reklama

Październikowe Mamy 2010

u mnie tez był jaja do poki moj ukochany pies w wieku 13 lat poszedł sobie na tamten swiat. Nazywał sie Alex natomiast moja kolezanka nazwała swojego syna ALex i ja miałam byc chrzestna.
A co do imienia to był jaja z mezem on chiał Jasmin ja Laura idac na kompromis miała byc Joanna a ze ja kompromisu nie uznaje to on dopiero o 2 tygodni chyba sie pogodził ze ma uparta zone i zawsze pozdrawia Laure. Wczesniej aby mi robic na złosc pozdrawiam Jasmin.

reklama
DORIAN to francuskie imie i mialam go wsrod faworytow jakby mialbyc chlopiec. mialam dwa inne jeszcze Xavier i olivier -typowo francuskie:) stwierdzilam ze polskie imiona sa ciezkie w pisowni dla francuzow bo nawet z moim magdalena maja problem:))) mojej corci dajemy imie jedno z tych trzech: Océane (czyt osean), Léane (lean), Alexiane (aleksjan):) patrzylam tez zeby ladnie sie komponowaly z nazwiskiem naszym i zeby nie byly glupie tzn zeby jako dorosla osoba dziecko nei wstydzilo sie wlasnego imienia. najlepsze jaja u moich sasiadow w PL:) sasiad poznal laske o imieniu Stella (nawiasem mowiac ohajtali sie), a pod nimi mieszka babka co ma psa o imieniu stella:) kiedys ten sasiad z ta zona wychodzi i ta sasiadka z psem stala na dole i wola "stella do nogi, idziemy do domu!" jak ta dziewczyna sie spojrzala na ta babke!!! w oczach miala bombe doslownie:)))))

u mnie drogą powiedzmy kompromisu zostało wybrane Oliwier ,ale ja wolałabym Doriana.

"Doris- to imie to takie twarde jest i ma malo zdrobnien..." - no własnie Ladygab i dlatego ten sprzeciw w domu. Ale cos wymyslę.

Co do twoich imon dziulka dla dziewczynki to bardzo podobaja mi sie Twoje pomysły : Leane jest extra

A Stelle tez poznałam jak bylam na wczasach na Dominikanie i strasznie zle mi sie kojarzy - z taką lafiryndą hehe

Ostatnia edycja:
ale serio co do imion to powinni karac doslownie matki za takie wynalazki jak hipolit,pankracy itp, bo rpzeciez takiemu dziecku w szkole dzieci zyc nei dadza a potem w zyciu doroslym tez przechlapane. my wlasnie wybralismy te 3 jako faworyty bo z naszym nazwiskiem francuskim ladnie sie komponuja i nie "spiewaja" i sie nie rymuja jak nieraz u niektorych. zdrobnien nie musze uzywac (zreszta po co?)bo we francji do dzieci sa okreslenia typu "pchelka, aniolek, kotek" a i tak pewnie stanie na tym ze bedzie miala pseudo "lobuzica":))))

kochane ponieważ nie które z nas zbliżają sie już ku 9 miesiącu tak się zastanawiam co robimy z wątkiem rozpakowanych i wieści ze szpitala?czy jest sens mieć to w grupie zamkniętej?,wsztkie poprzednie miesiące mają normalnie.

u nas i tak nie jest najgorzej ... przynajmniej sa jakies normy co do imion , a na przyklad w stanach mozesz dziecku dac jak chcesz na imię : i takie np. kotek, pchelka czy aniolek - to moze byc jego imię. Masakra :-(

kochane ponieważ nie które z nas zbliżają sie już ku 9 miesiącu tak się zastanawiam co robimy z wątkiem rozpakowanych i wieści ze szpitala?czy jest sens mieć to w grupie zamkniętej?,wsztkie poprzednie miesiące mają normalnie.

ja zamknelam grupe tzn zrobilam prywatna zeby ludziska nas nie czytali jesli z nami w grupie nie sa bo po co:) gadamy o rznych rzeczach, mniej lub bardziej prywatnych i po co caly swiat ma nas czytac:)

Dziewczyny przeciz tutaj tez mozemy utworzyc watek o porodzie, zdjeciach dzieci itd ale na zamknietej grupie mozna pisac bardziej intymne rzeczy, chociaz do tej grupy ma dostep kazdy kto poprosi o zaproszenie, wiec selekcja w sumie zadna jest

ja bym w ogole utworzyla zamkniete forum, do ktrego dostep mialy by tylko wybrane przez nas "zaufane" osoby

dziulka z jednej strony masz racje ,ale tam jest tylko info ,że są już dzieciaczki a same obserwujemy co się dzieje z wrześniówkami i sierpniówkami, a mogę sie założyć ,że listopadówki patrzą na nas:)ja bym proponowała,żebyś założyła temat na legalu:)z racji tego,że podjełaś sie pierwsza tego tematu.

reklama
tez sie zgadzam, ze info ze szpitala czy liste rozpakowanych to normalnie, jedyni zdjecia bym umiescila w zamknietej grupie. moze jestem przewrazliwiona, ale jak kiedys na nk zobaczylam zdjecie niemowlaka (alsolutnie normalne, takie jak kazda z nas bedzie miec w swoim albumie) w profilu pt "jestem sielotkom, przygarnij mnie mieskam na smietnicku" to pomyslam, ze jakby ktos zdjecie mojego dziecka tak uzyl to bym gnoja normalnie zaje...a, a ze nie chce isc do paki, to wole na zimne dmuchac.
o takie kwiatki tam mozna spotkac np -
http://nk.pl/profile/31285631
http://nk.pl/profile/26703339
dziulka - nie wiem co reszta na to, ale mnie sie wydaje, ze moze powinnas te grupe zamknac, bo jak jest otwarta to jak to napisalas "caly swiat" moze wejsc i przeczytac/obejrzec co chce i wyjsc.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry