reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ma dobrą, jest super specjalistą podobno od leczenia niepłodności, ale już ciąże go tak bardzo nie interesują i nie poświęca im tyle czasu co próbującym zajść w nie kobietom...

kurcze to wlasnie jest przypadlosc lekarzy o ktorych sie mowi i poleca. Po czasie zaczynaja zadzierac nosa i nie obchodzi ich jeden pacjent w tą czy w tą. Tez do takiego chodze. Sam mi mowil, ze jak pacjentka nie wspolpracuje to on ja po prostu wygania. A drugi, ktoremu juz slawą oczy zaszly (oraz pieniedzmi, bo zawsze byl ordynatorem, jak nie u mnie w miescie to w innym - nigdy nie byl zwyklym lekarzem) niby swietny fachowiec bo wyporowadzil moja ciaze na prosta, ale bardzo niedelikatny w slowach i w czynach ( czyt. badanie). Wybieralam sposrod nich dwoch ( to sa koledzy) bo bardzo balam sie o ciaze a oni maja najlepsze wyniki w takich sprawach jak ciaze zagrozone. Ten moj to po rpstu ma andropauze i dlatego szaleje.

reklama
no to fajnie z tymi prądami... bo ja gdzies w 2/3 miesiącu miałam peeling kawitacyjny na buzi i pleckach i kosmetyczka się zarzekała, że można..:wściekła/y:

co do okolic bikini...ech krótko przed ciążą wyleczyłam gronkowca złocistego, jaki mi się wdał po pakiecie depilacja+basen i od tamtej pory się tych miejsc nie tykam, bo cholernie się boję powrotu potworka, zwłaszcza teraz w ciąży!! tylko wygląd przemilczę...chociaż szczerze to myślałam, że będzie gorzej...

Laseczki jestem kosmetyczką i to niestety prawda, w ciąży nie powinno się stosować depilacji woskiem- niestety mogą pękać naczynka a co za tym idzie można się nabawić żylaków aż miło :-D Tak samo z kremami do depilacji- to niestety sama chemia, wnika do skóry i krwioobiegu, a potem do dzidziusia.... Nie warto ryzykować. Chyba lepiej zaprzyjaźnić się z maszynką :tak: Podobnie z masażami- lepiej ostrożnie. Polecam w domku delikatne masaże z udziałem męża hehe :-) A i u kosmetyczki żadnych zabiegów z prądem.

A mozna depilator uzywac? bo ja to praktycznie depilator tylko.

Koleżanka mi kiedyś powiedziała, że nie wolno się patrzeć na księżyc w pełni w ciąży, bo dziecko będzie łyse hahahaha

żenada :rofl2::rofl2::-)

hehe..jest takich głupot od groma i trochę..mi ostatnio koleżanka powiedziała,że nie wolno mi(ciężarnej) nosic łańcuszka na szyji,bo dziecko będzie owinięte pępowiną..to niby gdzie mam go nosic na nadgarstku<lol>czego to ludzie nie wymyślą..:sorry:
Pozdrawiam:)

Ja już mam 2kg plusie,ale sie tym nie martwię,bo waże 56,7 także nie jest zle,narzekac bede pozniej.a teraz to mam spory apetyt! mogłabym jesc i jesc:-p więc pewnie teraz zacznę nabierac"masy";-)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki:):-)

mamy ten sam termin rozpakowania :D i następne usg mam 2.10 więc dzień po Tobie Aga :)))
samych dobrych chwil na forum i przez całą ciążę! :D

Dzieki dziewczyny:)
Hej Aga to ciekawa jestem ktora z nas sie pierwsza "podda":p haha
Wy juz macie kolejne USG a to bedzie moje pierwsze...:-)
U nas tak juz dziwnie jest ze nie zrobia ci wczesniej niz w 18-20tyg no chyba ze jest zagrozenie zycia lub ciazy(hitorie chorob itd)
A co do chlopca czy dziewczynki...to jak my sie dowiemy to chyba nikomu nie powiemy bo juz mam dosc tej presji...U mnie mamuska mi powiedziala ze zaklady sa w rodzince i ze jest jak na razie 5:4 ze dziewczynka...grrrrrr to ich potrzymam w niepewnosci do lutego:p haha
pozdrawiam wszystkie brzusiolki:happy:
Ide ise kurowac...jakies przeziebienie mnie dopadlo...tez tak macie????:confused2:

reklama
U mnie jak na razie 2 kg na plusie ale jakos jesc mi sie wczle nie chce:szok:
Otwieram lodowke i jak tak sobie na to wwszystko patrze to nic mi nie podchodzi....grrrr
A zachcianek jak nie bylo tak nie ma haha;-).Moje Bebe sie cieszy przynajmniej nie musi sie zrywac w srodku nocy do Supermarketu haha

Do góry