reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Jadę dziś z duszą na ramieniu na wizytę,40km przez śniegi-może nie będzie tak źle na drogach,zobaczę co mi powie na te moje bolesne skurcze i czy ta duża ilość śluzu to już czop odchodzi. Pa.:-)
No to powodzenia na wizycie.
Ja też dziś mam wizytę, ale pewnie nic się nie dowiem, bo w sumie idę po dalsze zwolnienie, no chyba że na ktg coś mi wyjdzie.

reklama
Jadę dziś z duszą na ramieniu na wizytę,40km przez śniegi-może nie będzie tak źle na drogach,zobaczę co mi powie na te moje bolesne skurcze i czy ta duża ilość śluzu to już czop odchodzi. Pa.:-)

no to kochana trzymam kciuki żeby to już było to...... :-)
powodzenia i uważaj na siebie na drodze

napisałam , że w GORĄCEJ wodzie nie możemy się kąpać... W ciepłej można przecież:confused:
Nie wiem dlaczego nie można... tak mam w głowie zakodowane. Musiałam gdzieś przeczytać kilka razy:tak:
Teoretycznie nie powinno się kąpać w wodzie powyżej 38 stopni zbyt długo, bo ciało dostaje taką temperaturę a to niedobre dla dzidziusia. Ale ja muszę się przyznać, że akceptuję tylko gorące kąpiele bo inaczej jest mi zimno i moje kąpiele na pewno miały powyżej tych 38 stopni. Fakt że nie siedziałam pół godziny, ale 10-15 minut na pewno, a maluchowi nic nie jest

Teoretycznie nie powinno się kąpać w wodzie powyżej 38 stopni zbyt długo, bo ciało dostaje taką temperaturę a to niedobre dla dzidziusia. Ale ja muszę się przyznać, że akceptuję tylko gorące kąpiele bo inaczej jest mi zimno i moje kąpiele na pewno miały powyżej tych 38 stopni. Fakt że nie siedziałam pół godziny, ale 10-15 minut na pewno, a maluchowi nic nie jest

oo to fatycznie mój mąż też takie kąpiele preferuje... ałła dla mnie za gorąco :D ale co kto lubi :-)

ja sie w zimie urodziłam i straszny zmarźluch jestem,:-D i jak sie kąpie to tylko w ciepłej wodzie:-)nie ma to jak wygrzac sobie plecki:-D:tak: a ..i małej chyba też sie podoba,bo "nie narzeka"hehe:tak:

następna wizyta jutro... tzn ktg + szybkie badanie, czy poszło coś do przodu, czy nadal będę się męczyć... już jestem cholernie zmęczona.... pewnie Wy też...

A dziewczyny mam pytanie - czy macie kupione śpiworki do wózków? Jeżeli tak to macie może zdjęcia, albo linki? Bo dopiero jak w poniedzialek przyszedł wózek, tośmy jakoś po rozum do głowy poszli, ze przecież w samym kombinezonie małego nie połozymy....
Ja nie mam śpiworka, mam cieplutki kombinezon dla Dzidzi i uważam że na razie wystarczy. mam taki porowiec na nóżki do gondolki, a do fotelika tylkow ten kombinezonik bedziemy ubierac.

Ja jak sie kąpię to moja zawsze sie zaczyna fajnie ruszać:-) Pierwszy raz brzuch mi falował właśnie w kąpieli. Super sobie wtedy popatrzeć:-)

reklama
Nie mam żadnego śpiworka. Stwierdziłam że położę rożek, na nim dziecko, nakryję kocykiem i do przodu:-) No i mam ten pokrowiec na nóżki do gondoli. Jak coś to po prostu pójde do sklepu i kupię to co mi będzie brakowało.
Tak samo na razie nie mam laktatora i staników do karmienia. Stwierdziłam że nie wiem czy będa mi potrzebne, więc na razie nie ma sensu tracić kasy. A jak coś bez problemu można kupić to w sklepie:tak:

Do góry