reklama

Październikowe Mamy 2010

Moje dziecię wstało o godzinie 5:30 i do tej pory na drzemkę nie poszło :baffled::no::confused:
Ja też lubię colę z biedronki, ale nie tak jak oryginał :-):-p
Właśnie wracając od psychologa kupiłam sobie zapas :-)

reklama
Ida- czytałam o tym kiedyś, moja Panna to jest na takim etapie, że tam to w ogóle nie da sobie zaglądnąć, trzeba siłą, a jak była mała to jej doktor zaglądał, ale jako takiemu niemowlęciu, a teraz już nie.
natolin- mój właśnie padł, od 6 nie spał, może ci zaraz Pudzianek uśnie.
Emilia- nie wiem, ale czytałam, że może się troszkę gorzej je robić, trudniej, bo mamy słabsze mięśnie cięte. Ale to nie jest przeciwwskazanie, te 6W można śmiało robić.
dawidowe- może ja będę kiedyś tak moim wnukom kupować ciuszki, jak mi pozwolą oczywiście wybierać dla swoich dzieci, moja teściowa czasem przyniesie coś, ale jakoś się boi wybierać, bo mówi, że nie wiem co mi się spodoba, a ja do niej śmiało że może jak ma ochotę brać, czasem jak ona po lumpach łazi to mi coś przyniesie za grosze. Ostatnio bodziaki dla Arka chyba z 8 par za 2 zł.

witam poludniowo i zaraz bede jesc pizze na obiad:))

WIOLI tak, Leane napierdziela rowno, wiecej mowi po franc. niz po polsku a chodzenie ma w nosie. tzn chodzic chodzi jak za raczki prowadze to jej sie podoba, ustoi bez podtrzymywania sie chwilke ale ogolnie mimo ze ma sile i sie trzyma to tak jakby sie bala. mowilam o tym pediatrze i mowila ze dzieci w wiekszosci albo najpierw chodza albo najpierw mowia tak wiec moje dziecko jest gadula totalna...

dzisiaj wstalam o 8.30 a Leane o 9h. tatus gnil w wyrze do 11h !!!! napuscilam w koncu Leane to wparowala do pokoju jak zwykle: duuup drzwiami, haslo " c'est quiiiii???" (kto to jest??) i haslo zaraz jak katarynka " papa papa papa " i tak z 20 razy az ja wzial tatus na wyro i dala mu popalic wlazila na niego smiala mu sie do ucha i piszczala:)))) ogolnie dzisiaj cale rano ze mna wariowala, przerobilysmy wszystkie ksiazeczki, i doslownei non stop sie hihrala z czegos jakby ziolek popalila.... pyta mnie o tego pajaka z ksiazeczki to ani po polsku ani po franc.nie powie jeszcze tylko jakies slowko swoje wymyslila. cale dopoludnia molestowala mnie na maksa i non stop gadka i smiech i pisk jakby ja podlaczyl pod 220. uczesalam jej palemke na glowie to w lusterku ciagle dotykala i mowila " kolki???" nie umie powiedziec "wloski" tylko kolki:)))

EMILIAB no bo ja odpisuje po kolei stad dwa odpisy do ciebie byly bo praktykuje metoda na dwa okienka, inaczej zapomne polowe.a co do napojow light to w nich jest tyle tej sacharyny czy innego slodzika ze bleeeeee.

MAKUC niemozliwe cobys dzien na luziku miala:))) normalnie nie wierze:ppp
RYSIOL trzymam kciukolce:)))
MALA MI dobrze ze z G juz lepiej:))) a fotka Lukiego the best:))

KANIA no wlasnie znowu kolejna faza wylazenia tych 4. w zeszly weekend sie poprzebijaly o tyle o ile, troszke , nie cale, wiec zabkujemy dalej... ale i tak dobrze ze glizdus puki co spi w nocy.

no nic, spadam bo pizza sie konczy piec a mnei slina wisi:)))

mamaagusi to zdrowia dla Was!!
kroma na razie nie w głowie mu spanie, wylizuje talerz po moim obiedzie :szok: i wysypał wszystkie sztućce z szuflady
dziulka smacznego! :-) zresztą na pewno będzie smaczne :-)
u mnie dzisiaj był znowu camembert, bo dzisiaj post (w PL katolików obowiązuje post w każdy piątek :-) ale ja tam w sumie i tak wolę bezmięsne dania)
mimo tego iż córki nie mam i mieć nie zamierzam ;-) to chyba przeczytam o czym tu rozmawiałyście, co Ida napisała.
u nas może być chłopięcy problem :baffled: ale nie chcę na razie o tym myśleć.

Natolin widze że też kupe kasy idzie u Ciebie na cole.

Kroma to chyba dobrze ;-) dłużej spokój bedzie jako u nastolatki hehe
To fakt koleżanki teściowa kupowała namiętnie ale totalnie bezgustu i często na jakiś bazarach co w efekcie pruło się jeszcze przed założeniem i nie mówiąc wiele sztuczności co to nawet dziecku założyć się nie da.

Dziulka ty mnie nie denerwuj tą pizzą. Narazie gulasz mi się dusi. Chetnie stoje nad garem i próbuje

Natolin a jakrobisz ten camember?

Natolin- mój już wstał, a twojemu coś bardzo się podobają te sztućce, może mu kup komplet do zabawy. Ja w sumie też mało jem mięsa, ale co do piątku to my tylko w te świąteczne przestrzegamy, od innych już nie bardzo pamiętamy
embarrassed.gif

Mamagusi- zdrówka i niech Agusia się nie zarazi.
dziullka- smacznego i przejedzenia życzę. Ale mi samka znowu narobiłaś, chyba zaraz zrobię sobie coś dobrego, ale bez mięsa bo nie mam w domu.

Torta upiekłam, ale jakoś nie bardzo mi się piana z białek ubiła, bo były małe komplikacje w postaci 2 dzieciaków. Oczywiście musiał się sqbaniec trochę przypalić, bo akurat Laurę usypiałam i nie chciałam co chwilę wychodzić, a zołzunia i tak zasnęła dopiero o 14.00. Zdjęcia przesunięte na niedzielę, bo "aparatka" w sądzie jest. W sumie to dobrze się stało, bo będziemy mieli więcej czasu na przygotowanie czegoś na jutro. Tort i tak pewnie w nocy będziemy robić jak Daniel będzie spał.
I jeszcze chciałam napisać, że wczoraj Laura nauczyła się wspinać na fotel i wersalkę i dzisiaj napiętnie to ćwiczy.
Kania kupiliśmy sesję zdjęciową na gruperze w sierpniu i teraz chcemy z niej skorzystać.
Nat i poszedł Pudzianek wreszcie na drzemkę?
Makuc u mnie znowu -10st.

No i jeszcze życzę zdrówka wszystkim chorującym.

reklama
KANIA widzę, że z wizyta u lekarza masz tak jak ja. Mam nadzieję zatem, że uda Ci się szybko samej wyleczyć. o i MAMAAGUSI przeziębiona? dużo zdrówka dla Was!
EMIŚ zabawę "w bałagan" zdecydowanie polecam - spokój na 15min. gwarantowany, natomiast jest jedno "ale", a mianowicie długo się to potem sprząta :-p
DAWIDOWE no to ładną Ci dzisiaj Laura pobudkę urządziła. Odnośnie seriali to mi się ogólnie jest jakoś ciężko w nie wdrożyć jak już raz z rytmu wypadnę (tak było np. z "chirurgami") a Hałs jest jednym z nielicznych seriali oglądanych przeze mnie z wielkim zamiłowaniem. Poza tym zazdroszczę tak hojnych rodziców. Pożyczysz mi ich na trochę? :cool2::szok::-D

EMIŚ, KANIA, KROMA o jakich Wy wersjach a6w piszecie? bo chyba coś przegapiłam
NAT oo właśnie przypomniałaś mi o stonkowej coli. Współczuję takiego rozbrykanego i nieśpiącego Piotrusia. Może wychodzące zęby się do tego przyczyniają?
DZIULKA smacznego! u nas pizza 2 dni temu była. Ale zrobiłam ją z mąki razowej i jakoś średnio mi smakowała :no:
E-LONA czyli jednak nie tylko ja dzisiaj marzłam na dworze? -10 to jeszcze nie aż taka tragedia (przynajmniej tak to sobie tłumaczę ;-)) a i jak zrobisz jakieś ciacho dla synka to pochwalisz się efektami?

Alicja dzisiaj cały dzień daje czadu. Na drzemkę dopiero o 14 poszła, więc nawet 40min. spacer zaliczyłyśmy. W ogóle to moje dziecko jakiejś wariacji dostaje jak przynajmniej raz dziennie na dwór nie wyjdzie. Dzisiaj chciałam sobie odpuścić ta wątpliwą przyjemność jaką jest łazikowanie ale stanęła pod drzwiami wyjściowymi i tak żałośnie zaczęła wyć, że zebrałam ją w 5 minut i poszłyśmy :cool::ninja2::oo:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry