skąd ja to znam.... haha :-D. Mój mial jakies takie gry na komputerze o np. anatomii czlowieka . Przybiegal do mnie i pytal : mamo , ile kosci jest w stopie? - noż cholera , skąd mam to wiedziec?! (jak nawet biologii nie mialam w szkole sredniej). A ten skubaniec do dzis pamięta i powala mnie takimi pytaniami. Czasem czuję się aż głupia, bo ja nie wiem a taki 10latek mi opowiada z głowy z czego np. zbudowana jest komórka. Dżizas. Za to z najbardziej niefortunnych pytań kiedy prawie spaliłam się ze wstydubyło , jak stalismy w kolejce do kasy (za mną chyba 5 osób ) a Miki mnie pyta co to jest biorąc do ręki pudełko prezerwatyw (które jak na złosc musialy lezec na wyciągnięcie ręki na półce przy kasie).... ehhhhh , jakos wybrnęłam :baffled:

happy hahahaha , umarłam ..."żeby mieć swobodę ruchów" no zgon :-D

Ostatnia edycja:
a mnie się przypomniało (apropo tamponów) , jak bylam u znajomych . Byli tam tez inni goscie i mały chłopczyk poszedł do toalety poczym wrócił do pokoju z dużym , otwartym pudełkiem tamponów i spytal przy wszystkich : tato co to jest? Koleżanka purpurowa , inni zamilkli (bo co tu powiedziec , a tatuś na to synkowi prawie bez zastanowienia: to? ...to są naboje do kabury ! prawie umarliśmy ze smiechu:-D

hello,

ale mam dziś humor do bani. Od rana teściowa wprowadza mnie w szał:angry:! Dzisiaj już wybuchłam i nie wytrzymałam, razem z G. jej trochę nagadaliśmy a teraz chyba jest obrażona, nawet do Łukasza za bardzo nie odzywa się. Ma któraś z Was jakiś karabin bo mam ochotę ją zabić!?:crazy:

Spróbuję teraz poodpisywać Wam to może trochę ochłonę.

happybeti to nocki u Was coraz lepsze? Amleka z wiekiem wyleczyła się na wczesne wstawanie?;-)
elwirka gratulacje zębkowe i mam nadzieję że i u Was nocki będą ok ! Ja też mam urodziny w listopadzie:-).
makuc pochwalisz się zmianami w mieszkaniu?:-) Ja czasem też coś muszę poprzestawiać, pozmieniać bo wtedy niby czuję się lepiej na duszy, ale nie wiem czy to w ten sposób działa czy po prostu sama sobie to wmawiam;-).
sarisa już bliżej końca z tym urządzaniem mieszkania Waszego. Pochwalisz się nam tutaj efektem końcowym?:)
dorisku ja się urodziłam 9 listopada, z tego co pamiętam to Ty chyba z 10-tego albo 11-tego jesteś ! :-) Kurde ten Twój Miki to naprawdę mądry chłopaczek! możesz z niego być dumna a ta historia z prezerwatywami niezła, ło matko ciekawe czy mi kiedyś taki numer Łukasz wykręci:rofl2:
Co do mojej sprzeczki z rodzicami to chyba już lepiej , tyle że poczułam tak jakby obwiniali mnie za to jakich ja mam teściów.... tak to zrozumiałam.
emilab zdrówka dla Fania, niech choroba szybko minie!
sheeney zazdroszczę Ci już tej wanny :-D mogę wpaść na kąpiel jak sobie ją kupicie hehe?
Szkoda że święta w Pl Wam się nie kalkulują.
kaniu i co z Oliwką jak odebrałaś ją ze żłobka? Poszłyście do lekarza? Niech te choroby opuszczą już Oliwcie:-(

Wróciłyśmy jakąś godzinę temu, Oliwia złapała wirusa wg pani dr.
Teraz śpi, ugotowałam jej ryżu i marchewki bo od rana nic nie jadła, niewiele też piła :-( Może coś zje, jak się obudzi.
Muszę skończyć pracę póki śpi, nadrobię Was wieczorkiem albo jutro jak będę mogła.

Ostatnia edycja:
kaniu przytulam Was :*:*

mój łobuz dzisiaj tylko spał po 10 i to z 40 minut bo wtedy byliśmy na zakupach a tak to już potem spać nie chciał i coś czuję ze ciekawie będzie się działo bliżej wieczora ;/

reklama
Wcinam OREO i postanowiłam Was nadrobić troszkę. Znikłam wcześniej, bo Zuzek wstał.........spacerek i takie tam a teraz drzemke nr 2 uskutecznia
Uśmiałam się z Waszych opowieści Dorisku, Happi ;-)....i jakie z Was super Mamusie i tłumaczyć pięknie tłumaczycie........Ciekawa jestem czy dziewczynki też zadają TAKIE pytania? czy jak widać, że dla dziewczyn to już pytać nie trzeba? hmmmmmmmmmmmm zobaczy się
Emis biedny Franio dawaj znać co z nim. I zdróweczka dla niego i może faktycznie to 3 dniówka?
Rysia póki co nie ma się czym chwalić, bo póki co wszedzie a to karton, a to narzędzie, a to coś innego i tak do końca to nie ma ani jednego pomieszczenia tak do końca urządzonego, ale może do łikendu uda się już wszystko poukładać i udekorować :-)
Kania jak Oliwka? Ale czytam, ze poleciałaś do lekarza? zeby to nie był rota :-( zdrówka dla małego
Maqc KOCHANA TY NIE CZYTAJ TY PISZ :-)
MAŁA przykro mi, że Wy nadal musicie z tymi debilami mieszkać :-( i że tak Was traktują i chyba szkoda Waszych nerów na te kłótnie z nimi, bo one i tak nic nie dadzą pewnie :-(. Ale rozumiem jak człowiek ciśnienie ma to i upust musi mu dać
Dobranocka to żeby szybko Wojtus zrobił się różowy i my też mamy szelki dla Zuzy i kilka razy stosowaliśmy póki co ładnie za rączke chodzi, ale jak idzie sama ahh to wyznacza kierunek przeciwny do mamy ;-)
Kaha biedny mąż i syncio. Jak się małż czuje? I jak malutki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry