reklama

Październikowe Mamy 2010

kania ja mamą jestem poraz drugi , a tez na kazdym kroku czegoś się uczę. Niektóre rzeczy tez pojawiają sie u mnie poraz pierwszy ;-). Przy biegunce najlepiej zeby dziecko pilo wodę , a jesli nie lubi (tak jak mój :no:) to lekką zwyklą herbatkę. Ja często robię Dorianowi wlasnie zwyklą herbatkę , jak nic mu nie dolega to dodaję sok lub miód i cytrynkę, robię caly dzbanek i zawsze wypiaja calutki w ciągu dnia.

......ojej , przykro mi ,ze biegunka nadal trzyma :-(. Zrób jej dietkę , podawaj tylko wodę lub herbatkę. Jesli i dietka nie pomoże to polecam NIFUROKSAZYD - jest super (tylko ze na receptę).

sheeney bardzo fajna decyzja z tym prysznicem zamiast biletów. Ojjj taki atrakcyjny sprzęt to i ja bym chciala w swojej łazience ;-), zazdroszczę. No i oby sie udalo przed swiętami.

Ostatnia edycja:
reklama
jednak nie poszlam spac .Tomuniu spi na dworze a ja zamiast spania wybralam kawe i troche spokoju
:-)
Kania biedna ta twoja Oliwka ale nie martw sie kazda z nas nie wie jeszcze wielu rzeczy...

Dorisku 2 litry dziennie:szok::szok::szok: gdzie mu sie to miesci ;-):-)

Ostatnia edycja:
jednak nie poszlam spac .Tomuniu spi na dworze a ja zamiast spania wybralam kawe i troche spokoju
:-)
Kania biedna ta twoja Oliwka ale nie martw sie kazda z nas nie wie jeszcze wielu rzeczy...

Dorisku 2 litry dziennie:szok::szok::szok: gdzie mu sie to miesci ;-):-)

no właśnie chyba mu się nie mieści , bo wszystko w koncu ląduje w pieluszce. Takze mój model przecieka :-D:szok:

hejka

dzięki laski, Arek ciągle kaszle i ma katar, biedny nie może spać ale tak ogólnie to jest bardzo grzeczny i wszędzie biega. A w nocy spał do 5tej a potem już płakał.

wiloi i dziulka- ja też oglądałam wczoraj mecz i M też chyba nie zadowolony był z wyniku.
Elwirka- gratuluję ząbka, ach te dzieciaki czasem ciężko jest zrozumieć o co im chodzi jak marudzą.
Rysia- ty znasz taką dziewczynę z którą pracowałam w Anglii i jej teścia i syna teścia, ale ten świat jest mały, napiszę nazwisko to D----k. Gratulacje tej małej dzidzi co się urodziła, i jeśli chodzi o spanie to niby ja nie spałam już jak rok skończyłam.
Natolina- ja też nie lubię listopada bo wszystko zaczyna gnić, ale jak na razie to mamy ładny ten listopad.
Dawidowe- życzę żeby ci się chciało jak ci się nie chce
Emilka- oby Franio nie chorował, zdrwóka dla niego.
Kania- fajnie, że Oliwka już ma się lepiej, a bardziej jej pupcia

Ostatnia edycja:
Margerrita, co do szelek to fakt- wyglądają dość kontrowersyjnie dla niektórych. ale dla mnie liczy się bezpieczeństwo i tyle.

Mamaagusi, dziękuję :* wstaję do Wojtka ok 24:00 i ok 4 rano. Potem koło 7-8. Więc niby się wysypiam, ale... dzisiaj od rana czuję się jak na MEGA KACU! Ból głowy, mdłości, zmęcznie... Nie, w ciąży nie jestem ;-) To pewnie zmęczenie.

Dzisiaj rano byliśmy sprawdzić Wojtkowi poziom bilirubiny, bo nadal jest żółty, choć ma prawie miesiąc. W zeszłym tyg była 7,7, a teraz 5,18 więc spada, ale powoli. Widać taka jego uroda. Ale kłuty być nie lubi - to już wiem na pewno...

Wrocilismy ze spacerku wllasnie

Dorisku wiesz ,ze czuje sie moglabym nawet rzec -wysmienicie!Nie mialam jeszcze zadnego usg dopiero gdzies w okolicach 18 tyg.Tylko szczerze powiem,ze jakos nie mam narazie takich uczuc do maluszka jak mialam w pierwszej ciazy,w ogole malo mysle o tej ciazy..:zawstydzona/y::sorry2:Moze Kroma powiesz czy ty tez mialas podobnie bo u ciebie podobna roznica wieku.

a ja mam pytanie do doris i emilab happy ze wzgledu ze maja starszych synow moj bartek wczoraj jadl kolacje i w tv byla reklama podpasek po czym zapytal po co dziewczyny to nosza mamo?niewiedzialam co powiedziec zabardzo i mowie jak zjesz kolacje to porozmawiamy wiedzialam ze zdarzy zapomniec i teraz mysle jak mu to wytlumaczyc sensownie i nie wystraszyc i niemam zielonego pojecia?slyszeliscie kiedys takie pytanie?jak to tlumaczyliscie?

reklama
Dużo nie napisze,bo zaraz rodzice wpadną,a potem jeszcze do bratowej na urodzinki (hehe,wreszcie sie biedna dodzwoniła,jak po dwóch dniach włączyłam telefon:zawstydzona/y:).
Sheeney- to chyba naturalne,ze skupiasz się na Tomku(jr.;))- w pierwszej ciąży wszystko było nowe,juz się nie mogłaś doczekać dzidziusia,a teraz to już nie aż tak ekscytujące.
Kania- oj,biedna Oliwka....daj znac,jak wrócicie od lekarza...:****I pamiętaj o tych bananach:tak:
dobranocka- wychodzi na to,że my wczoraj imprezowałysmy,a Ty za nasz masz kaca:szok::sorry2:.Co do szelek,to uważam,że warto je mieć- np. tak jak mówisz ,na ulicy,albo jak jest duża impreza,w tłumie,tez są przydatne.
Rysia- kciuki mocno zaciskam za bratanka :***.niech wszystko będzie ok. i niech rośnie zdrowo:tak:
Elwirka- gratki ząbka.Może teraz Oli troche odpuści i pospi normalnie?
Emilka- biedny Franio...zdrówka dla niego:***
i dla Ptysia Roxi:***
A jak Blażejek Kasis?
Sorry,musze spadac...reszta chyba jutro,bo wieczorkiem pewnie się nie wyrobię.Sija:***

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry