reklama

Październikowe Mamy 2010

Kania dobranoc. I cieszę się ze koleżanka z dzidzią ok :-). A siostra pomału na wadze przybiera( a te biegunki dalej :-( ojojoj). A Oliwenka dalej cierpi ehh. To trzymam kciuki, żeby to nic poważnego

reklama
Kania dobranoc.

Sarisa no ja sobie nie wyobrażam spać w skarpetkach bo napewno bym nie zasneła.

Ja też zaraz lece bo budzenie na około 6. Panienka budzi mnie pocałkunkiem a potem zwyczajnie siada swoja szanowna pupą na mojej buzi. I to czasem kilka razy jak się nie podnosze. Jak pielucha pusta to jeszcze ok ale jak pełna to stawia mnie to na baczność. Potem panienka pokazuje na TV abym właczyła baje i następnie na drzwi abym poszła jej mleko zrobić. A jak jeszcze pielucha pełna to się klepie po pieluszcze abym zmieniła.

witam wieczorkiem kochane. nocke mldoa przespala , ja wychodzilam do pracy o 8h10 to Leane zaczela gadanie poranne i tatus musial potem wstac. w pracy dzisiaj taki kociol ze masakra... normalnie jakby ludzie nic nie jedli doslownie bo dzikie tlumy przeszly przez nasz wcale nietani sklep.... skonczylam o 15h i jak wrocilam to mezus ugotowal makaron z miesem mielonym i serem mimo ze go nie prosilam i poodkurzal salon. jak w pracy mialam przerwe to zadzwonilam do domu i maz dal na glosnomowiacy i Leane miala telefon w lapkach i jak mnei slyszala to sie tak brechtala w glos ze szok:)))
po jedzonku stwierdzilam ze jak sie nie poloze to plecy mi wysiada. pospalam godzinke. maz wpuscil leane na lozko i zaczela po mnie skakac piszczec i sie hihrac ze mnie znalazla pod koldra:)))) potem sie wydurnialysmy do samego wieczora:)))) normalnie taka aparatka z niej ze masakra...

no a teraz pora was ponadrabiac:)

OGOLNIE DO WSZYSTKICH odnosnie jeszcze religii i kosciola: dlaczego ksieza tak potepiaja rozne rzeczy, ucza nas jak zyc a np moj byly proboszcz swietej pamieci zrobil jednej kobiecie dwoch synow i wcale sie z tym nie kryl?????????? przeciez ksieza powinni zyc w celibacie bez dzieci??? a juz najbardziej mnie razi "prosze ksiedza to ile sie nalezy?" (np za slub), ksiadz odpowiada " co laska" (w domysle 600zl??), u mnei tak bylo wlasnie " nooo co laska ale wszyscy daja po 500". u mnei nie bylo "wszyscy" i dalam 250.a za kase mozna wszystko w kosciele zalatwic. malo tego nasz byly proboszcz w stanie sponiewierania alkoholowego gral w pokera i zastawil parafie. neizla heca co???? ja mialam wtedy 3 latka ale o tym do dzisiaj ludzie pamietaja. albo widzimisie niektorych ksiezy ze np kogos tam nie pochowa bo do kosciola nie chodzil.... nieee koncze ten temat bo nie daje juz rady...ja nei leze krzyzem wk osciele wle w boga wierze i jak mam potrzebe to ide i sie modle. koniec.

DO WSZYSTKICH - nie wiem czy wiecie ale u nas jest tlusty wtorek:)) teraz po neidzieli:)) i tez paczki i faworki na topie.

SARISA, DAWIDOWE dokladnie ofrum jest po to zeby paplac o wszystkim czasem sie poklocic i juz:))) ale ja wole jednak zdrowa atmosfere.

RAGNA ja np pisze na obu bo na zamknietym (kiedys chyba tobie nawet wyjasnialam tutaj) niektore z nas chca sie z czyms podzielic bez obawy ze przeczyta o tym cala polska inie tylko. ale jedno ci moge zagwarantowac: na zamknietym nikt dupy nikomu nie obrabia.

