reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Czesc Dziewczynki
Ja dziś miałam pobudke o 7 bo nienormlani robole od tej zaczynaja wiercic .Ogranełam mieszkanko bo M dziś wraca :) .
Agrafa moja malutka też główka do góry :( i trwa to już 5 tygodni ,ale ma jeszcze 7 tyg na to ,żeby sie obrocić .Wiec ja cały czas myśle pozytywnie. Nie nastawiam sie na zadne przekrecanie juz wolę cc a co ma byc to będzie . I tak jak Efa niewiem czemu ,ale wcale sie nie przejmuje porodem , tym ,ze bedzie bolało. Bardziej sie mysle o tym ,zeby komplikacji nie bylo .To jest najważniejsze. A połóg nasze Babcie i Mamy przeżyły to i my damy rade :) nie :).
A ten dzidziolek z sierpnia waga imponujaca ,ja jednak wolałabym takie 3,5 kilogramowe dziecie urodzic .

dzieki dziewczyny za artykuly i porady:))) buzki wam wysylam :* ja wlasnie sie nie zgodze chyba na to obracanie bo sie boje ze np zlamia jej raczke albo nozke a w tedy morderstwo popelnia natychmiast bo taka jestem- co moje to bronie jak lwica czy to maz, mama, ktokolwiek a tymbardziej dzidzia. porod droga naturalna posladkowo tez do mnie nie przemawia.nie wiem czy wtedy tez nie zrobia jej cos zlego a wtedy znowu kogos bym musiala zabic. wiem ze robia specjalne pomiary,czy szanse sa zeby dzidzia przeszla noramlnie bez uszczerbku, wszystko jest monitorowane, sluzba zdrowia we fr jest swietna i naprawde fachowcy z prawdziwego zdarzenia.ale to do mnie nie przemawia. ja chce urodzic zdrowe dziecko bez zadnych uszczerbkow na zdrowiu. w 5 mcu mala byla lepetynka w dol a tu masz.... najbardziej mnie niepokoi ze to usg mam za rowny tydzien i to w moje urodziny (cholera jakby innej daty nie mieli!). czytalam ze mozna obracaniem sprowokowac porod a ja nie chce zeby sie urodzila o mc wczesniej. termin mam na 10.10. porodu normalnego. nie wiem czy stanie sie cud i dzidzia zrobi mamie prezent na urodziny i sie odwroci w ciagu tygodnia.... jak miala usg w 32 tygodniu to wlasnie glowka do gory byla ale pol posladkowo-ona jakos bokiem siedzi z tego co widzialam a nogi ma u gory pod mewym zebram. ze trzy dni temu przysieglabym ze glowka jest na dole bo czulam czkawke wlasnei na dole brzucha, jak juz pisalam czkawke mamy buziami a nie tylkami...chyba ze cos sie zmienilo w naturze?????:ppp ale chyba jak sie nie odwroci do tego usg to po prostu powiem lekarzom ze sie nie zgadzam na obracanie na sile, a ni porod posladkowy, niech robia cc w normalnym terminie i koniec dyskusji. za duzo stresu by mnie to kosztowalo jakbym miala swiadomosc ze oni poruszaja malutka a ona sie urodzi duzo wczesniej niz powinna. moj maz tez zestresowany jak mu opowiadalam co i jak.

poza tym dzisiaj dospalam do 10.30 co rzadko mi sie zdarza...na dworze taki upal ze oszaleje ale musze zebrac 4 literki i dylac do apteki po kwas foliowy. no i pozniej ciuszki ten na 3 mce (czyli na narodziny-bo nie kupowalam nic mniejszego) wypiore i swoje rzeczy tez tak podszpital popiore.

jedynie moja wielka radosc przynosi mi malutka jak rozrabia w brzuchu. teraz kopy juz nie takie mocne ale za to fajnie sie rozpycha:))) uwielbiam to:)

Witam

Jej was czytac to tylko kawka- ktorej nie pijam...

Ja bym sie nie zgodzila zeby mi dzidzie przez powloki obracali, brrr
Co do proszku, to chyba jestem jedyna ktora tutaj stawia na jelpa

Ja chyba potrzebowałam snu. Wczoraj o 21 po prostu padłam jak mucha. I obudziłam się pół godziny temu. Od wczoraj boli mnie oko, myślałam, że rzęsa mi wpadła ale wypłukałam, popatrzałam i nic nie ma. A oko nadal boli.

Biedna moni :( , może sobie okład zrób z herbaty i może przejdzie ?
A jeśli chodzi o proszek to ja dostałam od teściowej Bobasa płatki mydlane i zobacze jaki bedzie efekt po wypraniu. Jak niezadawoalający to bede myslala nad jelpem i lovela.

czesc dziewczynki, kurcze jeden dzień nie obecności na forum a tu tyle do nadrobienia nieźle hehe
Emilamb ja poproszę też tą książkę na meila jeśli można kasis@interia.pl

A co do proszku to słyszałam jeszcze o dzidziusiu ponoć nie jest drogi

reklama
A bardzo dziękuje Emilalab:)

Co do nocy to ja też mam powoli dość, czy Wam też tak drętwieją ręce ,dłonie i nogi bolą od leżenia na boku jakaś masakra:(coraz bardziej żałuję ,że jednak 14 kilo na plusie to za dużo, jest strasznie ciężko:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry