reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

E-lona u nas już benzyna kosztuje 4,89 (95) chociaż widziałam gdzieś że to i tak najtaniej w Polsce a najdrożej niby jest w opolskim. A co do cukru to jakieś dwa tygodnie temu płaciłam prawie 4zł za kilogram w Realu.
Mieliśmy jechać do sklepu ale jakiś leń nas dopadł i siedzimy w domu, ale jutro to już musimy się wybrać.

reklama
Hej Dziewczyny.

Dzień pełen wrażeń, byłam od rana na zabiegach typu: kosmetyczka, fryzjer, makijażystka ;) A co! Potem pojechałam z Leni na tą Akademię Johnson, było fajnie, jakiś chłopczyk podrywał Lenkę ;)

Poza tym,

natolin cieszę się, że wyjaśniło się z mleczkiem,

sariskozagłosowane,

Padam po całym dniu na twarz a jeszcze czeka mnie kąpiel małej i amciu. Oby poszła spać szybciutko.

Dziula gdzieś wybyła na imprezę? Coś mi się obiło o oczy :)

Uff, wreszcie...nadrobiłam ale tak byle jak...

Sarisa, Mona zagłosowane

Sugar współczuje mi tez padł ostatnio zasilacza do lapka i też HP i jak sie dowiedziałam że moge czekać nawet 2 tygodnie to tel w łape i obdzwoniłam chyba połowe sklepów komputerowych w krk i sie udało i jeszcze pan mi do domu przywiózł, chyba miał dość mojego wywodu o tym że dziecko musi Swiat Elmo oglądnąć...

Onesmile współczuje, kiszka jakaś z tym mieszkaniem :(

Kasis zdrówka i wracajcie wreszcie do domu!

Frogg u nas to samo, jak Franek kaszle to potem też taki dźwięk jakby ze zmęczenia padał uśmiech więc od razu wiem że ściema :)

A my dziś aktywnie, M dyzuruje dziś i jutro więc ja dzis posprzątałam mieszkanie, żeby mieć jutro luzik, byliśmy na spacerku ponad 3 godziny, pogoda była super, normalnie wiosna. Kupilismy w sklepie eko marchewki, pietruszki, ziemniaki, buraki i jabłka :) Franek na szczęście nie gorączkuje po szczepieniu, nie marudzi jakos specjalnie a zębów nadal nie ma, a dziąsła mięciuteńkie że hej.

dobranocka tak długo do endokrynologa się czeka? to ja bym wikitowała wcześniej zanim by się do niego dostała.
a ty też masz "romans" z endokrynologami? jeśli tak, to witaj w klubie:tak:
Dziękuję Ci bardzo za zaproszenie! Ale raczej nie mamy szans się nudzić, niestety... Mam tam kurs, zajęcia od 9 - 20 każdego dnia... więc lekka masakra :-DA Ty skąd jesteś dokładnie? Może będziemy tam przejazdem...?
Dobranocka do enkokrynologa 3 lata we Wro...? to UPS, bo mam skierowanie z Dziubem właśnie...
nie ma za co:-)ja mieszkam niedaleko Kostrzyna Nad Odrą, od Szczecina w dół i w stronę szwabskiej granicy, więc po drodze wam raczej nie będzie:-(ale Pobierowo jest aktualne?:-)
a co jest Marcelkowi???
jestem, jestem:) właśnie chciałam siąść i zaległości nadrobić a tu łeeee, łeeee i ryk na cały blok. Nosz popsuła się mi Alicja i na nic nie mam czasu przez to. Poza tym drań o 2 w nocy wstaje gotowy do zabawy i jak się ją "oleje" to tylko paszczorka piłuje.... ufff cisza;) już Was nadrabiam. I dziękuję za pamięć Iduś:)
nie ma za co i łączę się w bólu;-)ostatnio tak rzadko tu wpadam że połowa już mnie pewnie zapomniała:-(ehhhhhhhhhh, a co to będzie jak niektóre wrócą do pracy, albo sezon spacerowy będzie w pełni????:confused:
rysia85, możesz przypomnieć co studiujesz?

Ammy, po pierwsze nie zniechęcaj się do nas, ale: z nami trza otwarcie i szczerze, bez żadnych kombinowanek i przekrętów a Twoje "zagranie" z prośbą o głosy faktycznie mogło zostać odczytane dwojako... przypomnij się, napisz dwa słowa wstępu i pisz z nami w wolnych chwilach:-)
kasis, przytulam i zyczę Wam duuuuuuużżżżoooooooo zdrówka!!!!!!!!!!!!

Rzutka
, super że znalazłaś zaufaną opiekunkę Hubsonowi:-)i don't worry, na pewno nie zastąpi sobie mamy obcą babą;-)
sugar_and_spice, no to dobrze że warzywka doglądane:-Dtylko że wychodzi na to że ważniejsze od nas:angry:<- to jest oprd ode mnie:-D a na HP słyszałam wiele narzekań wśród znajomych...
onesmile, kurczę, ale dół... kochana, trzymaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ten ból ze sprzedażą mieszkania znamy z autopsji... gdybyśmy teraz sprzedali to nawet nie wiem czy starczyłoby na spłacenie hipoteki, a co dopiero odłożenie paru groszy:wściekła/y:więc mieszkamy sobie w domu (własnym, bo mojej mamy, wiec jak mój;-)) a raty za mieszkanie i tak spłacamy, mieszka tam pewna kobieta, ale cena wynajmu nie mogła być też za wysoka, więc raczej dokłądamy do tego interesu... a nie ma szans że rynek się zmieni niedługo i ceny pójdą w górę?
Kasia, a jakiego płynu używasz?
Dziulka, mała mi, miłego weekendu:-)
co do paliwa, u nas dzisiaj dalismy 4,96 za ON:dry:
moni, ale ci zazdraszczam takiego dzionka:zawstydzona/y:
mona, zagłosowane za dychę:-Di to szczerze bo te dziunie w eropozach przy samochodach rzygopędnie na mnie działają:dry:
post pisany ponad godzinę... idę kąpać pociechę:-)

Witam wieczorkowo !!!

Wizyta u lekarza ok - alergii na gluten nie ma, ale narazie nie podawać.
Mleka modyfikowanego nie wprowadzać (trochę się zmartwiłam, bo jak idę do stomatologa to po znieczuleniu nie mogę jej dać odrazu jeść a i tak nie mam z czego odciągnąć :-( i co dam dziecku jeść ?)
Wprowadzać nowości pomalutku i to gotowe.
Tyle się dowiedziałam.
Oliwka waży już 6700 ;-) podwoiła masę urodzeniową !!!

Onesmile - mimo tak złych wieści trzymaj się !!!
E-lona - na dniach pewnie wyjdą, dzięki
U Nas z cukrem to jakaś psychoza - ludzie na masę wykupują, jakby świat miał się zaraz skończyć !!!!
Ida - ja romansuję z endokrynologiem już od wielu wielu lat ;]

Idę Niunię kąpać:)
Milusińskiego piątkowego wieczorku wszystkim mamusiom życzę !!!

Ostatnia edycja:
Uh, faktycznie ostatnio ceny idą w górę jak głupie... Dobrze, że u nas w domu to w zasadzie tylko mąż cukru używa bo przy takim wzroście to byłoby niewesoło.
A takie chwile tylko dla siebie typu kosmetyczka czy fryzjer są jednak nieocenione przy takim szkrabie raz na jakiś czas. Mi może się uda jutro wyrwać do fryzjera...

My też już po wieczornym moczeniu w wiaderku, na razie drzemka ale pewnie jeszcze nie na nockę takie spanie :)

Dobranoc wszystkim mamom i dzieciaczkom, życzę spokojnej nocki.

reklama
A ja dzisiaj zostaje sama na polu bitwy, bo D. pojechał właśnie grać koncert :( poza tym jakiś kiepskawy humor mam i pierwszy raz od dawien dawna poryczałam się przez to przy D. Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale są momenty (jak dzisiaj), kiedy opieka nad Alicją zaczyna mnie przytłaczać. Mam wtedy ochotę wyjść na pół dnia i zrobić co TYLKO dla siebie ale zważywszy na moje asmoczkowe, abutelkowe i amm dziecko nie mam na to najmniejszych szans :( ech...

Do góry