SARISA jakbym miala miec drugie dziecko to z jednej strony chcialabym chlopca bo parka i nazwisko by przetrwalo w rodzinie, a z drugiej strony dziewczynke bom doswiadczona i mam wszyyyyyystko do bolu dla ewentualnie drugiej dziewuszki. ostatnio do A gadalam ze jakbym miala 100% gwarancji ze drugie dziecko wyszloby nam takie szalone i zabawne jak Leane to juz bym robila:))

RYSIA szkoda ze nichcialas mojej piasteczki na zabek:)))) dla znieczulenia bym cie upila i siebie tez a potem sruuuuuuu w dziaselko:))

HAPPY moja jak mi dzisiaj zapodala pod wieczor krowi placek to jak otworzylam pieluche to mi sie ciemno zrobilo przed oczami.... a mldoa wykonywala ruchy raczkami jakby smrod chciala odgonic:))) maaatko co ona zre....

MAKUC pamietam cie na poczatku, taka cicha myszka, spokojna a tu prosze jak sie rozbujala:))))))))) pamietam cie z poczatku, najwiecej na naszym starym watku pisalam ja, MONA, FROGG, potem ty zaczelas zwiekszac ilosci czestotliwosc ale od zawsze cie lubilam:))))

MAMAAGUSI spacer i sanki.... wez mnie kobieto nie doluj... ja snieg widzialam pol dnia przedwczoraj..... buuuuuuuu a moj tata mowil ze w 1 noc nawalilo u niego 30 cm!

ALICJA to moja wyciaga z szuflady gry ktore dostalam od znajomej taie loteryjki rozne dla dzieci 4-6 lat i puki co to bawi sie w wyciaganie ich zp rzegrodek (kartonikow i obrazeczkow) i potem wklada i tak wkolko. dzisiaj w szoku bylam ile zapamietala juz slowek bo losowalam jej kartoniki z tych slowek co wiem ze juz je powinna znac to pytalam co to jest a ona np " zaba", "kotek", "pilka" " kurka" " piu piu" (ptaszek), "muuuuuuuu" (krowka), ybka (rybka), gaga ( pilka) itakei tam. w szoku bylam bo walilam na przemian po polsku i po francusku:))) nie pomylila sie glizdusia:)) a tak poza tym to jakby mlodej nie mowic NIE to z kuchni gary by tancowaly po salonie jak nic...

MALA MI dobrze jak proboszcz jest spoko, bo np nasz na przygotowaniu do bierzmowania trul nam gitare o polityce az go rodzice zrypali.

IKA wspolczuje tesciuuufki, wyslij w cholere na ksiezyc...

SARISA jak se przypomne jak raz Leane w brzuchu mi wsadzila piasteczke pod pepek... dwa dni lazic nie moglam. kopala, szalala a piasteczke nadal czulam. w koncu zaczelam lazic na czworaka i kolysac sie na boki to zmienila zdanie i zabrala ta lapke stamtad:)) a wiem ze to lapka bo akurat usg mialam....

EMILIAB wyobraz sobie mycie oleju na posadzce w sklepie zimna woda... normalnie jak na lodowisku.... wspolczuje akcji...

a co do poscieli to moja mama uszyla jej poszewke z takiego misia jak polarek ale takie fajne milusie jak maskotka i Leane ak sie kokosi w lzoeczku ze szok, kocha swoja podusie i kolderke i cieplutko ma w niej.

wreszcie was nadrobilam!!! 14 stron!!!!!!!!!

dawidowe ja często w skarpetach śpię jak mam zimne stopy bo inaczej nie zasnę.A moja też mnie do kuchni wygania po mleko ale w nocy jak się przebudzi a rano tez sobie tv każe właczyć i na pampki pokazuje żeby ją przebrać a to już oznacza''przebieraj bo chcę wyjść już latać''
dziulka no widzisz jak małżuś chce to posprząta a pewnie to zrobił żebyś mu d...y nie truła że nic nie zrobił w domu.
i chyba będę się zbierać do wyrka bo nie wiadomo jaki jutro dzień mnie czeka tak więc dobranoc wszystkim.

Ostatnia edycja:
ikaa a moja przebieraj bo mleko będe piła przy baji w suchej a zaraz potem lece poganiać. Całuje mnie juz jakiś czas ale to siadanie dupskiem na moją buzie to od paru dni.

Dawidowe ja nawet w lecie śpie w skarpetkach ;-)....nie lubię jak mi stopy marzną bo wtedy cała marznę....
Dziulka to Ty się dziś i we wtorek obżerać możesz no nie ja też tak chcę..

edit:
Dawidowe moja siada na twarzy u lalek na szczeście ;-)

no ja sobie nie wyobrażam spać w skarpetkach bo napewno bym nie zasneła.

Ja też zaraz lece bo budzenie na około 6. Panienka budzi mnie pocałkunkiem a potem zwyczajnie siada swoja szanowna pupą na mojej buzi. I to czasem kilka razy jak się nie podnosze. Jak pielucha pusta to jeszcze ok ale jak pełna to stawia mnie to na baczność. Potem panienka pokazuje na TV abym właczyła baje i następnie na drzwi abym poszła jej mleko zrobić. A jak jeszcze pielucha pełna to się klepie po pieluszcze abym zmieniła.

ja też w skarpetach bym nie usnęła,w majtkach i staniku również...jak kładę się spać to uwielbiam wolność bez jakichkolwiek ograniczeń (za to w dzień często chodzę w grubaśnych skarpetach i bamboszkach i tak przez cały rok (bo jak nie śpię to też uwielbiam jak mi jest w stópki (a raczej wielkie stopy)cieplutko:-D).
A co do porannego wstawania to u mnie wygląda to podobnie...tylko zamiast tv chce iśc na nocnik i nie robię mleka tylko muszę zapinkalać robić szanownemu panu śniadanie;-):-D

no nic dziewczynki ja też się zwijam życząc Wam dobrej nocki:*

Chyba żeście oszalały :szok: tyle stron naprodukować nununu a ja siedze i już nie wiem co komu miałam napisać :sorry:

makuc, gratki 5000 postów :-)

kania, 4000 postów wow :-)

To ja się swoim 3000 postem pochwale :rofl2:

mała mi, kania, ida, dużo zdrówka dla waszych maleństw!!!

sarisa,
strasznie się ciesze że z dzidzią wszystko ok :-) i chociaż pewnie byś chciała drugą taką uroczą dziewuszke jak Zuz to ja jednak ci życze żebyś 01.03 te dwa jajeczka zobaczyła :-p;-)

emiś,
ikaa, współczuje takiego kiepskiego dnia, ale pomyślcie sobie że jutro musi być tylko lepiej :*

alicja, o czym tu pertraktować ... wkońcu to małżeński obowiązek :-p:-D;-)

rysia, dzielna z ciebie kobitka :tak: mnie też czeka wizyta u dentysty sadysty i obawiam się o moje 8 :baffled:

No i to tak wybiórczo co udało mi się zapamiętać i zapisać :happy: Do tematu który wywołał burze nie wracam bo chyba nie ma po co, chociaż ja uważam że i na takie tematy powinno się umiec dyskutować :rolleyes2:

A co u nas ... mój mąż drzemie na kanapie, tradycyjnie już ;-) ja sącze swoje winko walentynkowe, nażarłam się dzisiaj słodkości w ilości wręcz nie przyzwoitej :ninja2: w sobote ide do pracy :confused2: ... i to chyba wszystko w dużym skrócie :-p

reklama
nieeeeee no laseczki to sama mam na placu boju byc??????,

ja jezszcze jutro bede na bb :)) w sobote raczej na pewno nie bo tata przyjedzie i pewnie bedziemy nawijac pol nocy i imprezowac, a potem az do 7 marca bede bardziej z doskoku coby nie czytal mi przez ramie:ppp

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry