reklama

Październikowe Mamy 2010

Wpadam na chwilę.
Happy,Natolin, dzięki że pytacie.W nocy od 2.00 do 3.00 usypiałam małego,zaraz po podaniu czopka-temperatura 39 stopni,do rana spokój i od 9.00 rano znowu 38,6.Nie spi więc nie mam czasu teraz,zajrzę później.Pa

reklama
Dzień dobry.

Dawidowe, Strip, Elwirka, Baśka dla Waszych dzieciaczków suwaczkowe gratulacje.

Kahaa współczuję mężowi i synkowi, zdrówka dla nich.

Wioli to nie grypa żołądkowa, tylko wirus. Oj jak ja bym chciała zaspać, tzn. żeby moje dzieciątko dało mi zaspać hehe.

Doris ani wody za bardzo nie chce pić ani herbaty :-( Nifuroksazyd dostała i pomaga.
To dobrze, że Dorian tyle pije :-)

Happy, Doris ubawiłam się czytając wasze historie na temat trudnych pytań dzieciaczków a tym samym trudnych odpowiedzi Was, rodziców:-)

Kroma jak Aruś dziś się czuje? A Tobie już powoli przechodzi???

Mała_mi to o co poszło z tą teściową??? cieszę się, że z rodzicami lepiej a Łukasz jak tam wieczorem daawał popalić czy padł? A doczytałam, heh Oliwia to samo wyprawia w wannie, ostatnio tak wariuje że się poślizgnęła, uderzyła w główkę i było po kąpieli - wielki ryk !!!

Emiliab a widzisz, mówiłam że to ten ząbek tak daje Franiowi popalić, którego mu gratuluję !!!

Mamaagusi dzięki że pytasz, nastrój niestety do ... a Oliwię biegunka odpuściła jak na razie więc chyba leki działają. Gorzej że pić nic nie chce :-( Twoja córcia o 17.50 poszła spać??? i spała do 7 wow, ale zazdroszczę :-) Fajnie, że udało się wam z Elwirką spędzić miło dzionek i Waszym córeczkom.

Happy wytrwałe masz dziecko, nie poddaje się tak łatwo, a tym Martini mi smaka tylko narobiłaś.
Cieszę się że nocka przespana :-)

Happy, Natolin, dzięki że pytacie.Oliwia od wczoraj popołudnia biegunki już nie miała, zjadła tylko albo aż 4 łyżeczki tego ryżu z marchewką, dwa biszkopty i na noc mleko. Leki chyba działają bo nocka bez kupek, poranek też. Poza tym dupka nadal czerwoniasta... ale jak nie będzie biegunek to doprowadzimy ją do ładu i składu. Wczoraj całe popołudnie biegała w samych gaciorkach, bez pieluchy, prałam i suszyłam co chwilę gatki co by miała na zapas. Dziś ponowne wietrzenie nas czeka jak wróci ze spacerku z babcią.

Ika216 Ciebie też chandra dopadła ? :***

Roxannka, Natolin hmmm odpowiedź na to pytanie jest prosta, nie daję rady z jednym a co dopiero z dwójką...

CzarodziejkaM super, że wczorajszy dzionek zaliczasz do udanych :-) a jak nocka??? Mam nadzieję, że temp. się już nie pojawiła? Ojej doczytałam ze jednak się pojawiła, mam nadzieję że spadnie szybko !!! Zdrówka dla Krzysia. Dzięki, że pytasz zjadła aż 4 łyżeczki, dobre i to...

Ikaa29 ja się cieszę, że ani z teściami ani z moimi nie mieszkam. Co Ci rośnie??? heh żarty jakieś, współczuję bólu głowy.

Ida i jak ten reds??? a nocka jak tam???

Rysia, Ida tyle zakupów robicie na allgero, czemu się nie chwalicie???

Rysia i jak to usg maluszka (bratanka) ???

Dziulka to nie zęby, wirus jakiś :-/ no i w końcu doczekałaś się tych raczuniów Leane :-)

Elizabennett ryż z marchewką wczoraj był, aż 4 łyżeczki zjadła. Dziś może rzeczywiście z bananem spróbuję. Nifuroksazyd to jedyny lek, który działa na mój żołądek. U Nas przymrozki już są, szyby trzeba rano skrobać. Ojej szkoda, ale widać że mu się pewnie przykro zrobiło że innego chłopczyka przytuliłaś też.

Sarisa jak Zuzia??? a Ty już ogarnęłaś wszystko, rozpakowane pudła??? Ooo i cudowne wieści zaserwowałaś mi z rana :-)

Elwirka znów pobudki były? Ojej może kolejny ząbek na wylocie???

Dobranocka w tym zamieszaniu myślę że i tak o nich nie zapomnisz :-)
Trzymam kciuki, żeby Wojtusiowi ta bilurbina poszło w dół :-)

Sheeney Ty to lepiej się położ i odeśpij :-)

Makuc jak tam przemeblowanie??? Pochwalisz się rezultatem???

Roxannka jak Patryk dziś??? Gorączka spadła? Wysypka się pojawiła???
Też w to wierzę, że jak się wychorują nasze maluszki to potem będzie spokój.

I chyba tyle...miłego dzionka.

Ostatnia edycja:
Kania to widzę ,że masz to samo co ja niedawno z Oliwią:(((
a u nas tym razem kater i kaszel,kurde on chyba ma alergie jak nic:(((tylko na co na sierść czy na kurz:(((

No to pospalismy sobie razem
:-)
Teraz kawka i ciasteczko a potem musze troche posprzatac.Wczoraj gadalismy,ze pojdziemy dzis moze na basen bo dawno nie bylismy wiec mam nadzieje,ze sobie poplywamy dzisiaj:-)

Kasis to dla Blazejka zdrowka w tamim razeie,jak biedaczek znowu chory

Ostatnia edycja:
Kasis mam nadzieję,że u Błażeja to jednak nie alergia,dużo zdrówka !
Kaniu dla was też zdróweczka jak najwięcej i nie martw się tym że nie chce jeść,często się tak zdarza że jak się dzieciaczki źle czują to nie chcą jeść,moj też tak miał przy trzydniówce.Nadrobi bo jak tylko wydobrzeje,to będzie miała wielki apetyt.

U nas od rana temperatura,ale zbiłam czopkiem i teraz jest 36,5.Mały zasnął,ciekawe na jak długo?Ponadto zaliczyl dziś kąpanie przed godzinką,bo kupa wylądowała na plecach.dziecko oczywiście przeszczęśliwe;-)

aaaa i jeszcze mi Kania przypomniała
Dawidowe, Strip, Elwirka, Baśka suwaczkowe gratki.:-)

Ostatnia edycja:
To jestem ponownie.
Łukasz śpi, mąż wyszedł do pracy tak więc mam czas dla siebie;-).
Dzisiaj trochę czasu spędziłam w kuchni bo sałatkę robiłam oraz gołąbki dla naszej trójki.
Na dzisiaj jeszcze mi pozostało prasowanie, ale to może później podczas oglądania tv co by szybciej wtedy czas mijaj i przyjemniej:-).

sheeney to oby wizyta na basenie wypaliła. Oj mi też narobiłaś chęci na basen, ale to może za kilka dni się wybierzemy z młodym.
kasis zdrówka dla Błażejka. A może poszlabyś z B. do alergologa?
kaniu z teściową jak zawsze poszło o coś beznadziejnego, bo wyleciła na nas że zamontowaliśmy Łukaszowi huśtawkę. Łukasz dostał taką huśtawkę kubełkową którą się zawiesza na drążku w futrynie drzwi i zamontowaliśmy to w kuchni, bo u nas w pokoju nie da się w pełni otworzyć drzwi gdyż przeszkadza szafa która za nimi stoi. Oczywiście huśtawkę ściągamy z haków po każdym husianiu się ale ona jak zawsze musi znaleźć dziurę w całym. Tym bardziej że taki drążek to w każdej chwili da się zdjąć i nie pozostawia żadnych śladów. No i też przyczepiła się o to że nocnik daliśmy do łazienki, bo Łukasz dostał taki o to nocnik w prezencie nocnik-grajacy-ze-spluczka-fisher-price.jpg i jej jak zawsze przeszkadza. No a zapomniała dodać że najwięcej miejsca w łazience zajmuje jej frania i wirówka, prehistoryczne sprzęty. Ogólnie to czepia się wszystkiego. G. jej nawet powiedział że skoro jej ta huśtawka przeszkadza to niech weźmie się ubierze i idzie z Łukaszem na plac zabaw i niech z nim chodzi codziennie na huśtawki, także zimą. Wtedy zamknęła się.
Doczytałam właśnie że biegunka opuściła Oliwcie, super! Pewnie leki zaczynają działać. Pić też pewnie zacznie lada moment, tak więc nie martw się :*
ika co to za chandra Cię dopadła?
dobranocka Ty to jesteś WIELKA! Tyle do roboty masz, nawet robisz sushi mimo że dwójka dzieci w domu pod Twoją opieką. Tylko pamiętaj że Tobie też się jakiś odpoczynek należy.
czarodziejka dla Krzysia również zdrówka! Takie przygody z kupami to i nam się zdarzają i Łukasz również przeszczęsliwy że może się w wodzie pomoczyć dodatkowo :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry