reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajcie
kaniulek Trzymam kciuki ,zeby Oliwce spasował nowy żłobek. Mogę sobie tylko wyobrazić jakie to przykre jak trzeba zostawić tak zrozpaczone dziecko. A co u Ciebie? Co tak intensywnie załatwiasz? Wczasy?

ikaa :-)

ragna dobrze ,ze podcięłas krócej Hanię , ciepło jest więc będzie jej lepiej , a i tak szybko odrosną.

sarisa wiesz, agusinka ma rację, Ty na porodówkę weź sobie jeszcze jakieś wyszywanki , nie marnuj czasu :-D

dziulka wybacz mój błąd. A na spotkanko z Tobą to ja się piszę ,ale nie wiem jak będzie i czy gdzieś w las palmas akurat nie będę.

A ja od rana załatwiałam z kolonią Mikołaja, bo zdecydowałam ,ze pojedzie. Takze wypisywanie dokumentów, przelewy itp. itd. No ale chyba już wszystko gotowe.
Tyle u mnie. Dodo ma się dobrze ale niestety jego słownictwem sie pochwalic nie mogę. Wierzę ,ze i na niego przyjdzie czas.

reklama
Doris, to dokąd Miki pojedzie? O, to widzę, że Wy w mówieniu na tym samym poziomie, co my.
A ja, choć postanowiłam zapuszczać włosy, to jutro idę do fryzjera, bo przez te upały nie daję już rady... Powiem babce, by mi z długości nie za dużo ścięła, ale żeby solidnie wycieniowała, zwłaszcza górę. Zobaczymy, co pani Wiesia (fryzjerka) na to powie.
W Krakowie jest dziś straszliwy upał. Masakra. Byłyśmy rano na spacerku, ale już o 9:00 był skwar. Przyjechała moja mama. Teraz mama i Hania śpią, a ja przy kompie się smażę:) Niestety znów mamy dzień pod znakiem marudy...
Dziś w ogóle wyrwałam w piaskownicy dzieciakowi łopatkę z ręki, bo mnie wkurzył. Poszłyśmy do piasku i Hania odłożyła łopatkę i wiaderko, i zaczęła się bawić autkiem. No to taki chłopiec wziął jej łopatkę i wiaderko, i zaczął się bawić. No i spoko. Wiadomo, dzieci zawsze wolą cudze. Hania nie była zachwycona, ale jej wytłumaczyłam, że ona ma autko, a chłopczykowi pożyczymy, a poza tym jest pełno zabawek w piasku i niech sobie poogląda. Dalej nie była zadowolona, ale odpuściła. No i wreszcie ten młody odłożył jej łopatkę. Hania podeszła, by ją zabrać, ale on ją ubiegł i woła, że nie. Znów odłożył, i znów to samo. Wreszcie ona ją zabrała, a on podbiegł i wyrwał jej z ręki. No to ja wyrwałam jemu, zwróciłam mu uwagę i pogroziłam palcem. Dopiero wtedy jego szanowna macierz podniosła cztery litery z ławki i raczyła podejść... Oczywiście Hania ryczała już na całego...

Halo halo
a gdzież to wszystkie mamcie się znajdują? Chyba każdy ma dość upałów. Ci co maja klimę mają lajcik no nie i tego zazdraszczam im serdecznie. Dziś wybrałam się na pocztę, ale to nie był dobry pomysł, bo myślalałam, że nie dojdę do domu ;-), ale na szczęście doszłam.
Dorisek zazdraszczam Mikiemu tych wakacji :-)
Ragna i bardzo dobrze zrobiłaś....pewnie zrobiłabym podobnie ;-)
Od rana dostaję eski jak się czuję i czy to już ;-) tak więc to nie już i same zainteresowane wiedzą, bo rozmawiałam dziś z każdą mamusią która napisała.....Roxi, Renata,Dawidowe, Dorisek :* Jeszcze mnie czeka kilka telefonów, ale jak wstnę, bo właśnie oczyska mi sie kleją ;-)

Hej Mamuśki:)
Pewnie już powoli o mnie zapominacie (ale cóż taki los)bo czasu na bb niestety mi brakuje:(No i wpadam tu jak burza (cobyście trochę odsapnęły od tego skwaru)i tak na szybkości chciałabym Ones pogratulować suwaczka (naprawdę śliczny!!!!),a Tobie Sarisko życzę by dzień 0 był już lada moment i byś mogła pożegnać się już z brzusiem,opuchniętymi nogami a w zamian za to byś mogła przywitać się już Polą:tak::-)

Miłego dnia!!!

ragna Mikołaj jedzie z tatusiem na Chorwację pod koniec lipca , a jak wróci to 14tego sierpnia jedzie na Mazury na obóz quadowo-paintballowo-survivalowy.

sarisa zdrzemnij się , nabieraj sił coby poród poszedł migusiem ;-)

rysiaczku jak mozesz pisac ,ze któraś z nas o Tobie zapomina.... nie ma takiej opcji. Sciskam mocno!

A u nas pada,dobilo do 19 st i tak jakoś byle jak,umowiłam się dzis do fryzjera i kosmetyczki, moja siostra bierze slub 10/08 więc wykorzystalam jak moglam cale przedpołudnie bo nie pamiętam kiedy bylam tak więc farbowanie,maseczki,brwi,makijaż,paznokcie,układanie wlosów itd:-)

i to chyba tyle mamusiom z krakowa i pd polski życzę orzeźwiającej burzy a mamusiom pracującym szybko mijających godz w pracy ;)

renatka a to dzis juz bylas czy dzis się umówilas ? uwielbiam takie chwile dla siebie. Zazdroszczę! A ja mam w planie wyjscie na masaż i jakies zabiegi na cialo ... tylko czasu jakos wygospodarować nie mogę:eek:

dostałam zielone swiatło na wyjscie do domu , więc uciekam. Milego dnia.

reklama
Sarisa- to wam ulżyło jak pada, u nas ciepło duszno, ale upału nie ma. Wolę taką duchotę z chmurami na niebie niż ten skwar.
Renata- zazdroszczę wypadu do spa, mi by się przydał, ale jakoś nie mam jak i chęci. Rób się na bóstwo :)
Doris- widzę, że też lubisz masaże, ja ze względu na giry nie mogę na wszystko iść, a z chęcią bym poszła na jakieś algi.

Ja mam stresa, bo nasz dobry przyjaciel ma mieć wyniki z badań czy czasem nie ma raka złośliwego, bo on się już leczyła ale na łagodną zmianę i nie daje znać.

Do góry