reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
U mnie w przychodni pobierają na miejscu, ale tylko do 10, bo potem wysyłają to do laboratorium. Nic nie płacę. Ale wyniki na drugi dzień po 12. Raz tylko mi wyjątek zrobili i sprawdzili wyniki tego samego dnia, bo poszłam w piątek badać czy w ciązy jestem :)

reklama
No to ja tez Wam powiem, ze moj Synuś to chyba jakims pilkarzem bedzie, bo u mnie juz brzuch podskakuje tak, ze widza osoby trzecie te kopniaki :szok: I dostaje takie ciosy przez caly dzien, ze wnetrznosciami mi narywa :sorry:Uwielbia kopac mnie po wszelakich organach wewnetrznych :eek: Czesto to niezle boli nawet. Juz trzeci dzien z rzedu nie jem kolacji (na szczescie nie odczuwam nawet minimalnego glodu), bo potem tak obrywam po zoladku, ze mnie mdli i wszystko mi sie podnosi :sorry:Moze menu mu nie odpowiada:-D Dzisiaj jeden kopniak to nawet byl juz pod samymi piersiami :szok: jestem w szoku, ze tak wysoko siega tymi swoimi girkami :-D albo wyciska sie calym cialem na przednia sciane brzucha, ze ma mnie rozerwac, czuje wtedy jakby mnie ktos od srodka tirem probowal przesunac:eek: jakis atleta mi normalnie rosnie:-)
Ale ciesze sie, bo wiem, ze jest zdrowy i ze bardzo żywy :-D:-D

SHINGLE chce ci powiedziec ze dieta eliminacyjna nikomu nie wyszla na zdrowie. Nie powinnas rezygnowac ale ograniczac. No chyba ze pieczywo biale zastapilas ciemnym. Makarony? A kto wymyslil ze makarony tucza? Jak sie je zle przyrzadza to tucza. Polecam makarony z pszenicy durum gotowane al dente, ok 70g porcja nikomu nic zlego nie robi.Nie dodajemy do tego tlustego miecha, sosow, raczej podajemy z oliwa i warzywami czy rybami ( np makaron z tunczykiem). dieta eliminacyjna predzej czy pozniej moze wywolac albo wilczy psychiczny glod, albo efekt jojo albo wszytko na raz. Nie wyssalam tego z placa.Wiec kochana uwazaj. Zrob lepiej tak jak Pysia - ta dieta jest bardzo inetersujaca - jak malo ktora naprawde dostarcza wszelkich skladnikow odzywczych - nawet jak sie rezygnuje ze slodyczy to sa one bardzo sprytnie zastapione - fruktozą z soków, co nie powinno powodowac chorej ochoty na slodycze.Poza tym chcialabym powiedziec ze najlepiej odzwyczaja sie od slodyczy wdrażajac do diety produkty wieloziarniste - dlaczego? bo zawieraja witamine B zapobiegajaca depresji a czesto brak serotoniny tez powoduje sieganie po slodycze.

Ja zrezygnowałam z makaronów, bo nie potrafiłabym zjeść inaczej niż z sosem... A pieczywo jasne oczywiście zastąpiłam ciemnym - na szczęście uwielbiam razowca :-D
Dzięki za troskę Kataszaone - czuję potrzeba ograniczenia jedzenia, bo dźwigiem na porodówkę będą mnie musieli wwozić...

reklama
A mi na ostsnim usg nie podala ani wymiarow maluszka ani wagi:no:
Stwierdzila tylko ze wszystkie parametry sa w normie. Nastepnym razem musza ja dokladniej wypytac. A w grudniu zamierzam isc na usg 3d lub 4d i nagrac se naplyke mojego brzdaca:-):-)

Do góry