reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A ja czuje śpioszka rzadko i bardzo lekuśkie smyranko . A i zawsze jak siedze . widać wtedy brak dostatecznej ilosci miejsca przeszkadza mu w spaniu .:)

reklama
gibagatek To faktycznie macie nie zaciekawie z tym USG żeby się prosić i płacić za coś co się należy:szok: Masakra:szok: Jeszcze jakby to było całkowicie prywatnie to rozumiem ale to jest normalne złodziejstwo i oszustwo...:no:

wieczorem po nasmarowaniu brzuszka leżałam jeszcze chwilę z odkrytym, a dzieciątko zrobiło się bardzo aktywne, tak się wierciło, że gołym okiem było widac wybrzuszenia na skórze tam gdzie kopnęło:-)
ale mieliśmy z mężusiem ubaw:-D

:-)wczoraj dzidzia się tak rozbrykała że jak połozyłam rękę na brzuchu to czułam na zewnątrz jak kopie, więc wołam męża że może i on poczuje... dotyka brzusia czeka chwilkę i mu oczy na wierzch wychodza bo dzidzia kopła i on czuł!!! był w wielkim szoku! a taką minę zrobił że się z nigo przez pół godziny śmiałam a dzidzi się to chyba podobało bo się jeszcze bardziej ruszała, zreszta zauważyłam że najbardziej aktywna ona jest kiedy ja jestem z czegoś zadowolona, rozesmiana:-)

:-)wczoraj dzidzia się tak rozbrykała że jak połozyłam rękę na brzuchu to czułam na zewnątrz jak kopie, więc wołam męża że może i on poczuje... dotyka brzusia czeka chwilkę i mu oczy na wierzch wychodza bo dzidzia kopła i on czuł!!! był w wielkim szoku! a taką minę zrobił że się z nigo przez pół godziny śmiałam a dzidzi się to chyba podobało bo się jeszcze bardziej ruszała, zreszta zauważyłam że najbardziej aktywna ona jest kiedy ja jestem z czegoś zadowolona, rozesmiana:-)
to jest naprawdę świetne uczucie, szczególnie teraz kiedy te ruchy i kopniaki są leciutkie i zabawne, ciekawe co powiem za kilka miesięcy kiedy dziecko będzie miało więcej siły.;-)
Mój maluszek jest najbardziej aktywny wieczorem, kiedy spokojnie leżę lub wygodnie siedzę, ja się nie ruszam i nie przeszkadzam mu w akrobacjach
:tak:

Nie mogę tego czytać ! bo mnie na płacz zbiera, że u mnie nic !:-:)-:)-(
Żartuje:rofl2: Cieszę się, że jesteście już w gronie "mam czujących" :-p Ja grzecznie czekam na 20 tydz. a jak dalej coś nie będę czuła to mam akurat wtedy wizytę...więc jak to mawiają "cierpliwość jest kluczem do radości" ! i zamierzam się tego trzymać :-p

reklama
a ja sobie mogę jedynie powspominać te pierwsze delikatne muśnięcia maluszka i te delikatne kopniaczki :-)
Pamiętam jak mój misiek chciał poczuć maluszka jak sie porusza,przykładal rękę i nic...kolejny raz to samo,maluszek brykał,a gdy on przykładał rękę do brzuszka to maluch przestawał :-) był taki mały a taki uparty,ale wkońcu poczuł :tak: fajnie wyglądało jak w niektórych cześciach brzucha podczas kopniaka skóra się unosiła bardzo dekiatnie w górę,a teraz to mi cały brzuch faluje i skacze jak maluch się wierci i bryka w brzusiu :-) ale nadal uparty,bo jak lekarz mnie bada to obrywa,jak robi usg też się oberwie sondzie z usg :-D a jak mój ostatnio przyłożył głowe do brzucha to takiego kopniaka dostał,że zdziwił się że maluszek taki silny jest :-) ale pupke wystawia,a a mój jak widzi to jeszcze go po tym tyłku głaszcze,a maluszek jako uparciuch i wredniś to zawsze zmienia stronę gdy się go dotyka,ale najdziwniejsze jest to,że jak mówie i głaszcze brzuch to nie ucieka mi :-) :-)
eh jednym słowem będzie mi tego brakowało,bo na 24.10 mam termin,ale bardziej to pragnę już przytulić szkraba do serducha :-)

Ilonaa nawet wcześniej możesz poczuć kopniaczki,a raczej może coż podobnego do zabulgotania,ja poczułam takie coś w 18tygodniu a potem to już wyraźne puknięcia czułam

Ostatnia edycja:
Do góry