• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
a ja mialam miec wizyte za tydzien ale bede miala jutro. czemu? Dzis po poludniu kiedy tu pisalam, zlapal mnie wieeeeeelki i baaaaardzo bolesny skurcz az mi noga zdretwiala i mnie zemdlilo. Bardzo sie przestraszylam, chociaz po 5 minutach bylo po wszytkim. Bardzo mozliwe tez tez bylo to od nerki i tak promieniowalo ze az przod pobrzusza bolal. ( mam piasek w nerkach, jak juz pisalam.) ale i tak bardzo sie boje ze to moglo byc jednak na odwrot - od brzucha po kregoslup przez plecy :(

biedulka:-( moja ciocia miała coś podobnego, myślała, że to wyrostek, bo podobno wtedy tez tak noga reaguje, poleciała na usg i się okazało, że wszystko ok, że takie bóle się zdarzają... mam nadzieję, że Tobie też tak powie, że wszystko ok!!daj znać jutro!!

No to naprawde dziwnie. U nas tez robia zadko bo tylko 2 razy jak wszystko jest w porzadku. Nie dawno to zmienili bo przedtem (jak w pierwszej ciazy bylam) to robili 3 razy. Ale pierwsze jest w 8 tygodniu zeby potwierdzic ciaze a drugie w 20 tygodniu. Ja juz mialam 2 razy usg ( w 8 i 13 tygodniu) i teraz nastepne w 20, za dwa tygodnie. Mialam wiecej razy robione bo mam chorobe nerek.

no mowie ci...zadnego jeszcze nie mialam i sie troche wsciekam ze to nie fair...bo nawet maluszka zdjecia nie mam:no:
jak bylam w 10tyg to pierwszy raz poszlam na wizyte i mi tylko heartbeat sprawdzila i powiedziala ze no wyniki badania krwi mowia ze jestemw ciazy i ze serduszko dobrze bije ale ze USG to tam malo zobacze...no glupia pinda no ale przeciez jej nie zdziele nie?????;((((((((((((((((((((((az mnie reka swedziala haha jk:P)

Laski wyluzujcie trochę z tymi chłopakami, bo mi statystycznie spada prawodopodobieństwo na sunusia:-):-):-).

no mnie w sumie tez sie zmniejsza prawdopodobienstwo na chlopaka;((((((

Ostatnia edycja:
gibagatek To faktycznie macie nie zaciekawie z tym USG żeby się prosić i płacić za coś co się należy:szok: Masakra:szok: Jeszcze jakby to było całkowicie prywatnie to rozumiem ale to jest normalne złodziejstwo i oszustwo...:no:

no ale przeciez nic nie moge zrobic...mamy ubezbieczenie bo bez tego to by masakra byla...kazda wizyta ponad 200$ czyli srednio co 3-4 tyg
z czego ubezpieczenie pokrywa moze z $5 za bill.
Deductible mam $1000-to co musze zaplacic zanim ubezpieczenie zacznie wiecej pokrywac niz to co do tej pory
Out of Pocket:-$2000-czyli to co wciaz musze zaplacic sama z wlasniej kieszeni zanim ubezpieczenie zacznie pokrywac 80% moich bills
i tylko jeden ultrasound mi sie nalezy...no szlak mnie chyba trafi a najsmieszniejsze jest to ze w grudniu ubezpieczenie sie zeruje i od stycznia musze od nowa placic deductible i out of pocket od zera...
a co do tego co miesiac place 150 dolarow a konto porodu zeby moj lekarz sie laskawie pojawil...i po porodzie dostane jeszcze bill ze szpitala i ja bede musiala zalpacic conajmniej te 3000$ zeby reszte zaplacilo ubezpieczenie...
strzelicie mi w lep...please?????????????:crazy:

hmmm troche słyszałam o poczynaniach służby zdrowia w Stanach, mam przyaciela amerykanina, mieszkał u nas w Polsce dwa lata i zazdrościł, ze mamy NFZ bo u niego to za wiele rzeczy się płaci i to konkretne kwoty, a jak nie masz w ogóle ubezp. to możesz umierać przed wejściem szpitala..:sorry:

nawet myslalam zeby na reszte ciazy wrocic do Polski ale moje kochanie by sie za mna zatesknilo i ja chyba za nim tez ;(
A poza tym nie mam ubezpieczenia w Polsce wiec pewnie na to samo by wyszlo:sorry:

ja tam gumek nie uzywam...i nic mi lekarz nie mowil...

Tygrynka-przyrost naturalny masz slabym mowisz....haha to sie ciesz
bo ja to mam nogi jak u sarenki jak sie zapuszcze haha

Ostatnia edycja:
reklama
No z tym goleniem to cięęęężka sparawa ... ale wole sie sama dłużej pomęczyć ale Kocura w to nie wtajemniczac ...On wprawdzie goli się dłuzej i częściej niż ja , ale gęba to nie podwozie ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry